Ahoj maminky, s rodinkou se chystáme na chalupu nedaleko Ždáru nad Sázavou. Potřebovala bych tipy co navštívit nebo kam se vydat na výlet pojedeme s malými dětmi mimi 4 měsíce, 3 roky, 4, roky a 6 let. Určitě planujeme zoo Jihlava, pohádkovou vesničku. Tak bych uvítala ještě nějaké nápady, případně kdyby bylo škaredé počasí
@paampeliska Eden v Bystřici nad Pernštejnem a dětské zábavní centrum (venkovní) v Polnicce
Nepodařilo se mi to dopsat,tu Polničku jsem ti taky chtěla napsat,pak treba Kukyho cesta Březiny, dále Vodní ráj Jihlava,Robinson-zabavny park Jihlava, Lázně Nové Město na Moravě (bazén krytý)pak tan je hodně skal,ale to nevím jak s tím mimcem.když si ještě na neco vzpomenu, písnu.Vsechno tohle má internetový stránky, takže najdeš info i tam.
@ajja87
@karlajasmine dekuji holky
http://www.mkzdar.cz a ještě modelové království. Jenom si to chce zkontrolovat oteviraci dobu
Zelena hora ve Zdare, klaster a zamek hrabete Kinskeho ve Zdare, pak Pilska nadrz, Polnicka (hlavne pro deti), Karasin (rozhledna), Rozsicka(rozhledna), Nove Mesto na Morave, skaly Devet skal, Ctyri palice, Prosicka u Jimramova (ale trochu narocny vyslap s krasnym vyhledem, vcetne zriceniny hradu Štarkov, Štíří dul u Krucemburku, cesta Karla Havlicka Borovskeho, ktera vede z Hlinska az do Havlickovy Borove a Havlickova Brodu, Ranske lesy (moje rodiste), rybnik Velke Darko, nejvetsi rybnik na Vysocine, u nej jsou Radostinska raseliniste se vzacnymi rpstlinami a zivocichy, skanzen Betlem v Hlinsku a Vesely kopec smerem na Slatinany, dal uz pak napriklad Velke Mezirici - zamek se zameckou zahradou, muzeum na zamku, kostel sv. Mikulase, s nejvetsimi sviticimi hodinami v Evrope, balinske udoli(krasne pro pesi i cyklo s naucnou stezkou, to same udoli Nesmer, o cyklostezkach u nas nemluve. Asi jsem na spoustu zapomnela, co je blizko od Zdaru.
Peklo Čertovina v Hlinsku, zámek Nové Hrady - je tam např. i bludiště v tujích, nějaká zvířata v oboře, přímo ve Ždáru je docela dobrý aquapark
my chodíme s dětmi na Devět skal..pod skály se dá dostat i s kočárkem, popř. Pilská nádrž- koupání a super hřiště pro děti. Z Piláku to nemáte daleko na zmiňvanou Zelenou horu, popř dost často chodíme naučnou stezku kolem Konventského rybníka ( pod Zelenou Horou). Je moc pěkná vycházka a zakončit můžete v cukrárně u Tří Hvězd🙂
Nečetla jsem úplně pozorně, tak nevím, jestli to už nezaznělo, ale na Pernštejně jsou dětské prohlídky. Akorát celý venkovní areál je pro kočárek nic moc. Jinak znovu doporučuji Eden v Bystřici, Zelenou horu + procházka kolem rybníků, hřiště u Pilské nádrže a Polnicku.
Jo a super prochazky jspu i okolo prehrad. Prehrada Vir a nebo Mostoste)(jenze tam je ted do komce prazdnin uzavreny vstup po hrazi, prekopavaji silnici, jeste me napadlo Snezne, je tam super cukrarna s vybornou zmrzlinou. No a pokud do spatnyho pocasi, tak nevim jak je to s tim Robinsonem, tam jsem nikdy nebyla, ale Vodni raj ujde jen pocitejte, ze je to tam mensi. Dobry bazen je primo ve Zdare u namesti
Asi tu jeste nebyly zmineny sochy Michala Olsiaka - takove betonove pohadkovo-fantasticke postavy, detem se to vetsinou moc libi. Jsou napriklad v Hamrech (Hamron, Mamut), u Pilske nadrze (moravska orlice a cesky lev), na Racine (rak), v Ronove (drak - kolem vede i moc pekna cyklostezka z Pribyslavi).
@monaluza jj a taky cert s sachy v chotebori ten je primo u silnice, Panna v Hluboke, nebo ve Zdare v prujezdu u namseti u byvale cukrarny tam je take tvar s burinkou, pak je jeste jelen myslim u oudolene, nejsem si jista, ale u nej jsem nebyla jeste, musim tam vyrazit
Ještě mě napadl Šiklův mlyn-westernove městečko
@paampeliska skanzen Veselý kopec (Hlinsko),Eden -Bystrice nad Pernštejnem,