Dobrý den, léčím se už více než rok na psychiatrii.. Mám panické ataky, ocd, úzkost a střední depresi.. Jezdím na psychoterapie. Pracuji na zkrácený úvazek. Zajímá mne, jestli má někdo ID na psychicky problémy? Nevím, jak se o to žádá, zajímá mne jen jak se to dělá atd.. Poslední dobou už nedokážu normálně fungovat.. Díky za odpovědě.
Ano, mít všechny zprávy od lékaře, zprávu z terapie, tiskopis vypsat a s kopiemi zpráv požádat na čssz.
Kolegyne ma ID 1, kvuli psychiatrii se ji zvysil na ID 2.
Známý má stupeň 2. Od puberty psychické problémy, sebepožkozování, hospitalizace na psychiatrii, deprese. V dospělosti znovu hospitalizace, diagnostikována maniodepresivní pochura. Psychiatr mu doporučil ať si zažádá. Žádost se podává na OSSZ. Taky záleží na co tam napíše tvůj obvodní lékař, tak bych to s ním konzultovala. Musíš u něj mít všechny zprávy z toho kde se léčíš. A pak dlouho čekáš na výsledek. Držím palce
Psychické ataky antidepresiva
Měla jsem 1 stupeň ID . Léčila jsem se na psychiatrii. Měla jsem tedy i myšlenky na sebevraždu atd. Potíže mám pořád . Stav lehce zlepšen tak mi ho vzali . Chybělo mi pár procent. K vyřízení jsem byla na OSSZ pod které patřím . Tam řekla že si chci zažádat o invalidní důchod . Vyplnila papíry a oni pak zaslali papíry k mému obvodnímu lékaři . Ten vyplnil údaje , přiložil všechny lékařské zprávy od ostatních lékařů jako psychiatr atd . A čekáš na posouzení které ti přijde poštou . Zda ti ho dají nebo nedají . Trvá to i několik týdnů spíš měsíců . Pokud ti ho uznají . Tak platí většinou od data žádosti o důchod a peníze vyplatí zpětně 🙂. Našla jsem si práci na poloviční úvazek, ale též to tak tak zvládám . Hodně štěstí 🍀