Dobrý den,potřebovala bych poradit,mohu brát podporu v nezaměstnanosti když stále pobírám RD?RD mám na 3,5roku a do práce jsem měla nastoupit do 3 let dítěte, ale daly mi vypověd,tak jsem se šla přihlasit na ÚP mohu tedy brát i podporu v nezaměstnanosti?
@amazonkajanik Ale jde, tak zakladatelku nemat, ona resi soubeh s rodicakem a ne s odstupnym.
Ano, můžeš brát rodičák i podporu. Ale pokud budeš brát podporu, tak musíš splňovat podmínky žadatele o práci, tedy oni ti budou dávat pracovní nabídky a ty se nesmíš tvářit, že pracovat nechceš.
Jinak pokud jsi v práci dostala odstupné, tak se ti o počet odstupných ta podpora posune, budeš ji brát až potom, co ti to odstupné vyprší.
@malenka3 To by me zajimalo,jak se tvarej ti dlouhodobe nezamestnani spoluobcane😂Ale chapu,jak to myslite.
@katka_nedo Ti se netváří nijak, ty objektivně nikdo nechce, co s nima taky...
@j.a.n.i aha,tak já vycházela z toho,že pokud je jeden příjem,další nebude. Aspoň to tak ve většině případů je,že člověk nedostane nic navíc. Pokud v tom neumí chodit(a vyrvat si to,jako někdo)
Děkuji všem za radu,dozvěděla jsem se že nedostanu nic až možná po RD tak jsem ten pracák zrušila protože si práci umím najít sama ale jinak děkuji za vaše skušenosti.
Buď jedno,nebo druhé. Jakmile dojede RD,začne podpora. Dohromady to nejde. Stejně je to u odstupného. Měla jsem nárok na jeden plat a o ten měsíc se mi tenkrát posunula výplata podpory