Zdravím,mám záludnou otázku.
Po mateřské jsem nastoupila do nové práce a hned po 16 dnech si syn zlomil nohu. Má dosahu až nahoru na 6 týdnů+ nějaký čas na rehabilitaci.
Zatím jsem řešila Očr z důvodů uzavření školky (přišlo mi to jednodušší) Teď školku ale otvírají. Vzhledem k tomu že s ním potřebuji být ještě cca 4 týdny doma jak řešit. Klasické OČR je jen na 16 dní. Můžu řešit tak, že půjdu na den do práce a pak si vezmu OCR znova? Na dlouhodobé OČR nemám nárok,pokud jsem neopracovala 90 dní v kuse v novém zaměstnání?
Tak to budu doufat, že se vše bude hojit dobře a bude to opravdu jen na ty 4 týdny. Ono být doma třeba měsíc zadarmo je nic moc pro samoživitelku. To nechápu jak to ženský dělají, když se opravdu stane velký úraz.
@elilien ono je jedno jestli jsi samoživitelka nebo ne. Tyhle věci jsou vždy nepříjemné... Ač je pravda, že u samoživitelky je to vždy o něco horší.....
@blondynka400 máš samozřejmě pravdu, vždy je to nepříjemné.
Zdravím,dítko se do školy těší,ale mám problém.Kdyz mám denní tak není družina rano a nemohu ho tam dát.Mam nárok na ošetrovne?
@elilien ty jsi samoživitelka? Jinak ukončíš OČR na školku, pak si můžeš vzít OČR na syna na zlomenou nohu (počet dní dle toho, zda jsi nebo nejsi samoživitelka) a poté "neplacené volno", tedy můžeš být na očr, ale zadarmo. Jiná možnost není. Další očr by muselo být na jinou diagnozu.
Jen nevím, jak moc se to bude líbit zaměstnavateli. Ale možná se mu to v tuto chvíli bude líbí