WC v letadle - co když se mi bude chtít při vzletu nebo přistání?

mutlina
10. črc 2019

Dobrý den, máme jet s manželem na dovolenou a ja mám strach, ze se mi bude chtít na wc v dobe vzletu nebo před vzletem letadla , když už budou všichni sedět....nemáte někdo zkušenost v případě akutní potřeby , zda Vás na wc pustí? Děkuji za odpoved🙂

mimi1004
10. črc 2019

Během startu musíš sedět připoutaná a ne courat po letadle. Já si došla hned, jak jsme nastoupili do letadla. Než se všichni usadí, tak to nějakou dobu trvá, takže máš dost času si to rozmyslet 😊

janalov
10. črc 2019

Těsně před nástupem do letadla můžeš ještě kdykoliv na wc. Cesta k letadlu (ať už pěšky nebo busem), nástup a vzlet, pokud je všechno v pořádku, trvají cca 30 min. Možná se pletu, ale v této době tě na wc nikdo nepustí, musí se sedět a být připoután, ale není to zase tak dlouho, aby to dospělý člověk nevydržel (a to říkám jako někdo, kdo má letité potíže s močákem..).

gabriela_morais
10. črc 2019

nepusti, nikdy me nepustili, bezte pred tim nez nastoupite do letadle (muzete jit skoro az posledni) vschni se cpou do letadla jako prvni a pak nervozne cekaji pul hodiny , nez si vsochno poposedaji. do 15 minut od vzletu muzete hned na wc - dohromady by to nemuselo byt vic nez 45 minut :]

laka_lacenda
10. črc 2019

@gabriela_morais Já se taky rvu mezi prvníma teda, ale protože chci mít prirucak u sebe v letadle. 😀 Párkrát jsem takhle lelkovala do poslední chvíle a pak už nebylo místo, kufr mi strčili dolů a já pak čekala sto let. 😀

Jinak holky maj pravdu, během přistání a vzletu tě nikdo nepustí....Ale ta fáze fakt trvá chvilku, to urco vydržíš. 🙂

pettrus1210
10. črc 2019

@mutlina tohle jsem nikdy nepochopila, dospělý člověk si přece dojde na wc ještě na letišti před nástupem do letadla a cca 2 hodiny letu to vydrží, nemluvím o delsich letech. Ale ne, jen co letadlo vzletne, začnou lidé courat, fronta na wc je do půlky letadla, stevardi nemohou projít, do sedících se strká a trvá to celý let až do přistávání, kdy se musí jít připoutat...

ivis04
10. črc 2019

@pettrus1210 Tak treba nekdo se letat boji, leti treba poprve a muzou nastat strevni potize, prujem, az zvraceni. Tak treba proto?

pettrus1210
10. črc 2019

@ivis04 člověk kterému se chce zvracet nebo ma strevni potíže nebude vystavat půl hodinovou frontu...

mutlina
autor
10. črc 2019

Děkuji ta odpovědi , nechtěla jsem tím nikoho pobouřit nepatřím mezi lidi,co chodí na wc mimo domov s potesenim😂 mám to psychikou no, když mi řekne někdo ,ze nemůžu zákonitě musím 😒 letim poprvé tak z toho mám obavu 😇 ale zatnu zuby a vydrzim to💪 Snad 😂

vladienka
10. črc 2019

@mutlina snazte sa ist viackrat pred odletom...ja som letela tak milionkrat a aj tak som hrozne nervozna a musim furt lietat na wc.. a nie, ak svieti kontrolka priputat fakt vas nikto nepusti, nepustili ma ani s dcerou ked plakala ze musi cikat.. a napr stalo sa mi ze aj hodinu po vzlete sme museli sediet priputani pretoze boli hned turbulencie..

katerina_j
10. črc 2019

@ivis04 tak zrovna já se bojím litat úplně strašně a pokaždé se ani neodpoutám 😂 letos jsem se tak vystresovala, že se mi chtělo curat hned po vzletu a dvě hodiny letu jsem se premlouvala, že když chodí na záchod každý druhy, tak to zvládnu taky. Ve chvíli, kdy jsem si rozepnula pás, řekli, ze se máme nachystat na přistání a vrátit se na místa 😂😂 manžel se malém počural smíchy 😁😁

vineta
10. črc 2019

@pettrus1210 Říká se tomu syndrom hyperaktivního měchýře a není to žádnej med, buď ráda, že to nechápeš 😉

pettrus1210
10. črc 2019

@vineta věřím, někdo může mít zdravotní problémy, ale v těchto případech by je muselo mít 3/4 cestujicich;)

mimi1004
10. črc 2019

@katerina_j Jsem na tom úplně stejně. V březnu jsem letěla do Londýna a zpátky a připoutaná jsem byla celou cestu. Ani by mě nenapadlo vstát ze sedadla, měla jsem pocit, že bych tím nabourala stabilitu letadla 😂😂😂

mutlina
autor
10. črc 2019

Tak to jsem rada, ze v tom nejsem sama ... budu na to myslet až budu sedět připoutana a čekat než se to da do pohybu😂😂😂dekuju za info😂😉

j.a.n.i
10. črc 2019

Ja jen doplnim, ze male dite mi pustili i po pristani, adi jim bylo jasne, ze to pres transport busem neda...

jaja01k
10. črc 2019

@j.a.n.i Tak to jsi měla štěstí na chápavý personál. Mě s dítětem plačícím, že to nevydrží, nepustili.

laka_lacenda
10. črc 2019

@mutlina Já lítám poměrně často a stejně létání nemám ráda, bojím se a jsem nervózní. Stačí malý turbolence a jsem posrana. ;-D Asi fakt nezáleží jak často lítáš: buď ti to nevadí hned nebo celej život. 😀

ivis04
Autor odpověď smazal
Zobraz
ivis04
10. črc 2019

@pettrus1210 Proto to pisu, jakoze to neni jenom o curani..

popelka1984
10. črc 2019

@vineta přesně, doma nebo v práci nemusím na záchod pomalu půl dne ale jak jsem na cestách vlakem, autem tak bych chodila každou hodinu

baobaba
11. črc 2019

Před 14 dny jsme zrovna přiletěli z dovolený. Samozřejmě dcera (4 roky) chtěla při letu čůrat. Sotva jsem nás odpoutala, tak výzva k připoutání, průlet úsekem turbulencí 🙂 Žádala jsem letušku, jestli mužem jít. Nemůžem, ať se raději počůrá než aby se nám něco stalo. (Chápu) Nicméně dalších 10 min se letadlo skoro nehnulo, tak jsem otravovala znova a mohly jsme jít, na vlastní nebezpečí. Strach jsem teda o dceru měla, ale dobře to dopadlo. 😉