Ošetřovné za březen. Už Vám přišlo?

petroklay
24. dub 2020

Ahoj prosim vas uz vam prislo osetrovne me to z prace 2.4. Odeslali nasi ucetni do Prahy a vedouci mi rekla ze to tam asi omylem zalozila nekde protoze to nemaji ani tam ani na uradu a jeste nemam penize takze to je super co vy?Dekuji

shaun40
24. dub 2020

Dnes jsem kámošče půjčovala peníze na jídlo .O ČR nemá podklady odeslal zaměstnavatel 3.4.A volala tam a není ani v systému .Vysvětlili to tím že se nestíhá. A bytnej ji bombarduje z nájmem.Já jsem v práci na 60% myslela jsem že si vemu O ČR pro to ze je už 80%ale nechci ho nebudu čekat na peníze do prosince.

cikitkapb
24. dub 2020

Asi mám fakt blbej dotaz, ale to vážně všichni žijou od výplaty k výplatě?

petroklay
autor
24. dub 2020

@shaun40 to je bordel v tom taky me nemaji nikde v pocitaci to je fakt super no misto mesice budeme cekat pul roku dekuji ti zaodpoved zajimalo me jestli to ma nekde stejne

orisek56
24. dub 2020

@cikitkapb no nekdo jo ale co pozoruju z praxe a rada lidi se nam i priznala, tak spousta lidi ma rezervy, ale natahuji ruce na stat.... Proc by nenatahli, kdyz nabizi...akorat to teda pak bude poradny prusvih. Tim teda nemyslim zakladatelku ale rikam obecny stav, nez me tu zase nekdo sejme.

leniczka23
24. dub 2020

Kazdej den minimalne 10 dotazu jestli to uz prislo..nekomu ano nekomu ne. Me treba teprve vcera prislo osezrovne za nemoc prelom unor/brezen.. Za OČR z duvodu zavření skol a skolek jeste ne.

petroklay
autor
24. dub 2020

@orisek56 jo mas v tom nějakou pravdu ano vetsina ma rezervy ale kdo nema tak čeká kdyby nezavreli skolky radsi bych chodila do prace tam sou penize jiste a chodi jak maji nebavi me to doma

leniczka23
24. dub 2020

@cikitkapb asi tak 60% lidi.

cikitkapb
24. dub 2020

@leniczka23 Promiň, ale to číslo mě fakt děsí. Jak někdo může žít s tou myšlenkou? Teda vlastně bez myšlenky, že kdykoliv může kdokoliv onemocnět, přijít o práci, apod.? 🤔🤷🏻‍♀️ Neříkám mít ušetřený statisíce. To vůbec ne, to nemáme ani my. Ale máme bokem daný vlastně 1,5 měsíčního příjmu. To víme, že nám stačí, kdyby třeba chlap přišel o práci. A vím, že během měsíce by si našel práci jinou. 🤷🏻‍♀️

petroklay
autor
24. dub 2020

@cikitkapb to je fajn hold my to asi neumime😉

petroklay
autor
24. dub 2020

@cikitkapb a to je chyba mas pravdu vzdycky nejaka rezerva se hodi

leniczka23
24. dub 2020

@cikitkapb Jsem na tom stejne..neměla bych klidne spani..lidi se vymlouvaji, ze z delnickeho.platu nejde rezerva vytvorit, ale.jde. Jsou to vymluvy. Jediny kdy chapu ze to trva mnohem dele jsou matky samozivitelky..tim sem.si chvilku prosla a nebyla to prdel..obcas jsem se musela rozhodovat jestli se vubec muzu najist aby melo co jist moje dite. To fakt nepreju nikomu. Ale pak jsem sehnala brigadu konecne a rezervu zacla budovat. Takze vim, ze to jde.

klea81
24. dub 2020

@cikitkapb bohužel je to časté, zejména matky samozivitelky nemají z čeho dělat velké rezervy

klea81
24. dub 2020

@cikitkapb tak to máš celkem málo, bokem máš mít min 3 výplaty ideálně 6 😉

vanocni_stromecek
24. dub 2020

Ale treba podnikatelum to dali hned...bracha si podal zadost, a mozna ani ne do 14 dnu mel na ucte 25 tisic...

