Turecko Belek. Co s sebou s dětmi?

swan42
25. kvě 2023

Ahoj, letos je vsechno poprve, poprve letime k mori, poprve pres cestovku, poprve s detma (4 a 1)... doted bylo vse na vlastni pest, bez litani a v uplne odlisnych destinacich- valeni u more moc radi nemame 🙈 naposled jsem byla jako dite...
Ocenim jakekoli rady ohledne letani s detma i ohledne pobytu-co vse je dostupne, co si musime vzit radsi s sebou, jestli je moznost na miste jeste získat rodinny pokoj...(nekde jsem cetla ze staci na recepci dat 20Euro)
Mam tomu rocnimu brat radsi par sklenicek prikrmu? Co dostupnost lekarske pece? Aby nebyl celej jeden kufr lekarnicka 😅
Taky nekde ctu, ze je lepsi nastupovat do letadla jako prvni, nekde zas ze je lepsi si vystat frontu kvuli lepsim sedadlum...nechapu to 🙈
Hotel je Sherwood dream resort v Beleku. Cestovka Fisher
Recenze na hotel jsem tu nenasla, ani ve skupine na fcb. Asi tam Cesi nejezdi nebo co 😄
Diky 👍

patypresdevaty
25. kvě 2023

Jinak nevim, co radit... Vsechny ty informace jsou dobre dostupne, staci pouzit Google nebo lupu tady a koni, jen za posledni tyden se tu letani s detmi resilo nekolikrat v ruznych obmenach
Pripadne pak zkus uz jen konkretnejsi dotazy, jinak to bude na román

veronicka89
25. kvě 2023

@swan42 v letadle pri odbavovsni kufru jsme mezi prvnima a zeptam se na sedadla kde chci sedet ( pokud se neleti s nizkonakladovkou ..tsm je to zs priplatek)

Vzala bych par sklenicek i kapsicky ...
Lekarskou peci bych neresila a doufala ze bude vse ok .
Vzala zakladni veci jako : cipky .sirup na teplotu . Neco na prujem. Fenistil ...

Detem do letadla knizky a nejake laskominy ...pro starsi treba nalepky...

K mori uv oblecky
A oro oba bych vzala kocarky ...

veronicka89
25. kvě 2023

Hotel jste vybrali perfektne ...tam nemuze byt nic špatně ..dostal tripadvisor plaketu a to je fakt zaruka ;)

patypresdevaty
25. kvě 2023

@veronicka89 Pro ctyrleteho kocarek?

swan42
autor
25. kvě 2023

@patypresdevaty ano, tam recenze jsou, ale temer vubec od Cechu. A jak pisu-nekde se pise napriklad ze do letadla radsi prvni, nekde zas ze az nakonec. Takze mi jde asi spis o vysvetleni informaci, protoze vedle v diskuzi je to zas jinak 🙈
Roman nepotrebuji, staci vypichnout to dulezite

swan42
autor
25. kvě 2023

@veronicka89 super diky, par toho teda vezmu 😉
Kocarek jsme planovali vzit jedny golfky pro mladsiho. Jinak uz fakt nevim jak bysme ty kramy vsechny pobrali 🙈

A co vlastne nejaky cestovani tam? Fungujou normalne autobusy s mistem na kocar? Ze bysme se vydali do nejakyho vzdalenejsiho mesta?

pabka
25. kvě 2023

Turecko je naše srdcovka… jinak přesně tak, dotazu je moc, odpovím jen na něco - Turecka lékařská pece v soukromých zařízeních přes cestovní pojistku je perfektní, máme vyzkoušeno.
Kufry odbavujeme mezi prvními (tam už dostaneš letenku a místa v letadle) a do letadla pak nastupujeme mezi posledními, jelikož když bys šla první, děti budou zbytečně dlouho na místech čekat až nastoupí cele letadlo a přestane je to bavit dřív, než vzletnete.

swan42
autor
25. kvě 2023

@pabka jo takhle, ahaaa, ted uz mi to odbavovani a nastupovani dava vetsi smysl, dekuju 👍
A jak moc dobre jsou vybaveny hotely na nakupy zapomenutych veci? Babovicky a ostatni cajky na plaz se mi moc tahat nechce...

zelenaesmolda
25. kvě 2023

@swan42
Prikrmy v Turecku jsou normalne k sehnani,netahala bych je.

patypresdevaty
25. kvě 2023

@swan42 Na té Invii je 10 stran recenzí od Čechů a Slováků...
Nástup do letadla dle vás, s CK dostaneš při odbavení konkrétní sedadla (můžeš si zkusit říct, jestli chcete raději sedět 2+2 nebo 3+1), tak za mě není kam spěchat. Spíš raději nastupujeme později, ať nemusíme sedět o to déle než se vzlétne.
Jidlo a piti do letadla pro deti muzes vzit, nam ted posledne nechali piti i pro dospele, ale s tim bych uplne nepocitala, spis me to zaskocilo, ze to bylo tentokrat mozne (drive nikdy ne, jen pro deti)
Leky s sebou takovy zaklad, na horecku, prujem, neco na stipance, teplomer, naplasti...
K mori pro deti hracky na pisek, samozrejme opalovaci krem, UV obleceni za me muze byt, ale neni nutne, davala jsem svetle tricko, kdyz si hrali na slunicku
Jidlo jak jste zvykli, ja mela u rocni par kapsicek pro jistotu, ale zvkladli jsme ji vzdy neco vybrat z normalniho jidla, byla v tu dobu hlavne jeste kojena. U starsich uz jsem jidlo neresila vubec
Pokud letite v sezone, rodinny pokoj bych resila spis predem, muzou mit uplne plno, takze bych s nim na miste spis nepocitala

