Ošetřovné na 2,5 letou dceru pro manžela. Kdo vystaví, když jdu na operaci?

bartakova_veronika
3. čer 2020

Prosím mám dotaz. Každý mi tvrdí něco jiného. V pondělí nastupují do nemocnice na plánovanou operací. Budu tam 4 dny kdy na tu dobu potřebuje manžel paragraf, aby se mohl starat o dceru. Jsem ještě na rodičovské dovolené, ale vzhledem k tomu že dcera ještě nechodí do školky tak se o dceru potřebuje starat úplně.
Kdo má vystavit paragraf? Ptala jsem se obvodního ten tvrdí že dětská, ale dcera nemarodi. Někde jsem četla že nemocnice nebo dokonce můj obvodní.
Když by vystavila nemocnice bylo by to asi platné jen na ty čtyři dny než mě propustí, ale co když se nebudu moc plně o dceru starat? To potom vydává kdo?
Děkuji za rady, nikdy jsem to řešit nemusela ...

konidana
3. čer 2020

@bartakova_veronika na dobu hospitalizace nemocnice, pak tvůj obvodní. myslím.

bartakova_veronika
autor
3. čer 2020

@konidana děkují, já raději volala teďkon dětské doktorce a ta tvrdila že to vystaví ona že si má v pondělí zajít k nim .. tak se rovnou v pondělí poptam v nemocnici a když to nevydají oni tak si zajde k dětské .. snad mu to někdo vystaví ... To je taky tohle řešit když vám každý řekne něco jiného 🙄

michaela1990xx
5. čer 2020

My to vystavujeme v nemocnici a kdyz propustíme, tak se paragraf zase ukončuje. Pokud by bylo potřeba i po ukončení hospitalizace paragraf, tak pak vystavuje uz detsky lékař.

cikitkapb
6. čer 2020

Pokud ty na dceru pobíráš RP, tak by manžel neměl nárok na OČR, kdyby byla OČR vypsaná na dceru. Ty potřebuješ, aby OČR vypsali v nemocnici na to, že ty jsi nemocná, a nedokážeš se postarat o dítě, o které jinak pečuješ. Zezadu pak vyplní manžel sebe a dceru o kterou bude pečovat.

bartakova_veronika
autor
7. čer 2020

@cikitkapb tak teď tedy nevím .. mě se dětská ptala za pobiram ještě mateřskou tak jsem ji odpověděla že mám stále rodičovskou a ona že to napíše dětská ... Tak se hold ještě budu muset raději zeptat v nemocnici zítra .. v pondělí mám nástup a ve čtvrtek mě mají propouštět. Chtěla jsem aby to měl alespoň do parku, takže když nemocnice výplní ve čtvrtek už není platbě a ukončuje se? V ten den musí ještě i pro mě zajet tak by ani do práce nemohl 🤔 v pátek má tak či tak volno na 60% ale jde mi hlavně i i ten čtvrtek .. po víkendu bych snad mohla se na půl dceři věnovat ....

cikitkapb
7. čer 2020

@bartakova_veronika Máte 1 dceru? A na tu pobíráš rodičák? Pokud ano, tak na tu dceru nikdo, krom tebe, nedostane proplacenou ošetřovačku.

bartakova_veronika
autor
7. čer 2020

@cikitkapb ano mám 1 dceru .. proto mi to bylo divné že každý říká něco jiného .. můj obvodní že dětská nebo nemocnice a dětská že ona .. ale.na druhou stranu právě že jsem na rodičovské tak ošetřovně na Dceru by dostal nemohl ...🙄 Uvidime zítra tedy co a jak ..

cikitkapb
7. čer 2020

@bartakova_veronika říkám ti to jako zaměstnanec pracující na OSSZ. Tyhle dávky běžně zpracovávám. 😉 Ta očr musí být vypsaná na Tebe, že ty nejsi schopná postarat se o dítě, o který jinak pečuješ. Jináč nebude mít nárok na dávku. Když to bude mít napsaný na dceru, tak ano bude to mít u zaměstnavatele omluvený, ale nebude to mít od státu zaplacený.

bartakova_veronika
autor
13. čer 2020

@cikitkapb ano měl to od nemocnice ale po propuštění to bohužel ukončili a já se dal nedokážu o dceru plně starat 🙄 takže nevím jak to vše budu dělat až manžel se vrátí do práce když ji nemohu ani zvedat