Ahoj, může mi prosím někdo poradit?
Po 1/7 se budu muset hlásit na ÚP - konci mi smlouva, neprodlouží mi ji a budu v 18tt, takže docela pochybuji, že mě někde ještě vezmou.
A ke všemu mame už přes půl roku zaplacenou dovolenou, vychází to na 3 pracovní dny+víkend.
Slyšela jsem, že UP vyžaduje různé schůzky - Dají se prosím ty schůzky posunout, když bych úředníci hned řekla, že tyhle dny nemůžu?
@maja12maja bude to v pohodě, 3 dny nikdo řešit nebude
@maja12maja záleží na koho narazíš, bohužel ne všude je to tak v pohodě, jak píšou holky nahoře. Z jejich úhlu pohledu, když jsi na UP, máš si hledat práci a ne jezdit na dovolenou, což docela chápu.... 3 dny ale nejsou tolik, měla by jsi dost smůlu, kdyby se zrovna trefili a když řekneš že jsi těhotná, nemyslím si, že by tě nějak moc prudili co se týče počtu schůzek
Já bych to asi vyřešila tak, že bych si na úřad práce zašla ještě před 1. 7., domluvila se s úřednicí na postupu. Řekla jí i o té dovolené, že byla placená v době, kdy jsi měla práci a nebyla těhotná.
Jako osobně si myslím, že když jsi v 18. týdnu těhotenství tak, že fakt nikdo nebude chtít zaměstnávat těhotnou ženu, takže ti ani nebudou moc nabízet schůzek.
@blondynka400 no, náhoda je blbec, víš jak to je... A nevíš, kdy se dozvídás ty termíny schůzek? Hned při první návštěvě?
@maja12maja vždy,bývalo, že byla vždy jedna dopředu. A v tvém případě bych to viděla cca 1 za měsíc. Ale ona je každý UP dost jiný.
@maja12maja ano, vždy se domlouvá jeden termín. Pokud je ta vaše dovolená hned na začátku července, tak úplně v pohodě, předpokládám, že tě pozvou na první schůzku tak za 14 dní, poté už se dává za delší dobu. A pokud by ti dali při evidenci schůzku v době dovolené, proste tam přijď dřív s omluvou, nikdo tě tam nepožene ta 3 dny znova, bude to dobrý.
@maja12maja hele já měla super pracovníci, musím zaklepat. Ta mi dala termín, a ještě se ptala, zda mi vyhovuje, zda o prázdninách nemám nějakou dovolenou. Takže je to o pracovnici a pracovnici" ;).
@maja12maja ano vzdy byl termin na domluve 😊