Ahojky 🙂 chceme letos poprvé k moři a někam do kempu 🙂 nikdy jsme nebyli, nemáme žádné zkušenosti..... tak proto mě napadlo, že založím tady diskuzi a třeba se někdo ozve, kdo má zkušenosti.... že už někde byl..... někdo nám poradí kam.......
díky moc za info 🙂 právě se u nás nabízí zájezd do Chorvatska autobusem a vyšlo by nás to 4 členou rodinu na 22 000,- s polopenzí, ubytování v bungalovu a s cestou, tak nevím,jestli se to vyplatí nebo ne :-/ nemáme fakt žádné zkušenosti
Ahoj, já byla kdysi ještě s rodiči a byla to moje poslední dovolená s nimi. Pro mě otřesná. Hned první den jsem se samozřejmě spálila, udělaly se mi puchýře a bylo mi blbě. Dovolenou jsem proležela pod jedním z mála stromů v kempu. Ve stanu se nedalo před den být, bylo tam strašné vedro. Já už bych do tepla pod stan nikdy znovu nejela a už vůbec ne s dětmi 😒
@many Autobusem do bungalovu by šlo, pod stan je to masakr - stany nejsou vždy vybaveny, takže bys s sebou mohla táhnout vařič, kastroly... to busem nedáš. Osobně nevím, s dětma bych měla trochu obavy jet busem tak daleko (cestují rády, autem dají klidně 12h za den, ale občas mají taky svůj den, a to jsem pak zpocená i během 20 min. cesty do centra tramvají). Osobně bych asi jela vlakem, pokud bych nechtěla jet vlastním autem. Nedávno jsem koukala, že ten Ruskamen nabízejí i cestovky u nás. My tam byli spokojení, jezdili jsme tam několik let. Majitel byl tehdy Čech.
no právě přemýšlíme, že bysme jeli naším autem a stan vlastní
@many Tak to jo, ale fakt ten stan zvaž. V červenci a srpnu tam může být 35 stupňů vedra a ve stanu se pak nedá moc existovat ani v noci. A kdybyste jeli až v září, tak zas hrozí propršené dny - a co s malýma dětma ve stanu... za sebe bych šla rozhodně do bungalovu. I třeba kvůli kraválu, ten bungalov aspoň trochu izoluje. Můžete mít rušnější kemp a s dětma ve stanu se zblázníš 😉
no musíme to s tatinem pořešit 😒
My jezdíme s dětma odmalička celkem všude, ale do kempu jen v nouzi na jeden den, třeba když nám došla voda. Jenže my jsme jinej případ, my máme velký auto a spíme v něm.
Jo a taky jsme jezdili buď v červnu nebo v září, o prázdninách je moc vedro a všude moc lidí. Letos už kvůli školce pojedem v červenci, ale rozhodně ne do Chorvatska. V létě se nám líbí Polsko.
Jet autobusem s malýma dětma si nedovedu představit. Jo teď už po čechách taky někdy jedem, ale to je maximálně hodina. A trnu aby kluk vydržel s čůráním. U nás jezdíme vlakem, na dovču vlastním autem.
my třeba vloni kempovali s ročním dítětem 4 dny teda v Čechách a super 🙂 dýl jsme nezkoušeli, že byl malej, to stačilo i nám 🙂 a letos jsem právě přemýšleli, že zkusíme moře a už i kvůli tomu, že kluci mají teď oba molusky a paní doktorka nám řekla, že by možná moře nemuselo být špatný, tak proto nad tím hlavně přemýšlíme, mě jinak to moře nějak netáhne 😀 mně stačí to kempování tady u nás 😀
V čechách nebo podobných klimatických státech by to bylo asi fajn ale u moře teda nic moc, my stanovali jen 2 dny v Chorvatsku, na konci sezony a stačilo nám to, nesnesitelný vedro, spali jsme nazí a v polootevřeným stanu, ráno stan ze vnitř opocený..když se chceš aspon trošku vyspat tak určittě koupit/půjčit nafuk.karimatky ne obyč a taky vybrat kemp kde je dobrý zázemí, jinak by to mohlo být zajímavý. jediný čeho bych se bála je, že mi někdo vykrade stan, všechno cenný pořád vozit v autě.
ahojky holky 🙂 tak už jsme si našli dovču, podle recenzí, fotek.... vypadá suprově a je i blíž, kolem 800 km .... a známí si teda berou ubytování ve vybaveném staně a my nakonec karavan 🙂 je tam i klima 🙂 hodím vám sem odkaz, no bude to naše první dovča u moře, tak snad budeme moc spokojení 🙂
http://www.abc-ck.cz/chorvatsko-mesto-krk-karav...
a pojedeme vlastním autem, tak snad to tatin zvládne s pár přestávkama 🙂
Líbí se mi ten první komentář rozmazlené fiflenky, co si na vše stěžuje, hlína deštíček, záchůdky špatné. No nic, nebudu si kazit večer. Takže jak je to s tím stanováním. Není podmínkou, aby to bylo někde v campu, jste li trošku dobrodruzi, tak jistě normálka někam kde si to vše rozděláte u auta, ale mimo plážovou zónu. Spíše někde u silnice kde se dá zajet a to z důvodů. kdyby se nedej bože něco stalo,aby jste nastartovali a hned vypadli. Stačí nějaká ta cestovní sprcha, gril, konzerva no prostě jako na běžný camping v čr. Jen nutno podotknout, doporučuji pitnou vodu nejlépe balenou v kanystrech, co stojí 5L asi 12 ,- Kč. Nejsme chudý až tak moc, ale sám to takhle praktikuji už 5. rokem a jsem nadmíru spokojen. Sice jezdím úplně sám což taky není dobré. Ale prostě vyvalit si šunky u moře, koukat na západ slunce, nebo na východ, je prostě úžasný.
