Dobrý den všem cestovatelkám! Včera mě zarazila kamarádka, která cestuje na dovolenou do Bulharska (přes cestovku), že kufr musí být zabezpečen TSA zámkem, že to mají přímo v pokynech k odletu. Já jsem se s tím zatím nikdy nesetkala. Vždy si kufr zamknu klasickým zámkem na klíč. Chystáme se letos do Turecka a teď nevím jestli ho mám pořizovat, nebo mám používat osvědčenou klasiku. Nebo je to opravdu povinnost mít kufr takhle zabezpečený? Budu ráda za každou odpověď - kdy a kde jste byli a jestli jste ten zámek měli. Případně jestli někde dělali problémy, že jte kufr tímto zámkem neměli zabezpečený. Děkuji všem!
Není to povinnost ale počítejte s tím, že pokud budou chtít zavazadlo zkontrolovat, zámek rozbijí. Mě kontrolovali kufr 1x při letu na Mallorcu. Teď mám už TSA zámek pro jistotu.
Souhlasím, určitě je lepší mít zámek TSA. Nikdy nevíš, kdy ten kufr budou chtít otevřít.
@barborka09 já nemám zámek žádný. TSA zámek se doporučuje, protože pokud se budou chtít do kufru podívat (zkontrolovat) tak jiný zámezk zničí - bez náhrady.