Ahojda, od 2.1.2020 jsem na neschopence, nikdy jsem na neschopence nebyla, takže vůbec nevím jak to chodí, a už vůbec ne, teď jak jsou ty elektronické neschopenky.. Nevíte jak je to s penězi, kdy mi přijdou? Těch prvních 14. Platí zaměstnavatel, takže by to mělo přijít v období, kdy mi chodila výplata? A zbytek? Děkuji
@amazonkajanik tak teď se to dělá elektronicky, tak dle mě by to tam měli mít hned ne?
Já čekám na peníze z listopadu 🙂 Příští týden tam budu muset zavolat, teď jsem v nemocnici, tak se mi to nechce řešit.
@suromana ty jo tak to jsem zvědavá, zda mi vůbec něco přijde....
I když jsou teď neschopenky elektronicky, pořád to zprácovávají lidi a pořád to jede v pořadí, v jakém byly doručeny veškeré podklady na příslušnou OSSZ.
@cikitkapb tak to jsem na to zvědavá 🤣🤷♀️
A vzhledem k tomu,jakej je s těma eneschopenkama bordel, tak bych se modlila,aby vůbec něco proběhlo
@amazonkajanik díky, hned jsem klidnější 🤷♀️🤣
Já vím, je to na hlavu, ale dneska aby člověk počítal s nejhorším. Před lety kolegyně čekala na výplatu nemocenské 3 měsíce,jelikož v uctarne něco podelali. Mě pro změnu odhlasili platbu zdr.pojištění,jako kdybych končila, přitom jsem měla jen změnu smlouvy z určito na neurčito 😣 5 měsíců jsem neměla stravenky,i když na ně nárok byl a propadlo mi záhadně 6dní dovolené (ať žije práce pro ČP 😂🤦)
Taky jsem byla na svoji první neschopence od 12.9. 15.9. mi normálně ve vyplatnim termínu přišla klasická výplata za dopracovaný srpen a pak 15.10 za část září + za neschopenku a i za par dni z OSSZ. Pak 24.11., 10.12. A teď jsem od 3.1. na mateřský a taky jsem zvědavá kdy něco přijde 😬🤭
@amazonkajanik lístek na peníze mají hned od lékaře v systému a zaměstnavatel musí po 14 dnech poslat přílohu. Takže bych řekla, že to může být teď o malinko rychlejší..., než jak to bylo doposud.
Mě chodili peníze ze socky většinou bud po 20. nebo koncem měsíce. Za prosinec mi třeba ještě nepřišly
@lenoulinkaa snad jo a bude jim to tentokrát fungovat. A ne jako když se spouštěly e-recepty ,nebo registr vozidel 😁
@daaniieelaa mateřský se zpracovávaj hned první dny v měsíci... pokud je na ossz všechno potřebný.
Zbytek je na ossz a záleží na tom,kdy obdrží a zpracuji lístek na peníze. Ale mají na to 30dní