Dobrý den, je tu někdo, kdo se vyzná v tom, co všechno se započítává do příjmů pro posouzení nároků na přídavky na děti a přídavky na bydlení?
Poprvé v životě nás situace donutila o ně zažádat a schválili nám je. Než ale budeme dokládat příjmy za další období, tak přijde na účet relativně větší částka peněz - odškodné (“vyhráli” jsme soud a bylo nám přiznáno). A moje otázka zní, zda se to počítá jako příjem nebo ne. Nikde k tomu nemůžu dohledat žádné informace.
@lencaa11 Dobře, děkuji za odpověď.
Takže o ně zase rychle přijdeme…:-/
Na netu jsou karkulacky průběžně třeba by vám to pomohlo oni to rozpocitaji
pocita se 3 mes zpetne? tak muzete v dalsim ctvrtleti opet zazadat, nebo se mylim?
Já tedy nevím a nechci kecat, ale podle mě spíš ne. Tak si zavolej na úřad a zeptej se tam. Ale mezi tím výčtem toho, co se jako rozhodný příjem počítá, tam nic takového není, ne?
do příjmů pro tyto dávky se takovéto příjmy nezapočítávají, ani třeba dědictví a tak, jiné je to u těch "druhých" sociálních dávek (třeba tam je i doplatek na bydlení, což je jiná dávka), kde se zjišťují i majetkové poměry žadatele 😉
Děkuji za všechny odpovědi. Taky jsem to v tom výčtu právě nenašla. Nerada bych “podváděla” a něco úmyslně zatajovala, na druhou stranu přiznávám, že jsme teď v situaci, kdy se prostě každá koruna hodí. Při nejhorším prostě zažádáme znovu potom po těch třech měsících… na úřadě se určitě zeptám.
Ano vše co má domácnost navíc se počítá jako příjem ..