Zdravím, prosím Vás stalo se Vám teď někdy, že by přišla kontrola když jste doma na rizikovém těhotenství? Jsem doma už druhý měsíc a zatím nic. Mám vycházky odpoledne, protože ráno většinou celé prospím a nebývá mi dobře. Tak odpoledne si zajdu aspoň nakoupit. Vycházky dodržuji mám z toho respekt. Jenže teď musím ráno jít něco vyřídit a mám hrozný strach..
Chodí, jdou na prac. neschopnost, ne diagnózu, tu nevidí. Je otazka nahody, jestli jdou na tu oblast, ulici, vesnici.
@annoonniimm Mne také přišla kontrola v těhotenství a dokonce 3× , ale já jsem stejně byla většinou doma , protože mi bylo zle.
Byla jsem na PN celé těhotenství a kontrola žádná
Také jsem byla na neschopence celé těhotenství a kontrola nepřišla ani jednou. A neschopenku jsem ukončila teprve nedávno pro nástup na mateřskou.
Mě přišla kontrola jednou, asi po čtyřech měsících a zrovna jsem vezla mámu na oční. Ale dali mi tam potvrzení a nebyl žádný problém.
@annoonniimm já byla na neschopence září 2020 až květen 21 a po té mateřská. Za celou dobu nikdo nepřišel, ale znám těhule na které došla. Já jsem tedy pro jistotu byla vždy poctivá.
@annoonniimm obe tehu nikdo neprisel🤣
@annoonniimm jo, mi dvakrát. A dokonce v sobotu 5min před začátkem vycházek 🙂.
@annoonniimm nevidí diagnózu, můžou jít na udání na někoho v ulici a vezmou cestou neschopenky kolem.. Spíš jde o to, jestli je socialka u vás ve městě, nebo by musela jet odjinud.. Většinou je v okresním městě a ma pod sebou x vesnic a mest a tím se ta možnost dost snižuje,pokud teda nebydlís přímo v tom městě.
@barmil nebydlím v tom městě a dokonce patřím i pod jiné město a jsem z vesnice. A posílá je práce nebo udání? U mě v práci vím, že neposílají.
Muze jit na nekoho z prace a tebe vezmou jako tu okolni, posbiraji jich vice v jednom miste. A taky nahodne ČSSZ.
Mě akorát ze sociálky volali, v době vycházek zrovna, ptal se mě jak dlouho ještě budu doma, řekla jsem mu že pravděpodobně do porodu, protože mám rizikové těhotenství a nikdo nepřišel.
@annoonniimm chodí a dost často těsně před začátkem vycházek nebo chvíli po tom, co vycházky skončily
@annoonniimm Za dvě riziková těhotenství nepřišel nikdo, ale je pravda, že jít někam mimo vycházky je riziko, náhoda je blbec.
Normálně kontroly chodí. Bud na udání nebo jim to prostě vyjede počítač. Náhoda.
Ano jednou přišli
@annoonniimm ano, přišli několikrát
Kontrolu v době PN jsem měla. Bydlim 14 km od okresniho mesta.
@annoonniimm děkuji všem. Radši jsem to neriskovala a byla doma. Mám z toho respekt. Nemůžu si dovolit být bez peněz.
S prvním synem cele tehu, s druhým 3 měsíce, kontrola nikdy. Předloni jsem narodila tři měsíce a kontrola taky nic, vlástne nikdy mě na neschopence kontrola nepřišla, ani mamce. Bydlíme ve stejné vesnici
@annoonniimm jsem na neschopence 11 měsíců, teď mi bude končit. Během probíhající nemocenské jsem otěhotněla, takže jsem na ni zůstala s rizikovkou. Nikdo u mě zatím nebyl. Vycházky jsem z 95% dodržovala. Mám je od 12 do 18. Ale když jsem musela dopoledne něco vyřidít, byly to nervy. Náhoda je blbec.
Mě přišla jednou, byla jsem zrovna v poradně a když pan zjistil, ze jsem těhotná, ještě se omlouval, ze oni nevědí diagnózu a ze si to poznamená a už nepřijde 😀
Mě také přišla. 20 minut před začátkem vycházky 🙄
@annoonniimm Mně kontrola nepřišla. Byla jsem doma takhle přes půl roku.
@annoonniimm chodí.. Za celý rok mi přišla jen jednou ale u každého to je jinak.
Byla jsem na rizikovce 6 měsíců v Brně a nikdo nepřišel, ve velkých městech, kde toho mají hodně, a naopak na vesnicích, kam to mají daleko je pravděpodobnost kontroly asi nižší. Vycházky se daly rozdělit, měla jsem dvě hodiny ráno a zbytek odpolene
A co se stane kdyz doma ten clovek nebude? Co hrozi? Vim ze se rika, ze muzou vzit penize, ale slysela jsem, ze jen za ten jeden den? A da se misto pobytu zmenit? Treba na vikend? Kdyz bude lepsi pocasi, ze by clovek mohl na chatu, kde jsou okolo lesy a cerstvy vzduch…
@cekamnazazrak adresu ti muze zmenit doktor, ted se dela vse online, ale znam holcinu,ktera takhle byla na chate a i tam za ni za kontrola dojela. Jinak ti muzou odebrat nemocenskou davku az za 3 mesice, dat pokutu az 20tis a v praci ti muzou dat vypoved. Samozrejme zalezi na rozsahu poruseni vychazek. Tohle jsou ty extrémy
@annoonniimm přišla mi 3krat, taky jsem měla vycházky odpoledne.. 3krat ráno mi prisla..
Ano, stalo. Mám zkušenost, že kontroly chodí.