Studia Harryho Pottera a něco zajímavého v okolí. Máte tip?

barasapo
12. pro 2023

Ahoj holky,
mohly byste mi, prosím, poradit? Plánuji cestu do Londýna, jedeme ve čtyřech. A dva z nás se chtějí podívat do studií Harryho Pottera a dva nechtějí. Celý program plánuji já a vymýšlím, co naplánovat těm dvěma, protože Harry Potter bude i s cestou skoro na celý den. Nevíte, jestli není něco v okolí těch studií, kam by stálo za to jít? Nebo něco méně známého a zajímavého v okolí centra? Sami si nic nenaplánují, to nejznámější si projdeme společně a nikam daleko je poslat nemůžu, to by se ztratili 🙂. A ještě by mě zajímalo, jak jste zvládali městskou dopravu? Z té mám totiž trošku vítr. Díky moc.

alkena
12. pro 2023

Nevím, kde jsou studia, ale celý den se dá klidně strávit i v Natural History Museum, tak jestli by třeba bavilo tohle ty zbylé dva?
https://www.nhm.ac.uk/
vstup je zdarma, jen se musí rezervovat předem

badinkova234
12. pro 2023

@alkena nutně nemusí. My měli rezervaci a přišli jsme o 1,5 h dříve a bez problému. Jsou tam minimálně dvě řady - s rezervací a bez. S rezervací jsme tam byli sami, takže tak 🙂

A do HP bych šla ve 4, nerozdělovala bych se, obzvlášť pokud je obava, že se ztratí. V okolí tam není nic, co by je zabavilo na tak dlouho. Já nejsem žádný HP fanoušek, takže i podle sebe beru, že to nakonec zaujme každého...

lauriak
12. pro 2023

Ja ked som bola v Harry Potter studiach tak moj muz so synovcom ma cakali v krcme kusok od tych studii, v miestach odkial odchadzal autobus. A rozhodne to na cely den nebolo. Ja som tam bola tak 2h. Plus cca hodka cesta. Takze je to tak na 5h max. A bacha, listky si kupte v dostatocnom predstihu lebo byva vypredane. My sme bohuzial zohnali len jeden, preto som isla sama. Co sa tyka dopravy po Londyne tak doporucujem stiahnut TfL go app. Nemali sme problem.

barasapo
autor
13. pro 2023

Děkuju moc za tipy, podívam se na to muzeum, appku stáhnu 😊. Oni tam fakt nechtějí, je to na ně dost peněz za něco, co nemusí.

sarihy
13. pro 2023

Kolem studií nic není, je to na zelené louce postavené a to místo, odkud jede autobus, taky nevypadalo moc extra. Takže já bych té dvojici naplánovala něco v Londýně. Ohledně Natural History Museum jsem slyšela, že naše Národní muzeum v Praze je lepší, ale osobní zkušenost s tím londýnským nemám.

jeyre
13. pro 2023

Taky bych naplánovala něco v Londýně, ale záleží co je baví...jestli spíš historie, umění (dá se jít do Tate nebo National Gallery, já bych dokázala strávit celý den v Toweru) nebo ta příroda... Na dopravu je super TfL app nebo případně stačí chodit s připravenou platební kartou, u každýho vstupu a výstupu z metra pípneš kartu a samo ti to odečte cestovné, v autobusech to samé.
A teda HP studia za mě jsou naprosto úžasná, byli jsme tam tři hodiny a to jsme zdaleka nestihli všechno vyzkoušet, vyfotit se apod. Hned bych jela znovu 😊

sarihy
13. pro 2023

@jeyre Ano, to je pravda - v Toweru jsme byli 2 h a bylo to málo, ale čas nás tlačil.

barasapo
autor
13. pro 2023

Děkuji za tipy, malinko jsem doufala, že by v okolí něco mohlo být 🙂. Nevadí, navrhnu muzeum, plánovala jsem jen britské 👍