Kontrola při PN. Jak se to řeší, když nezastihne kontrola dotyčnou osobu doma?

4. říj 2023

Zdravím, chci se zeptat jak to aktuálně funguje, když teoreticky nezastihne kontrola při PN dotyčnou osobu doma? Díky

lichozroutsudy
4. říj 2023

Pět vteřin na Google. 🤦‍♀️

"Pokud pracovníci OSSZ nemocného nezastihnou na uvedené adrese, vyzvou ho písemným oznámením, aby kontaktoval OSSZ. Pokud se prokáže porušení režimu dočasně práce neschopného pojištěnce, zahájí OSSZ správní řízení, jehož výsledkem může být rozhodnutí o krácení nebo odejmutí nemocenského, tzv. postih.

Pojištěnci, který porušil režim dočasně práce neschopného nebo nesplnil povinnost součinnosti při kontrole tohoto režimu, může být nemocenské kráceno nebo odňato za dobu až 100 kalendářních dnů ode dne (každého) porušení tohoto režimu nebo ode dne nesplnění povinnosti součinnosti při kontrole tohoto režimu."

https://www.podnikatel.cz/aktuality/kontrola-na...

hanka_12345
4. říj 2023

Asi tak a pridam zajimavost-netusila jsem to

Pokud mate hpp a treba jeste brigadu a jste na nemocenske, do te druhe orace jit muzete...tzn treba delam postacku ale mam zlomenou nohu tak jsem na PN ake do toho si privydelavam trrba jako IT tak na pc treba delat mohu, byť i mimo domov. Pry to jde

autor
4. říj 2023

@lichozroutsudy a co je to písemné oznámení? Jeho hození do schránky?

klokanka31
4. říj 2023

Nevíš co je písemné oznámení?

lichozroutsudy
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
4. říj 2023

@klokanka31 myslela jsem to tak, zda to písemné oznámení hodí do schránky hned

lichozroutsudy
4. říj 2023

Ježkovy zraky, hele, nechceš třeba zvednout telefon ze stolu a zavolat na ČSSZ? Dnes je středa, jsou tam. Fakt mám někdy pocit, že polovina tohoto národa je naprosto neschopná se o sebe postarat sama.

kupi
4. říj 2023

@lichozroutsudy štve tě manžel? Zlobí tě děti? Nebo máš jinej důvod, proč si tak nepříjemná? Když nechci, tak nekomentuju, ale proč být hned protivná..

drep
4. říj 2023

@hanka_12345 ano, ale musíš dodržet režim práce neschopného pojištěnce, včetně vycházek

autor
4. říj 2023

@lichozroutsudy nechci, protože nechci zbytečně otravovat...a ty přeci nemusíš vůbec odpovídat

martt
4. říj 2023

U mne to probíhalo tak, když jsem byla na kontrole tak mi přišla kontrola. Lístek hodili do schránky jenže se blbě trefili a hodili to do jiné kam jezdi pan jen občas. Takže se mi ten papír dostal pomalu se 14 dennim zpožděním. Mezi tím už volali obvodní lékařce, která jim řekla kde jsem byla na kontrole a pak volali tam. Ja jsem si tam mezi tím zajela pro potvrzení, že jsem tam opravdu byla a posílala jsem jim to poštou, protože v té době už jsem chodila do práce.

nat
4. říj 2023

nechcete otravovat,ale otravuje se zde zbytecnymi dotazy 😀 Prece staci zavolat na OSSZ a mate odpoved hned asi do 20 vterin,a tady cekate kdo VAm co poradi a budete se modlit zda je to pravda ????

autor
4. říj 2023

@nat no tak tady nemusí odpovídat ten kdo nechce

lichozroutsudy
4. říj 2023

@kupi Stvou me lini (neschopni) lide.

somalicats
5. říj 2023

@lichozroutsudy Neřekla bych, že to je o neschopnosti a lenosti, spíš má přímo anonymní tazatelka problém a bojí se tam volat 😀

autor
5. říj 2023

@somalicats problém nemám, ptala jsem se jen teoreticky, neboť jsem chtěla vědět, jak to v praxi funguje...

somalicats
5. říj 2023

@anonym Podívej, každou problematiku řeší lidi, kteří jsou v ní vyškoleni, nebo mají přímo vzdělání pro řešení těch problémů. Proto je lepší zeptat se přímo u zdroje, než tet na MK, které umí utírat zadky svým dětem, ale relevantní odpověď Ti nedají. Kromě toho, když už se ptáš na tohle, tak přímo na webu čssz jsou otázky a odpovědi, tam najdeš vysvětlení 😉. V praxi to funguje úplně stejně, jako se píše na webu čssz.

hanka_12345
5. říj 2023

@drep tzn co? ten rezim

hanka_12345
5. říj 2023

tak kdes byla? :D

drep
5. říj 2023

@hanka_12345 tak třeba to, pokud má PN na bolavá záda, tak nemůže ani brigádně tahat palety…