PN - pozdě poslaný lístek na peníze. Kdy přijdou peníze?

klarinka3004
3. lis 2024

Dobrý den, ve čtvrtek tedy posledního října jsem zapomněla volat o poslání lístku na peníze(nějak sem si myslela že prvního je až v sobotu). V pátek měli v ordinaci dovolenou. Zavolám hned zítra v pondělí, přijdou mi peníze ještě tento měsíc a cca kdy, nebo až v prosinci?

lencaa11
3. lis 2024

@klarinka3004 až to zpracují možná do konce listopadu ...

ahyt
3. lis 2024

My posilame listek na penize automaticky elektronicky vsem ,kteri jsou u nas v PN a ta pokracuje.Nemusi si volat.Jsem PL pro dospele.Ted nevim,zda lze listek poslat zpetne k 31 10.

j.a.n.i
3. lis 2024

@lencaa11 Tak ano, maji na to ze zakona 30 dnu, ovšem reálně to zpracovavaji tak behem cca týdne.

j.a.n.i
3. lis 2024

@ahyt Neni duvod posilat ho ke zpětnému datu, prostě se posle v pondělí k pondelku a hotovo.

lencaa11
3. lis 2024

@j.a.n.i tak asi město od města třeba u nás to nikdo tak to neměl a ani manžel třeba když marodil ...

konidana
3. lis 2024

Ja mam PN u specialusty v nemocnici, kdyz si nereknu nebo nezavolam rak nic neposlou. Sestry se tam stridaji a liszky ns penize nikdo nehlida. Peijde to i neco pozdeli, podke toho jak ti zpracuji... treba o tyden

kytkata
4. lis 2024

@klarinka3004 lístek na peníze se může vydat k jakémukoliv datu v měsíci , není určeno žádné konkrétní datum,ke kterému by se měl vydat . Jen v obecném povědomí široké veřejnosti panuje názor, že se vydává ke konci měsíce,ale to nemusí vůbec tak být. Když bude MUDr ochotnej, může vydat klidně několik lístků na peníze do měsíce . Ossz pak má mešíc na realizaci výplaty dávky , pokud není problém, tak se to vcelku zpracovává okamžitě.