Konec rodičovské. Jak je to potom s podporou z ÚP?

keksik002
14. pro 2020

Myslela jsem, že mi ještě v lednu prijde rodicak, ale asi ne.. Syn se narodil 21.12.2016 🤷‍♀️
Jak je to pak s podporou z pracaku? To mi za leden prijde v lednu?
Diky vsem

jitka_cv
14. pro 2020

@keksik002 u rp záleží jestli máš vyčerpanou celou částku. Podpora za leden chodí v únoru.

kosi_cek
14. pro 2020

Rodičovský příspěvek náleží podle toho, jak si ho člověk nastaví a vyplácí se zpětně, tzn vždy přijde vyplacený za už ukončený měsíc, navíc v současné době se vesměs vyplácí 2 poslední splátky najednou, pokud ti na ten poslední nastavený měsíc připadne třeba jen o pár korun menší splátka, než za předchozí měsíce, nezávisle na tom, že je překročen max. možný limit výplaty, ale netuším právě, zda zdravotní pojištění trvá i tak. Když tak nad tím uvažuju, třeba jsem si to nemusela ani na poslední chvíli rozkládat, aby mi ty poslední 2 výplaty nepřišly sloučeně, ale tak nějak jsem automaticky předpokládala, že se mi ta náhradní doba pojištění taky zkrátí o měsíc, třeba to tak není a chtělo by to zjistit, jestli jsi krytá, co se týká zdravotního, aby ses rychle přihlásila na ÚP nebo na pojišťovnu jako osoba pečující o dítě.

Navíc mě ten dopis o ukončení RP přišel fakt až za docela dlouho😔, nesla jsem ho na pojišťovnu, tam to bylo uvedeno, k jakému datu se mi počítá ten konec...Na pojišťovně totiž měli uvedeno úplně nesmyslné datum, že mi už dávno skončil...

Podpora v nezaměstnanosti za leden by ti přišla v únoru, tzn. taky zpětně.