Zdravím všechny,
chtěla bych se vás zeptat, které penzijní spoření od jaké společnosti myslíte, že je asi nejlepší?
Děkuji 🙂
Ja mam jeste ty stary podminky. Ale zajimaly by me nazory - manzel zadne nema. Rada bych zridila. Fin.poradkyne me pred 3mi lety rikala, ze s temi novymi podminkami je lepsi stavebko. Ale pak slo i stavebko dolu, tak nevim....
Penzijní je snad skoro jedno, která spolecnost. Na penzijku se za 1000,- měsíčně dostane 230,- a pokud firma přispívá, tak je to bezva. Ale je to spoření na dlouho oproti stavebku, které se může za 5 let vybrat. Penzijní jet na příspěvky zaměstnavatele a po letech točit, protože statni příspěvek je zanedbatelný.
@lenoulinkaa Já právě dostávám příspěvky od zaměstnavatele.. Já teď penzijko mám, ale budu ho rušit, protože chci z těch peněz něco mít :D Samozřejmě přijdu o státní příspěvky, ale jak píšete to taková katastrofa není...a do důchodu ještě sakra daleko!!! Ale nevím jestli právě si zřídit u stejné společnosti (česká pojišťovna) nebo přejít jinam...
@marketkaticha kdybys to chtěla točit po pár letech, tak je to asi jedno. Výnosy tam jsou mizerný.. to zlaty zamestnavatel 🙂
@marketkaticha NN (bývalé ING), i v době krize slušné výnosy.
@marketkaticha Co se týče rušení penzijka. Zvažovala jsem to během mateřské a jsem ráda, že jsem jej v té době jen přerušila.
Protože to jsou prostě peníze, na které člověk běžně nesáhne. A nikdy nevíš, kdy se co podělá a je fajn mít podobně vyšší částku odkloněnu.
@brunetka11 a ono to jde jen přerušit, vybrat peníze a pak pokračovat dál??? Já právě chci ty penízky na koupi bytu jak potřebujete vlastní prostředky, bych nenašetřila nikdy sama z výplaty...
@marketkaticha To netuším, peníze jsem nevybírala. Pouze po dobu rodičáku na základě podpisu na pobočce přerušila placení.
@brunetka11 jo takhle, aha 🙂
@marketkaticha Prerušiť a vybrať peniaze sa nedá. Musíš penzijko ukončiť. Ale môžeš jedno ukončiť a hneď si založiť druhé. Majú obdobie rozdelené po troch mesiacoch: led-brez.,dub-cer, cerv-zar, rij-pros. Ak podáš ukončenie teraz ,tak do brezna vyriešia dokumentáciu a do červená majú čas na vyplatenie. Riešila som to akurát v prosinci.
Ja mam Allianz...uz si nepamatuju ty podminky, na rodicaku jsem si snizovala mesicni castku, takze jsem bez prispevku, ale jak nastoupim do prace, tak to budu zase zvedat.