Ahoy. Zaslechla jsem že existuje mesicni přídavek pro kojící matku, že by to mělo dělat 1000. Je to pravda a kde si něco takového zařídit? Děkuji.
Hm. Děkuji. Hmotku mi neschvalili. Jsem sama. A stejně nemám nárok na nic. Hmotku, ani porodné jsem nedostala (mám otce v listu) je mi stoho smutno. Asi umrem s malou hlady.
Máš mimo alimentu nárok na výživné pro tebe,do 2 let dítěte, od otce
Je to tak smutné. Celé cesko! Hrůza.
@lv
aby musel platit vyzivne i na ni tak musi byt manzele ne?
@anny87
to si nevyberes,me kdyz jsem se sla ptat na co bych mela narok zase rekli,ze kdyz nemam otce v RL ze je to v podstate muj problem a nez mi daji nejake pridavky tak me budou nutit otce zapsat.
jako nestacim se divim pristupu nasich uredniku kdyz si predstavim,ze by tohle rekli matce,ktera si dite nechala po znasilneni
@zelenaesmolda Stat vas nutil roztahovat kde jake špině? A jste meli minimalne 9 mesicu si nasporit. 220 000,- + materska je malo? Znasilnenych je mi lito, ale nerikejte ze vsechny jste byly znasilnene. 😐
@zelenaesmolda vyzivne na neprovdanou matku, kdyby byli sezdani, má na ni vyživovací povinnost stále, ne 2r
@jolal
1) to,ze otec dite neni zapsany v RL jeste neznamena,ze je neznamy.nevim jak otec tveho ditete ale muj zadna spina neni,vsadim se,ze se myje casteji nez ty
2) 220 000 je rodicak,ten se pobira az po materske takze to nescitej
3) rozpocitej si tech 220 000 na tri roky pokud jsi toho schopna a uvidis,ze to zadna slava neni.vychazi to na cca 6100 mesicne,z toho nezaplatis ani najem v garsonce.
4) pokud chces trollit tak sis vybrala spatny cil,me nenastves a navic to delas blbe 🙂
@lv diky za objasneni
@zelenaesmolda neprisla jsem trolit, jen nemam rada, kdyz se kope do Statu, ktery dle meho dava az prilis. A reagovani je I na autora.
A) Materska je cca ve vysi platu a bere se skoro pulroku, staci pouze par dni pred otehotnenim jit pracovat.
B) Rodicak na tri roky je 7600,- teda pokud zena pracovala.
C) PRISPEVEK NA BYDLENI kde stat nereguluje ani velikost bytu, ani kolik osob tam bydli. Prispevkem se da zaplatit I cely najem..
D) VDOVECKY, SIROCI DUCHOD, HMOTNA NOUZE, PRIDAVEK NA DETI...
Pro kojici matku? A matky co davaji UM zadny provilegia asi mit nesmi, co? Tak at frajer pohlida a ty jdi do prace, dite si s nim mit nemusela. RP, k tomu treba prispevek na bydleni je malo? Najit matku s malym ditetem, co je na tom stejne blbe a makat na smeny, deti si hlidat jako nejde?
@jolal
materskou ve vysi platu to bych teda chtela videt.pokud pracujes nekde jako delnice u pasu tak mozna :D
@zelenaesmolda maximalni vyse materske je cca 35 000,- (mesicne) - coz je hezka castka 😊. Jako delnice jsem pred nastupem na MD nepracovala.
@alcar Že prý nahrabat... Jakoby ta žena, která měla nadprůměrnou mzdu kradla nebo co...
@drep Ta redukční hranice je proto, aby se to nezneužívalo... Třeba že by každý druhý manažer s platem 150.000 pobíral PPM a pracoval na další zmluvu. Což je v pořádku že "by se staral o dítě" ale kolik by musela vyplácet ČSSZ... Samozřejmě pro ženy s vyšší mzdou je to smůla i když má vysoké odvody...
https://www.emimino.cz/encyklopedie/prispevek-n...