cikitkapb
24. dub 2020

@klea81 Souhlasím, na druhou stranu když si člověk nežije na vysoké noze, nepotřebuje tolik peněz. A že „by měl mít“... To asi záleží na tom, s čím vším člověk počítá, no. Jinak máš ty i kolegyňka výše pravdu, že těžký to mají samoživitelky. To je asi jediná skupina lidí, kterým tu situaci fakt nezávidím a chápu, že ruku natáhnou. Páč když to občas tady čtu, jak mají vyžít z třeba 7500 rodičáku, tak to je síla. A taky při dnešních cenách čehokoliv chápu, že z tohohle je velmi malá šance dávat cokoliv bokem. Nicméně i tyto osoby snad jednou půjdou do práce a nebudou jen čekat co jim stát dá. Nebo se pletu?

cikitkapb
24. dub 2020

@petroklay Buď v klidu, my s manželem jsme se to taky naučili až spolu. Kapesné jsem nedostávala, abych se naučila hospodařit s penězi. Nicméně máte možnost si z této situace vzít ponaučení. 😉

cikitkapb
24. dub 2020

@vanocni_stromecek To ale nemohly bejt prachy za Očr... žádnej osvč nemá takhle vysoký ošetřovný. Když maj kolem 400,- na den.

iulia
24. dub 2020

@cikitkapb To bude kompenzační bonus pro OSVČ

cikitkapb
24. dub 2020

@iulia já si právě taky myslím, jenže to podle mě nevyplácí ČSSZ. 🤔

iulia
24. dub 2020

@cikitkapb ano máš pravdu, vyplácí to finanční úřad

maare
24. dub 2020

OČR za březen mi dnes přišlo na účet.

dendy26
24. dub 2020

@vanocni_stromecek jenže podnikatelům to nevyřizuje úřed práce. Mimoto OČR ...na to je 30dní na vyřízení a 30dní na vyplacení.Nemluvě o tom, že cca polovina žádostí se vracela, páč byly blbě vyplněné.

j.a.n.i
24. dub 2020

@dendy26 ne, 30 dnu je celkem

dendy26
24. dub 2020

@j.a.n.i bývalo to jinak,ok. I tak, pokud jsu chyby v žádostech,bude to trvat déle. O tolik, o kolik se zdrží znovuzaslání.

j.a.n.i
24. dub 2020

@dendy26 tak pokud nekdo neni schopen vyplnit formulář, tak si nic jineho, nez zdrzeni nezaslouzi.

dendy26
24. dub 2020

@j.a.n.i no je otázkou, zda to udělá blbě daný člověk anebo zaměstnavatel. Njn. A je potřeba pochopit, že se navalilo ve velice krátkém čase hromada žádostí a i úředníci jsou jen lidé a nemohou vše stihnout v termínech. (A bůhví,kolik jich taky muselo zůstat doma apod, tudíž jich je také méně). Mne teda víc děsily otázky ohledně financí už na konci března, když ještě byly výplaty za únor. Teď by měly být výplaty(či jsou) za půl března plus pak to ošetřovné.

martt
24. dub 2020

@petroklay Mne ošetřovné přišlo včera.

vanocni_stromecek
25. dub 2020

@cikitkapb ne ne, já jen říkám, že to měl hned...a tohle trvá dlouho...přitom je Ocr je pár tisícovek a jim dávali takové castky...mně přišla výplata, takže mám peníze, tohle stejně bude pár kaček...ale já zatím nic teda vcera, tak čekám, horší to bude, kdy to přijde za duben 🤣🤣

j.a.n.i
25. dub 2020

@vanocni_stromecek Ale rychlost zpracování vůbec nezávisí na tom, kolik je to peněz, ale kolik toho daný úřad má a jak je to složité na vlastní zpracování.

cikitkapb
25. dub 2020

@dendy26 OČR taky nevyplácí úřad práce, ale ČSSZ, případně OSSZ.