Dobry den, nevite jak je to v roce 2019 s porodnym na druhé dítě (termin porodu duben 2019), kdyz ja jsem na rodicovske dovolene a mela jsem ted jako prijem pouze rodicovsky prispevek a manzel je osvc? Bude se tedy jako rozhodný prijem pocitat pouze prijem manzela? A jak se prijem u osvc pocita?
Prave ze pocita, toje na prd, my jsme to meli o fous kdyby mel manzel o 100 kc vetsi dane tak taky nic nedostaneme ale nakonec nam to vyslo 🙂
Můžu se zeptat - netušíte co doložit, když je manžel osvč a já byla student a pak na úřadu práce, takže jsem vlastně nikdy nepracovala?
Ahoj, rodila jsem min. Rok manzel osvč ja na rodicaku s prvnim, musela jsem prinest daňove priznani za minuly rok (2017) , do vasich prijmu se bere i tvuj rodicak, jestli se pamatuju dobre tak za osvč nesmis presahnout limit 160000kc za rok, jestli manzel ma vetsi prijem je mozne ze na to nedosahnete https://www.skrblik.cz/rodina/dane-a-statni-pod... tady mas stranku kde je napsana hranice na to aby jste mohli dosahnout na porodne