Holky jdu pro radu jestli nemáte někdo zkušenost. Já jsem teď na Rodicaku od 1.9 a peníze 8000 přítel. Na pracáku majitel nám vypověděl smlouvu z bytu protože se prodával tak jsme byly nuceni najít jiný podnájem ale ty ceny hrůza mSlite si že máme nárok na nějaké příspěvky? Vůbec se v tomto nepohybuji, děkuji za rady.
To co je napsáno v prvním příspěvku tak s tím naprosto souhlasím ještě možná existuje nějaká hmotná nouze pokud se nepletu .... Jinak prostě si musí najít práci přes to vlak nejede 🤷 chápu že jste asi v blbé situaci zkuste třeba na chvíli k rodině nebo něco než si našetrite na kauci a nájem
No, s takovými penězi asi nic ani nenajdete. Ať si přítel najde normální práci a zatim jak se tu už píše k rodičům nebo někomu…
Chlap ať jde makat hlavně
@bara88 souhlasím
Práci má ale zatím jakoby mimo brigády
Jestli nemá žádné zdravotní omezení, tak si myslím že minimálně přechodná práce se pro chlapa najde jednoduše. Ať zabere a hledá. Je jedno jestli bude dělat údržbáře, v montovně nebo vybalovat v obchodě, hlavně že donese domů víc peněz.
@michaela666 je na pracáku ale práci má to Se snažím říct 😁 jen čeká na smlouvu je domluvený ale šéf chce až za měsíc či dva asi ho chce stáhnout zn pracáku dělají to tak jelikož pak mají za zaměstnance peníze..a proto se ptám jesrli někdo nemá zkušenosti a příspěvkem na dítě či bydlení
Tak proč píšeš že máte 8000 je rozdíl mít 8000 JEN nebo mít 8000+ 20000 🤷 příspěvky na dítě si vypočítej dle kalkulačky na netu a příspěvky na bydlení jak už bylo zmíněno musíš mít smlouvu pokud se nepletu minimálně 3 měsíce tam bydlet a pak můžeš jít žadat . Je to blbe ale je to tak
Tak proč píšeš že máte jen 8000?
Já to pochopila tak, že 8 tisíc měsíčně je všechno co přinese domů, protože to je i na brigádu pro chlapa dost málo.
Po svých zkušenostech se zaměstnavateli bych se nenechala ukonejšit tím " za měsíc nebo dva," protože z mojí zkušenosti se z toho stane klidně i rok. Počkala bych max měsíc a pokud před něj nepoloží papír kde je jasně napsaný nástup, tak bych hledala i jinde.
Příspěvek na bydlení, ale musíte mít nejdřív smlouvu a už tam bydlet a pak si můžete zadat. Nevím jestli porad platí, ze musíte doložit příjmy a výdaje za bydlení 3 měsíce zpětně 🤔 pak bych zkusila přídavky na děti a přítel si urychleně najít práci, jen z příspěvků se slušně vyzit nedá.