Prosím, nevíte náhodou někdo, proč z úřadu práce kontrolují zaměstnavatele? Tuším ohledně pobírání přídavku na dítě... Je to normální praxe? A co vše kontrolují?
@j.a.n.i tak předpokládám, že budou kontrolovat mzdy atd...
no není to finančák, ani inspekce práce.. napadají mě leda nějaké projekty z ESF nebo ty chráněný místa pro zdravotně znevýhodněné, ale nevím
Vím, že chodí kontrolovat pracovní smlouvy a hlídají práci na černo. Chodí taky kvůli zaměstnávání lidi v invalidním důchodu, kteří tam jsou na dotace
@jipe pod úřad práce spadají i dávky státní sociální podpory a tam patří i přídavky na děti. Myslím, že by mohli kontrolovat, jestli je pravdivé, co je uvedeno v potvrzení o výši příjmu... Jinak právě nevím, nikdy jsem se s tím nesetkala.
já vím, mamka pracuje na SSP, ale nikdy se o žádných kontrolách nezmiňovala
Pracuji na úřadu práce a opravdu se nechodí kontrolovat zaměstnavatel kvůli přídavkům na dítě. To je naprostý nesmysl. Pokud proběhla kontrola z ÚP tak kvůli dodržování zákoníku práce, dotovaným místům či podobně.
SSP chodí nově na kontroly, tzv. šetření v místě a to jen do domácností, prověřit skutečnosti uvedené v žádosti.
A proč by měli kvůli pobírání přídavku na dítě kontrolovat zaměstnavatele? Co ten s tím má společného?