Zdravím,můj Ex a otec mého 8mesicniho chlapecka je ve vězení.Není v rodném listě.Nemam nárok na žádné dávky.Chodim na brigádu,ale teď kvůli koronaviru z mojí agentury práce,firmy nechtějí nikoho.Bydlím v podnájmu, takže ani kdybych neměla příjem,dostanu 1000,-..Nechci ho uvést jako otce,není zodpovědný a pije.Navic,z vězení a plno dluhy,by neposlal nic.Myslíte,že pomůže,když socialce dám potvrzení o tom,že je ve vězení,že otec je známý,ale že ho do RL nechci,dají mi nějaké dávky?A může se bránit,kdyby chtěl uznat otcovství?Budou se ho na něco ptát?..żije v Polsku a je tam i ve vězení.Já si ani nedokážu představit,že by měl pomáhat ve výchově.
Nemá smysl dávat na sociálce potvrzení o tom, že je otec ve vězení, buď je oficiálně znám a je v rodném listu se všemi právy i povinnostmi, nebo oficiálně znám není, takže není uveden v RL a tím pádem jako by neexistoval. Jestli si on vzpomene a bude o otcovství usilovat, má na to právo.
Ahoj zavolej si do poradny pro svobodné matky nyní pomáhají i finančne v obdobi epidemie .t.č je 608359160 můžeš kontaktovat poradnu i přes email :poradna@klub svobodných matek. cz.A další kontaktuj OSPOD v míste bydliště tam ti poradit přímo sociální pracovnice a pomůže ti vyřidit dávky v hmotné nouzy.Zadej si do vyhledávače OSPOD a místo kde nyní bydlíš v pronájmu. Dostaneš se na kontaktní pracoviště.