Dobry den, prosím moc o radu. Na konci srpna jsem onemocněla - 5pracovnich dní. Neschopenka se ukoncovala až v září - 3pracovni dny. Dnes mi přišla výplatnice za srpen na které je uvedeno 5dni pracovní neschopnosti, ale k výplatě 0. Prosím věděl by někdo, proč nebylo za tyto dny nic vyplaceno? Přece prvních 14dni platí zaměstnavatel. Moc a moc děkuji za odpověď.
@lv lékař vystavoval e neschopenku. Papírové jsem nic nedostala.
@lv to uz si doktor odesílá sám, do práce se uz nic nenosí.
@michaela1990xx jo vlastně 😆 se to už jen nahlašuje, viďte
Třeba se nepropsalo trvání/ukončení nemoci v systému ossz a tím i k zaměstnavateli. Budeš mít doplaceno ve výplatě za září.
Neskončil pracovní poměr?
Neskončil.
Zavolej k dr, zda odeslal lístek na peníze 😊
On ten lístek na peníze jde první přes sociálku a pak až k zaměstnavateli. Nevím proč to tak je,ale bylo mi to tak sděleno na mzdové účtárně. Řešili jsme něco podobného teď u přítele. Účetní ještě říkala,že neví zda to stihnou zpracovat,že to jde přes sociálku 🤷
@miba10 děkuji.
@miba10 nejdřív na socialku, ale ono to je průběžně vidět na e-portálu. Když je vše ok, není problém stihnout do termínu mezd a nebo dat proplatit i bez potvrzeni trvání nemoci. Ale to se účetním moc nechce. Tak radši bloknou výplatu náhrady a nechají proplatit v dalším měsíci.
Moc děkuji za vysvětlení.
@lenoulinkaa tak něco na tom bude. 🤷
Dala jsi "listek na penize" (potvrzeni o trvani prac. neschopnosti) k poslednímu srpnu? Jestli ne, vyplati to dohromady se zářím.