Kontrola ze sociálky, když nemáme zvonek. Připsat na schránku příjmení?

michaela1891
26. pro 2019

Zdravim chci se zeptat pritel si nechal napsat marodku na mou adresu kde je, ale nemame zvonek. Bydlime v najemnim byte a tady to nikdo neresi. Ze 4 bytu maji zvonek akorat jedni. Mame na schranku pripsat aspon jeho prijmeni? Jinak nevim jak to resit kdyby prisla kontrola. Marodit bude az do konce brezna cca.

drakenn
26. pro 2019

Nahlásit telefon přítele na socialku jako mimořádnou okolnost a oznacte tu schránku..

jjasmina
27. pro 2019

Tak pokud telefon akceptují, tak určitě. Jinak bych ten zvonek , ale pořešila co nejdříve, přece jen pokud to akceptují jako mimořádnou udalost asi se očekává , že to bude jen dočasné řešení. Třeba u známé tohle tvrzení, že nemají zvonek moc neprošel a řekly jí , že to vlastně není jejich problém.. :(

matys13
27. pro 2019

@michaela1891 muj muz byl jednou taky na neschopence a kontrola se k nam nedozvonila (zvonek mel vybite baterky) kdyz jim pak muz volal tak mu rekli ze je to nas problem ze nam nezvoni zvonek..
Takze je lepsi ho mit nez prijit o penize 😉

drakenn
27. pro 2019

Tak to, že nezvonil zvonek je nejčastější výmluva, když někoho nezastihnou doma 😁. Člověk je povinen mít vše řádně označeno. Telefon se může akceptovat jako mimoradka, ale opravdu záleží na benevolentnosti dotyčného kontrolora.

janule1940
27. pro 2019

Ja jsem nalepila na vchod a schránku omluvu,ze opravujeme elektřinu a telefon na mě místo zvonku.jinak mi na OSSZ řekli,ze mam povinnost označit zvonek a mít ho.

martt
27. pro 2019

Příjmení na schránku určitě. A bohužel podle mých zkušeností ze sociálkou skrz kontrolu v nemoci bych porešila i ten zvonek.

ito
27. pro 2019

Zvonek se dá koupit, já si na chatu pořizovala kvuli pripadne kontrole bezdratovy

mandala
27. pro 2019

Bezdrátový zvonek seženete i za 300 Kč, za případné problémy to nestojí, kromě toho se vám přece bude hodit i do budoucna...

jjasmina
27. pro 2019

Jj jinak zvonek si raději opravdu pořešte. Někde jsem i četla že je za to pokuta až 20 000, 100 dní klidně bez neschopenky i případnej vyhazov z práce. Ale kdoví, je fakt že jsem to nikdy nemusela řešit

mysicka_lb
27. pro 2019

Já jsem svého času řešila to samé, bydlela jsem v centru města ve starém nájemním domě, kde zvonky vůbec nebyly. Koupila jsem si bezdrátový, jeden den jsem musela několikrát dolů, protože na mě zvonili všichni, co šli kolem, šli k někomu jinému z baráku atd., a další den pak ten zvonek "zmizel". Takže jsem musela napsat mail na sociálku (aby to bylo ofiko), že v našem domě nejsou zvonky a z důvodu vandalismu tam ani být nemůžou. Pak po mně chtěli písemné potvrzení od realitky, co ten barák pronajímala, že tam skutečně nejsou zvonky a že je to v řešení (což samozřejmě nebylo). A teprve když jsem jim takový papír donesla, vyškrtli mě z případných kontrol. Vnucovala jsem jim mobil, dávala jsem ho i na schránku a na neschopenku, nic z toho údajně neplatí a na mobil volat "nemůžou," hraje se jen na zvonky. Prostě zvonek, nebo nic..... Nikdy pak taky skutečně nepřišli.

mysicka_lb
27. pro 2019

Jinak je to samozřejmě úplně na palici. Na chatu si ten bezdrátový zvonek za 300 Kč pořídíte, na Václavák ale docela těžko. Respektive si pořídíte jeden, druhý, třetí, desátý.... a pak jen trnete, jestli zrovna teď náhodou "nezmizel". Nehledě na to, že když onemocníte a můžete se sotva hýbat, určitě to, co vám nejvíc prospěje, je jet do Obi kupovat bezdrátový zvonek. Pokud nemáte napsané vycházky, ani nikoho blízkého, dostáváte se navíc do opravdu neřešitelné situace.

lleennttiillkkaa
27. pro 2019

Asi takhle, přítel chce peníze za marození že? Takže je jeho povinností mít to nějak pořešené. Například navrhovaným příjmením na schránku a telefonním číslem, bezdrátovým zvonkem atd.

mourovatakocka
27. pro 2019

Tak byste měli být druzí se zvonkem. Telefon je hezká věc, ale zvonek a i jméno na schránce byste měli mít v pořádku. Bylo by hloupé mít kvůli takové drobnosti malér...

lachtanice86
27. pro 2019

@michaela1891 pořiď si zvonek. Je to jeho povinnost na pn

jirovapa
27. pro 2019

@michaela1891 nemáme zvonek už 5 let, protože pes nám v chodbě tu jednotku vždy strhne a zničí. Takže máme venku na zvonku napsáno,, nefunkční zvonek, volejte.....a moje telefonní číslo a plus moje a přítelovo příjmení,,. Když jsem byla v těhotenství na neschopence, tak mi pán zavolal, že je dole a jde na kontrolu. Vše proběhlo bez problému.

jjasmina
27. pro 2019

@jirovapa jj ono taky kolikrát záleží na koho narazíte. Vím, že holčina tu dokonce řešila to, že u ní byla kontrola 2.12 a lístek jí hodily až v pulce měsíce nebo někdo ani nezvonil a šup lístek..

jirovapa
27. pro 2019

@jjasmina no ten pán co mě kontroloval naštěstí zavolal, ale nebyl moc příjemný. Nevěřil, že jsem na občance já a přitom držel i papíry k neschopence s mými údaji. Musela jsem si rozpustit vlasy jako na občance a stejně měl řeči, hold jsem po 18 kg nahoře v těhotenství nevypadala jako na fotce 😀 .

lleennttiillkkaa
27. pro 2019

@jirovapa takovýho bych si nechala proklepnout u jeho vedení....