Ahoj holky, chci se zeptat, zda má někdo obdobnou zkušenost...
S manželem jsme se rozhodli na nějaký čas žít oddělené. Důvody nebudu rozebírat, jen podotknu, že jiná možnost momentálně neexistuje.
U manžela došlo k jistým změnám a chtěl si tak žádat o příspěvek na bydlení. Já v daném bytě už nebydlím. Mám svou nájemní smlouvu, i svůj evidenční list. Tak samo on. Byl dnes zjišťovat možnosti na odporu SSP, kde mu paní řekla, že nemá na nic nárok, dokud nebudeme rozvedení... Je tomu vážně tak? Já měla totiž za to, že se měnily nějaké podmínky, kdy není důležitý TP, ale je důležitý skutečný pobyt osob. Neumím v tomto chodit, proto se ptám tady.
Má tedy nárok případně na příspěvek na bydlení, nebo opravdu je překážka to, že jsme manželé?
Moc děkuji za odpověď.
https://www.mpsv.cz/-/prispevek-na-bydleni#dals...
"Pro účely poskytování příspěvku na bydlení se společně posuzují všechny osoby, které užívají byt. Vždy se však společně posuzují rodiče a nezletilé nezaopatřené děti, manželé a partneři."
Já to tedy chápu tak, že manželé se vždy posuzují společně. Ono je to logické. Přesně z toho důvodu, co píše @zelenaesmolda, bylo by to snadno zneužitelné.
@zelenaesmolda no, jenže my mezi ty chytráky nepatříme. Můžeme řádně doložit, že spolu nebydlíme v jedné domácnosti a každý si platíme to své.
Ještě je možné podat "Žádost o vyloučení osoby z okruhu společně posuzovaných osob". Ale přesné podmínky pro schválení nevím.
Tak se rozvedte a mate po problému ☺️🤷🏼♀️ to ze vy jste výjimka neznámena ze dalších 100 lidi to nezneuzije
Bohužel ani to vám nepomůže jednou jste manželé a dokud nebude na úřadě nebude papir o rozvodu zda mate děti tak péči o děti + vyloučení ze společně posuzovanich osob tak vás budou počítat dohromady ...
Jste manzele,mate vuci sobe vyzivovaci povinnost. Takze zadny platime si kazdy sve neexistuje...Nevim jak je to ted,ale drive bylo potreba pro vylouceni z okruhu spo aspon navrh na rozvod u soudu.
Se rozvedte a je po problému,.takových chytráků je
Tak takovych chytraku by bylo co by rekli,ze ziji oddelene,pobirali prispevky a zatim byli spolu.Prijde mi to logicke,ze jste manzele tak do rozvodu mate smulu.