Uprchlíci, jak vážná je situace v Andalusii?

danissa
1. črc 2015

Hezký večer, v srpnu odlítáme na dovču do jižního Španělska do oblasti Andalusie (Costa dela Almeria) a jsem trošku nervózní z uprchlíku. Neustále se o tom mluví a já netuším, jaká je reálná hrozba nějakých potíží na dovolené. Nebyli jste někdo nyní v této oblasti na dovolené a nevíte, jak vážná situace v Andalusii je? Cestovní kancelář tvrdí, že se není čeho obávat... Budu ráda za jakoukoliv odezvu, díky 🙂

barborka09
2. črc 2015

@danissa Sice jsem tam teď nebyla, ale problém bych v tom teď asi nehledala. Že by se nacházeli v této oblasti jsem nikde neslyšela. Sledovala jsem v poslední době Kos jelikož jsem o něm jako o místě letošní dovolené uvažovala a holky co tady psaly když se odtamtud vrátili tak žadné špatné zkušenosti nepsali. A když tě ujišťovali i v cestovce, tak bych se toho nebála.
My byli v Andalusii před třemi lety a byla to jedna z nejlepších dovolených. Nenech si jí zkazit myšlenkami na to co, jak, proč...? Chápu že to v člověku určitě hlodá, ale to bys dnes nesměla vycestovat nikde. Tak si to tam užijte, určitě se vám bude líbit a na uprchlíky nemysli - žádní tam nebudou.

morgan
2. črc 2015

@danissa z Andalusie jsme se vrátili minulý týden a nikde nic. I když jsme teda nějak moc necestovali, ale v týhle oblasti bych se toho neobávala ;)

danissa
autor
2. črc 2015

@barborka09 ť
@morgan Holky moc diky 😉 Ja si taky rikam, ze se nebudu stresovat s tim, co kdyby nahodou. Nikde jsem necetla nic spatneho, co se tyce Andalusie a navic, uprchlici proste k dnesni dobe patri. Snad bude vse OK. Moc se tam tesim, moc rada slysim, ze se vam tam dovca libila, jedeme tam poprve, tak jsem zvedava 🙂

lucisa
2. črc 2015

Bohužel média umí lidi masírovat dokonale - taky o čem by psala, že?
Nejlepší je najít nějakou stránku (FB, Twitter), kde je třeba skupina, týkající se španělských tipů apod. Většinou tam bývají česky mluvící lidé (přestěhováni, dlouhodobý pobyt), kteří nejen dobře poradí, ale hlavně informují z první ruky a nezkresleně.
Jsem na jedné stránce ohledně Itálie a je to podobné. U nás v médiích hororové scénáře a ve skutečnosti to takové není.
Nehledě na fakt, že veškeré tyto země jsou jen tranzitní (mají smůlu, že tam zakotví nebo ztroskotají lodě s uprchlíky), uprchlíci chtějí severské státy a UK - kvůli štědrému sociálnímu systému...