swan42
autor
25. kvě 2023

@patypresdevaty dekuju. Hracky na pisek se nedaji koupit az tam? Pokoj rodinny nemame, ale nekde jsem prave cetla, ze se to da za uplatek na miste zmenit...
A k tem recenzim- jen 5 recenzi je mladsich 4 let. Myslim, ze od roku 2019 se toho mohlo zmenit docela dost....

levandule_k
25. kvě 2023

Já mám ráda, když je hotel na pláži nebo v blízkosti pláže, to máte. Recenze jsou ok.

Někdo říkal, že pro malé dítě vzít do letadla neokoukanou novou hračku.

veronicka89
25. kvě 2023

@swan42 nejlepsi na recenze je tripadvisor....tsm pisou a üosilaji ludi fotky z celeho sveta...pofle 5 ceskych recenzi bych se fakt neridila ...jednou jsem na neco klikla nikdy bych tam nejela a recenze od cexhu byly pozitivni a cizinci vse spatne...

veronicka89
25. kvě 2023

@patypresdevaty jo presne rak i kludne pro 5 leteho...

😀 my jdme ba dovolenych vetsinou do noci venku ...
Ve meste ...u more ...na terase...na jidle ...takze si tam dite hraje kouka na pohadku cte nebo dpi pokud chce...

Fakt nechodime v 21 na pokoj 😀

patypresdevaty
25. kvě 2023

@veronicka89 tak to my tedy s malými detmi volili taktiku děti utahat, nejpozději kolem osmé uspat a pak v klidu sedet s drinkem na terase, případně dát mobil jako chuvicku a pohybovat se poblíž.
A když jsem teď byla s mamkou s detmi 6 a necelé 4, většinou jsme měly větší problém vydržet alespon do minidisco my než děti :D takže courani po 21 fakt nehrozilo, byly jsme rady, že můžeme odpadnout.
A kočárek od 2 let mladšího ani nevlastním...

dyechampion
25. kvě 2023

Do letadla jako posledni, deti nesnasi cekani a je lepsi je nechat ubehat na gate nez cekat 30 min v nehybaji im se letadle.
Jidlo, krupky, sklenicky si vezmete z cech, v turecku prodavaji sklenicky pro deti ale 90% jsou ovocne, ty zeleninove jsem tam nikdy nenasla. Nicmene detske jidlo byva ve vetsich obchodech jako Migros a Carefurr, v blizkosti hotelech vetsinou nejsou. Nebo mozna hotel ma svuj obchudek, tam nekdy maji ty zakladni veci jako plenky a vlhcene ubrousky, hracky etc. ale vse je na miste velmi drahe. Lekarska pece je v turecku skvela, kdyby se neco stalo, tak se o vas musi postarat delegat. Smenta par kacek za turecke liry, nekde vam reknou ze berou eura, ale tim spis odrbavaj lidi.

badinkova234
Autor odpověď smazal
Zobraz
veronicka89
25. kvě 2023

@patypresdevaty s chuvickpu pobliz bych si to netroufla doma natoz v cizim prostredi...

My jsme v noci ve mestech...jezdime mhd ...autem
..prochazky atd

A ano kocarek pouzivam do 4..5 let...
Ti co maji aktivni zivot a jsou cele dny venku , vylety, hory,zabavne parky zoo , vi o cem mluvim ;)

Nevim jestli vase deti vydrzi od rana do vecera vzhuru a ujdou treba 20km ;) ale moje ne takze ackoliv se u nas od 2 let moc po obede nespi , na sluníčku a po bazene nebo na vylete je spani obcas vezme ,nebo je boli nohy a rady di sednout🙂

jitazaj
25. kvě 2023

Hotel Sherwood jsem viděla loni, svazeli jdme odtamtud jiné cestující a říkala jsem si, že tam bych klidně letos jela. Je cca 40 minut od letiště a vypadá úžasně. Moje zkušenost z loňska je, že rodiny s dětmi nastupují jako první do letadla, ale pokzd nebudete chtít, nikdo vás nutit určitě nebude ;).

veronicka89
25. kvě 2023

@jitazaj nastupovat jako 1.do letadla nema jedinou vyhodu 🙂

swan42
autor
25. kvě 2023

@dyechampion bezvadny info, moc dekuju!

dyechampion
25. kvě 2023

@swan42 turecko je skvela destinace, urcite si to uzijete, plus bonus - turci miluji deti, takze nikde nejsou nikomu na obtiz 🙂

pabka
25. kvě 2023

@swan42 určitě tam vše koupíš, babovky a spol 100%