Můžu jít na ÚP a čerpat podporu v nezaměstnanosti?

Včera v 11:54

Krásný den,
Tady se ví vše a já nejsem tak znala, jde o to, že mi v lednu končí rodičák, do státní školky dítě nepřijali, ale chodí do soukromé dětské skupinky. Nyní jsem zaměstnaná ve státním sektoru, ale vrátit se tam nemohu, nejsou ochotní mi přizpůsobit pracovní dobu( v práci bych musela být na 6:25, ale DS otevírá v 7 a nemá kdo jiný dítě odvést) . Dělala bych jakoukoliv práci, i teď při rodičáku mám na zavolání brigádu několikrát týdně úklid. Ale se stálou práci je to u nás naprd, když můžu chodít až od půl 8-8 hod. Má z
Otázka zní, zda můžu přinejhorším, kdybych žádnou práci nesehnala, jít na pracák a brát podporu v nezaměstnanosti, kdyz mam zajištěnou dětskou skupinku

autor
Včera ve 13:53

A ještě, jestli mohu mít brigádu, stejně jak mám teď (na HPP tam ji nemohu, tolik práce pro mě nemají, jsem jen na zavolání)

nikoulinka
Včera ve 14:09

Dítě může normálně dal navštěvovat skupinu. S brigádou je to pak horší. Tuším, že DPP už být nesmí, DPČ ano, ale jsou tam pevně dané podmínky.

nikoulinka
Včera ve 14:12

Tak vydělat si můžeš, ale nemůžeš souběžně čerpat podporu v nezaměstnanosti. Viz. Google

autor
Včera ve 14:27

@nikoulinka tak to se mi nevyplatí 😁

j.a.n.i
Včera v 15:13

No, ja bych primárně o tu úpravu pracovni doby pozadala písemně, to to pak musi zdůvodnit a v mnoha pracech to neni jednoduché oduvodnit, proc to nejde.

autor
Včera v 16:12

@j.a.n.i napíšu ještě písemně, ale bylo mi řečeno že to nelze, prostě směna začíná 6:25 do 18:30 s tím že od 18:25 má práci už noční směna a já tam nemám co dělat

simkrk
Včera v 17:38

Nevim jestli máš partnera, ale jestli jo.. Tak zkusit ještě zažádat o ženu v domácnosti nebo jak je to.. 😄🤷 Kor když máš malyho prcka.. 😊

lti
Včera v 17:46

Ve státním sektoru přece často vychází vstříct. Sloučení rodinného a pracovního života…

autor
Včera v 17:57

@simkrk ale to bych nedostala žádné peníze ne? Partnera mám ale nevydělává takové peníze aby nás uživil, proto i pro rodičovské chodím na brigádu
@lti no u nás vůbec, oni za mě záskok mají, takže co by se přizpůsobovali, když se mě můžou zbavit a nechat si tam někoho, komi nemusí nic upravovat, práci mám ráda ale to vedení je tam hrůza, vubec jim nezáleží na zaměstnancích

simkrk
Včera v 18:15

Ja si nejsem jistá, ale myslim ze pak zdravotní platí normálně pojišťovna a možná tam i žena pobírá nějaké minimum.. 😊🤷 Což nevim jak je třeba pro tebe výhodné.. 😄🤷 Na pracáku přeci jen člověk taky dostane velké prd.. 😁😬

snahnah
Včera v 18:40

Zažádej si oficiálně písemně o vhodnou úpravu pracovní doby s příslušnými paragrafy a judikáty. Oni ti musí písemně zdůvodnit zamítnutí, které může být pouze ze zvlášť závažných důvodů.
Mi to v práci 2x zamítli z důvodu nedostatku zaměstnanců. Žádala jsem o 20 hod/týden úvazek. Po 3. , kdy jsem citovala soudní rozhodnutí, že nedostatek zaměstnanců není zvlášť závažný důvod, mi zkrácený úvazek povolili a přijali dalšího zaměstnance. Sice jsem dala po týdnu výpověď a nastoupila do práce, kde nabízeli rovnou 1/2 úvazek, ale kdybych nedostala takovou nabídku, tak bych zůstala.

andelka
Včera v 21:17

Pokud je žena vedena jako pečující o dítě tak jednak je tam omezení pobytu dítěte v instituci,jednak nedostává žádné peníze, jen za ní stát platí pojištění. Ale zas může mít brigádu. Řešila jsem to tak v období, kdy už jsem měla dobrany rp,ale dítě ještě nechodilo do MŠ a já pracovala na dpc. Na ÚP jsem šla až po nástupu do MŠ a brala podporu ( to už jsem neměla brigádu).

j.a.n.i
Dnes ve 04:10

A napises, co delas za práci?

autor
Dnes v 05:55

@j.a.n.i PSS