Podpora. Kam se jít nahlásit po skončení RD?

klaravvv
21. říj 2020

Dobrý den 20.11.2020 budou synovi čtyři roky a končí mi rodičovský příspěvek. Když jsem byla před čtyřmi lety těhotná býla jsem na neschopence (rizikové těhotenství) v té době mě vypršela pracovní smlouva. Teď jsem tedy ještě měsíc na rodičovské dovolené a přividělávám si rok na brigádě. Zjistila jsem že jsem těhotná. Vůbec nevím co dál a myslím že nemám nárok vůbec na nic. Podporu, neschopenku s mateřskou nepočítám už vůbec samozřejmě.. Ale kam se jít nahlásit po skončení rodičáku.. Termín podporu až červen. Mám dvě děti a manžela ale i tak potřebuji i já nějaké peníze ne aby měl všechno na bedrech manžel. Děkuji za odpověď.

gruyerre
21. říj 2020

@klaravvv buď si najdeš další práci, nebo se nahlásíš na pojišťovně jako pečující o dítě do 7 let nebo můžeš jít na úřad práce a tam budeš dostávat pár tisícovek (myslím kolem 3000 prvních pár měsíců), pokud se budeš aktivně ucházet o zaměstnání.
Nějak moc nechápu tu předposlední větu, že nechceš, aby měl vše na bedrech tvůj manžel... A kdo by to teda měl vzít na svá bedra?

klokanka31
21. říj 2020

@klaravvv Tak úřad práce, nebo buď doma a zdravotní pojišťovna ti bude platit zdravotní sama, když pečuješ o dítě mladší 7 let.

j.a.n.i
21. říj 2020

@klaravvv Tak se nahlasit jako osoba pecujici o dite a pokracovat v brigádě.

martt
21. říj 2020

@klaravvv Pokud máš brigádu nahlasila bych se na zdravotní pojišťovnu jako pečující osoba dítěte. U naší pojišťovny pokud máš dvě děti tak to je do 15 let, ale nesmí chodit do družiny ani ve školce po obědě spát.