Podmínky očr vydaném školou. Jak je to s odporacovanou dobou?

almara2
18. dub 2020

Ahoj všem, mám tři děti, OCR mi vystavil ředitel skolky. Pracuji na ambulanci na 0.6 úvazku. Teď chodím jen na ordinační dobu s lékařkou, v té době hlídá tchyně. Jde mi o to, že v pondělí mám mít odpracovaných 10 hodin, dopo je administrativa, odpo je ordinace. Časově můžu chodit jen na ordinaci, čili jen cca 6 hodin. V úterý nechodim, ve středu též ne na celou pracovní dobu. Moje nadřízený mi tvrdí, že nebudu tedy mít opracované hodiny, co mám mít, že je třeba si je nahradit třeba na oddělení. Je to pravda, nebo je to u tohoto formátu jinak, že prostě chodím pracovat, je když můžu. Děkuji za reakce. Omlouvám se, že tam nemám otazník, visí mi na něm messenger a neumím to zrušit.

hrubjo
18. dub 2020

Dobrý den, já tomu asi nerozumím, ale když mate mít ošetřovné, tak přeci vůbec do práce chodit nemusíte. A mělo by vám být vyplaceno ošetřovně ....

blondynka400
18. dub 2020

@almara2 za odpracované hodiny ti náleží normální plat, za neodpracované ti sociálka zaplatí za očr. To co ti tvrdí je nesmysl.

@hrubjo chodit nemusí. Ale dá se to kombinovat.

iulia
19. dub 2020

Při ukončení OČR a odevzdání papíru v práci se vyplní, které dny si odpracovala. Za ty dostaneš mzdu od zaměstnavatele, ale ne ošetřovné.

almara2
autor
19. dub 2020

@hrubjo ano, já vím, ale vím, že se chodit může. Jsme odborná ambulance, když jsme byli úplně zavření, tak jsme měli aspoň jeden den telef. Konzultace. Nechtěla jsem v tom nechat lékařů samotnou a upřímně mi vyhovovalo, že z karantény vypadnu zprvu 1x týdne.

almara2
autor
19. dub 2020

@iulia děkuji, a myslíte, že ty hodiny z dlouhého dne, který celý neodpracuji opravdu nemusím nadelavat

almara2
autor
19. dub 2020

@blondynka400 děkuji. Já právě vím, že den kdy pracuji osetrovne nebude. Ovšem tím nadelavanim mne děsí,to by mi týdne chybělo třeba 7 hodin a to nadelavat je fakt nereálné.

blondynka400
19. dub 2020

@almara2 nic si opravdu nadělávát nemusíš. Nechápu, kde toto vzali 🙂

gajdosovag
19. dub 2020

@almara2 také kombinuji práci + očr. Některé dny mám 8h směny, pár směn jen 6hod a pokud jdu na ty 6 hodinovky tak mi tedy opravdu nikdo nic nedoplácí (očr) ani nemusím nic nadělávat, v podstatě ten den přijdu o zaplacené 2 hodiny... ono se to trochu vykompenzuje tím, že očr je zaplacené i ve dnech pracovního volna.

gajdosovag
19. dub 2020

@blondynka400 Ten den který jde do práce se již se očr nedoplácí, pokud má odpracované třeba jen 4 hodiny, tak dostane zaplacené jen 4 hodiny, nic víc, to je realita, bohužel... v tom formuláři je to jasně dané, odškrtávají se odpracované dny, hodiny úřad nezajímají.

blondynka400
19. dub 2020

@gajdosovag to není úplně pravda, ale nebudu se hádat. Každopádně hlavní dotaz byl ten, zda si musí hodiny nadělávat a to nemusí.

gajdosovag
19. dub 2020

@blondynka400 no mě by to docela zajímalo jak se to dá řešit, mám 8 hod úvazek, pár směn 6 hod, při nich přicházím o peníze.... jsme velká firma s centrálou v Praze, vedením v Rakousku, s elektronickou evidencí odptracované doby, platí si zkušenou účetní firmu, o jakýchkoliv chybějících hodinách se odmítají bavit ... tak jak na to?

almara2
autor
20. dub 2020

Moc všem děkuji. Jelikož mám též OCR tahem, tak mne ten nizsi prijem fakt netrápí, ale to avizované nadelavanim hodin mne děsí. Dnes to jdu řešit, tak uvidíme.