Ahoj prosim vas uz vam prislo osetrovne me to z prace 2.4. Odeslali nasi ucetni do Prahy a vedouci mi rekla ze to tam asi omylem zalozila nekde protoze to nemaji ani tam ani na uradu a jeste nemam penize takze to je super co vy?Dekuji
Asi mám fakt blbej dotaz, ale to vážně všichni žijou od výplaty k výplatě?
@cikitkapb no nekdo jo ale co pozoruju z praxe a rada lidi se nam i priznala, tak spousta lidi ma rezervy, ale natahuji ruce na stat.... Proc by nenatahli, kdyz nabizi...akorat to teda pak bude poradny prusvih. Tim teda nemyslim zakladatelku ale rikam obecny stav, nez me tu zase nekdo sejme.
Kazdej den minimalne 10 dotazu jestli to uz prislo..nekomu ano nekomu ne. Me treba teprve vcera prislo osezrovne za nemoc prelom unor/brezen.. Za OČR z duvodu zavření skol a skolek jeste ne.
@cikitkapb asi tak 60% lidi.
@leniczka23 Promiň, ale to číslo mě fakt děsí. Jak někdo může žít s tou myšlenkou? Teda vlastně bez myšlenky, že kdykoliv může kdokoliv onemocnět, přijít o práci, apod.? 🤔🤷🏻♀️ Neříkám mít ušetřený statisíce. To vůbec ne, to nemáme ani my. Ale máme bokem daný vlastně 1,5 měsíčního příjmu. To víme, že nám stačí, kdyby třeba chlap přišel o práci. A vím, že během měsíce by si našel práci jinou. 🤷🏻♀️
@cikitkapb Jsem na tom stejne..neměla bych klidne spani..lidi se vymlouvaji, ze z delnickeho.platu nejde rezerva vytvorit, ale.jde. Jsou to vymluvy. Jediny kdy chapu ze to trva mnohem dele jsou matky samozivitelky..tim sem.si chvilku prosla a nebyla to prdel..obcas jsem se musela rozhodovat jestli se vubec muzu najist aby melo co jist moje dite. To fakt nepreju nikomu. Ale pak jsem sehnala brigadu konecne a rezervu zacla budovat. Takze vim, ze to jde.
Ale treba podnikatelum to dali hned...bracha si podal zadost, a mozna ani ne do 14 dnu mel na ucte 25 tisic...
@klea81 Souhlasím, na druhou stranu když si člověk nežije na vysoké noze, nepotřebuje tolik peněz. A že „by měl mít“... To asi záleží na tom, s čím vším člověk počítá, no. Jinak máš ty i kolegyňka výše pravdu, že těžký to mají samoživitelky. To je asi jediná skupina lidí, kterým tu situaci fakt nezávidím a chápu, že ruku natáhnou. Páč když to občas tady čtu, jak mají vyžít z třeba 7500 rodičáku, tak to je síla. A taky při dnešních cenách čehokoliv chápu, že z tohohle je velmi malá šance dávat cokoliv bokem. Nicméně i tyto osoby snad jednou půjdou do práce a nebudou jen čekat co jim stát dá. Nebo se pletu?
@vanocni_stromecek To ale nemohly bejt prachy za Očr... žádnej osvč nemá takhle vysoký ošetřovný. Když maj kolem 400,- na den.
OČR za březen mi dnes přišlo na účet.
@vanocni_stromecek jenže podnikatelům to nevyřizuje úřed práce. Mimoto OČR ...na to je 30dní na vyřízení a 30dní na vyplacení.Nemluvě o tom, že cca polovina žádostí se vracela, páč byly blbě vyplněné.
@j.a.n.i no je otázkou, zda to udělá blbě daný člověk anebo zaměstnavatel. Njn. A je potřeba pochopit, že se navalilo ve velice krátkém čase hromada žádostí a i úředníci jsou jen lidé a nemohou vše stihnout v termínech. (A bůhví,kolik jich taky muselo zůstat doma apod, tudíž jich je také méně). Mne teda víc děsily otázky ohledně financí už na konci března, když ještě byly výplaty za únor. Teď by měly být výplaty(či jsou) za půl března plus pak to ošetřovné.
@cikitkapb ne ne, já jen říkám, že to měl hned...a tohle trvá dlouho...přitom je Ocr je pár tisícovek a jim dávali takové castky...mně přišla výplata, takže mám peníze, tohle stejně bude pár kaček...ale já zatím nic teda vcera, tak čekám, horší to bude, kdy to přijde za duben 🤣🤣
@vanocni_stromecek Ale rychlost zpracování vůbec nezávisí na tom, kolik je to peněz, ale kolik toho daný úřad má a jak je to složité na vlastní zpracování.
Dnes jsem kámošče půjčovala peníze na jídlo .O ČR nemá podklady odeslal zaměstnavatel 3.4.A volala tam a není ani v systému .Vysvětlili to tím že se nestíhá. A bytnej ji bombarduje z nájmem.Já jsem v práci na 60% myslela jsem že si vemu O ČR pro to ze je už 80%ale nechci ho nebudu čekat na peníze do prosince.