Prosím vás kto by mi vedel poradit, chystáme sa na dovolenku so 4. ročným dieťaťom. Turecko krásne hotely, ale nič moc more, trocha plytčina a hned hlboká voda a jasne ze do bazenou sa nechystáme kedže ideme k moru. Egypt krásne more hned by vyhralo, ale sa strasne bojím, že budeme hnačkovať, zvracať - faraon. Bol uz niekto v Egypte?? ako ste to zvladli vy?? dakujem
ahoj, v Egyptě jsem byla, zažívací problémy jsem neměla, ale já jsem si vždy dávala ráno na lačno panáka vodky, což u dítěte nejde. Pokud se rozhodnete jet, tak nesmíte jíst žádné jejich ovoce, dokud si ho neopláchnete balenou vodou, i to , co je v hotelu, zmrzliny pouze balené (Algida apod.), vodu - musí být zavřená plastová láhev, jinak nepít. Je to o disciplíně a tu se 4-letým prckem těžko dodržíte.
Tak do Egypta bych s tak malým dítětem nejela..tchánovci tam byli loni..Lux.5hvězd.hotel All in...A kadili a blindili už od 3tího dne v tahu..takže fajn dovča..radši to Turecko..
My jsme byli na poznávacím zájezdě v Egyptě před 4 lety. U moře jsme byli asi jen 2 dny. A celkový dojem z Egypta je, že navrch huj a vevnitř fuj. Takže ta pravděpodobnost střevních problémů je dost vysoká. My jsme to naštěstí zavčas podchytili lékama a alkoholem. Rozhodně mi přijdou hezčí pláže a lepší koupání v Evropě.
Ahoj,
byla jsem v Turecku i v Egyptě a střevní problémy jsem měla v obou zemích, ačkoliv jsme byly pokaždé ve 4* a čístém hotelu. Zkrátka mají jiný druh bakterií, které jim nevadí a nám dělají problémy. Egypt má určitě hezčí moře s korálovými útesy a je tam i více památek, než v Turecku. I když Pamukale a Efes byly stejně úžasné, jako Sfinga a pyramidy. Těžko soudit.
jinak souhlasím se sichatka: ani v jedné zemi nejíst ovoce, zmrzliny, jejich džusy a podobně. Ale raději bych s malým dítetem tedy jela úplně jinam, než do Egypta a Turecka.
Byli jsme loni v Turecku, prckovi bylo lehce přes dva roky. Za mě můžu maximálně doporučit. Měli jsme opravdu senzační hotel, prostředí a vše kolem úžasné. Žádné problémy jsme neměli a musím říct, že ani neznám nikoho kdo by měl zažívací problémy v Turecku. I prcek jedl jejich jídla, vždy bylo co vybrat a opravdu žádný problém. Do Egypta bych se s takto malým prckem asi bála, ale Turecko rozhodně doporučuji.
V Turecku jsme taky žádný zažívací obtíže neměli a byl to tam fakt luxus 🙂 . S malým jsme byli na jeho roce v Tunisku a úplně v pohodě 🙂 ... Egypt počkáme....měla bych taky strach.
my jsme byly s kamarádkou a holkama ( obě 3,5r) v Egypte vloni na prelomu zari/rijna. Travici potize jsme nemely, nicmene to byla nejhorsi dovolena jakou jsem kdy zazila.
@pukanec my byli v Egyptě letos v únoru, bez malé. Ale byli tam s náma Češi, co s sebou měli 1,5 ročního chlapečka a ten to zvládl levou zadní, jenže je jasný, že tam toho ještě moc nejedl. Já teda nějaké extra zažívací problémy neměla, ale jedno je fakt, v Egyptě se na hygienu moc nedbá, na veřejný wc (i na letišti) se jít prostě nedá. Byli jsme v 5* a bylo to tak srovnatelný s 3-4* někde v evropských hotelích. Takže pokud do Egypta, tak rozhodně nejít pod 4*!! 😉
My jezdime do Tuniska, tak moc neporadim. Ale znami a kamaradi byli v Turecku a moc si to chvalili. V Egypte byla sestra s pritelem a kolegove z prace a vsichni meli zazivaci problemy, proto bych tam s prckem nejela. Videla jsem ted na LM Maroko za stejnou cenu jako je Egypt a vypadalo to nej! Bohuzel, jsem na neschopence, jinak uz bychom byli tam 😵