Dobrý den všem,
chtěli jsme poprosit o tip na dovolenou s pětiměsíčním miminkem. Tatínek má atopický ekzém, se kterým letos skončil hospitalizován, a tam mu kladli na srdce, ať vyrazíme k moři. Pediatrička nám to překvapivě nerozmlouvala, naopak řekla, že ten vzduch prospěje i miminku, a jen nám doporučila letecky.
Rozhodli jsme se tedy pro nějaký řecký ostrov teď v druhé půlce září, ale máme obavy, především z výběru ubytování, a byli bychom moc vděční za nějaké "ozkoušené" s takto malým dítětem v kočárku.
Moc děkujeme!
Doporucuji Rhodos, hotel Mitsis Alila. Krasne cistw nadherne. Samozrejmisti jidelni zidlicky, bihaty vyber jídel vhodne i pro nejmensi (kazdy si tam najde to sve), postylka, plaz cistounka s drobnymi kaminky, bazen brouzdaliste se skluzavkou, vetsi bazen s tobogánem plus bazen pro dospele, detska skolicka (pro vetsi deti hlidani a zabava).
@lida9 Moc děkuji. Důvody jsem uvedla výše, ta hospitalizace nás dost vyděsila - taky jsme původně měli za to, že cesta k moři nám teď nějaké další tři roky nehrozí... Proto jsme tak nervózní i z výběru místa. Mohu se zeptat na tu špatnou vlastní zkušenost? 😔
@deschevaux osobni zkusenost nemam-chceme jet az pristi rok,ale: zrovna nedavno jsem o planovanem mori mluvila s tatou (je lekar) a take jsem zminovala Recko. Kladl mi na srdce,at to zvazim. Sam pry byl v Recku pracovne a z lekarskeho hlediska proste pru*er... pry "kdyby neco",tak je dost velky problem s lekarskou peci a expres navrat domu je problem primo neresitelny 😨
Jak jsem psala-osobne nevim,ale priklanim se (dle jeho rady) spis k Bulharsku....
@deschevaux urcite jedte, jak rikam je tady spousta mimin a rodice to zvladaji🙂... my jsme se vydali poprve az letos, kdy maly (1.5r) uz ji normalni jidlo( zadne mixovani, kojeni nebo hledani vody pro UM) a rekne si pokud mu neco je... pred odletem (asi 5 dni) jsme totiz prodelali neprijemne onemocneni ale nastesti si maly uz umel rict a domluvila jsem se s nim (na jeho urovni), lekari v cechach vse popsala a rychle se to vyresilo...ale bylo to o nervi jestli nakonec mame jet nebo nebo, jestli se maly zlepsi nebo zhorsi... tady bych lekare urcite resit nechtela s ditetem, ktere si nerekne co mu je🙂 i kdyz volala jsem predevcire. tchanovi zdejsiho lekare pres pojistovnu, poradili, prelozili, lekar prohlidl a po domluve s tchanem podal leky a vse bylo ok, ale to bylo uz o tom, ze si tchan rekl co mu je...
jinak obecne recke ostrovy z hlediska lekarske pece jsou fakt strasne! to bych spis brala nejakou pevninu, kde se muze zaridit rychle transfer i po zemi...
@sonjuletka Moc děkuji, Rhodos jako ostrov dost zvažujeme, jen ten hotel je na nás možná příliš velký... Ale jistě dobrá varianta někdy později, kdy už bude dát využít vyžití pro děti apod.
@deschevaux Attika, hotel Kinetta beach ... neni daleko od letiště, leti se s řeckou leteckou společnosti, takze je i jidlo behem letu.. krasne prostředí (zádný obrovsky hotel, ale malé bungalovy v zahradě), úžasné tam vaří...
My jsme byli letos tam kde @sonjuletka se synem 15m a super.
kos - kouros palace... ciste a vhodne pro deti... jen podle vlastni zkusenosti bych s mimcem k mori nejela, ale to je na kazdem... je tu v hotelu ale spousta mimin, vse bezbarierove pro kocar🙂