@martinius Pokud jezdis sam, tak je to veliky rozdil, nez jezdit s detma... u malych deti je opravdu potreba aspon minimalni komfort... s detma pod stan samozrejme ano, ale nemyslim si, ze prvni komentar je nijak rozmazleny - proste pise fakta - ze tam muze byt peknej hic nebo naopak dest a to proste s malyma detma neni nejjednodussi.
@martinius Chlapce milej, ono to je s detma uplne o necem jinym. Sama jsem travila pod stanem cele leto, ale to pochopitelne nebyl problem sebrat se, odjet, kam me srdce tahlo a az jsem chtela, tak jsem se vracela. S detma je to taky adrenalin, ale jinej. A ver tomu, ze desticek a blaticko pod stanem sam zvladnes, s detma ne.
A co takhle to poprvé zkusit u Baltu? Jako sice je moře studenější, ale je to blíž a takový, no, s detma snesitelnější. Jako autokarem s detma k mori, to bych si nelajzla. Taky je na severu menší naval, da se tam i obstojne existovat ve stanu/chatce...
@karlajasmine @somalicats ono to jde i s dětmi tím stylem jak píše @martinius , ale rozhodně to není pro každého. Chápu, že většina rodičů, hlavně maminek, to neriskne, pokud si to vůbec dokážou představit 😉
"A ver tomu, ze desticek a blaticko pod stanem sam zvladnes, s detma ne." - To je právě ten kámen úrazu - děti (i mimina) to zvládnou, otcové docela taky a maminky šílej 😀 Jo já taky, ale jde si zvyknout:D
@konidana starsi deti jo, mimina - jak ktera v tom smyslu, ze je rozdil, jestli kojis (a pak nemusis resit tu trochu spiny), nebo nekojis, a diteti na um se ty flasky ve spinavem prostredi udrzuji ciste pomerne obtizne, o tom bych mohla napsat roman. Ad blaticko a spol - zase - kdyz je to v rozumne mire, tak proc ne, ja zazila splachnutej stan bahnotokem a to uz fakt ne 😀 . Jinak stanovala jsem i v Italii a bylo to super, deti beru pod stan tak brzo, jak to jde, do Chorvatska kdyz jedem, tak zasadne bez zajisteneho ubytka, klidne i se stanem, ale decka jsou zvykla na vylety, dobrodruzstvi, neriskovala bych to v situaci, kdy jedou prvne s malymi detmi do lokality, kde to se stanem neznaji.
@konidana tak tohle je na uvazeni kazdeho cloveka, ale ja bych rozhodne nenazyvala zenu, ktera si na to s detma netroufne nebo ji to za to nestoji, rozmazlenou fiflenou... a na to jsem reagovala..
My byli letos poprvé pod stan.. znáte to, rodina, první výplata, první kazeťák a první dovolená pod stanem v Chorvatsku 😀
Příští rok to ale vidím spíš na apartmán. Nebude to o tolik dražší a nebudeme přemýšlet které dítě necháme místním v úschově aby se vešel na cestu zpátky do kufru stan 😀
Můj je z něho nadšený páč ho vlastnoručně vybral - a jako jo, není v něm dusno jako když jsem jezdila za mala a celkem prostorný.
Tenhle to je: https://www.precisshop.cz/outdoor/stany/rodinne... chci apartmán a vanu. Sprchy v kempu a lančmíty z domu už nikdy! 🙄
stanovacka je super, ale nie pri mori, skor do hor, alebo kde nie je az tak teplo. Takze do chorvatska skor do bungalovu alebo mobil house.
Zkušenosti s tím osobně nemám, ale kamarádka pravidelně každý rok jezdí na Corvatský ostrov Cres, kde je prej skvělý kemp hnedka u moře a libuje i v tom, že je tam přímo vyhraničená pláž i pro psy, takže jejich retrívr se moře prý umí taky užívat.
My jezdíme na dovolenou k moři pod stan 2 x ročně - před a po sezóně a nemůžeme si to vynachválit. Už jsme projeli všechny státy od západu na východ, včetně Bulharska.
Poslední dobou využíváme kartu ACSI acsi.eu/en/home/l2-n144/, jde objednat i u nás na camp.cz/campingcard.aspx?sflang=cs . Kempy v katalogu jsou ověřené a pravidelně kontrolované, navíc se dá na přiloženou kartu kempovat u moře i za 17 EUR za rodinu/stan+elektřina/ den.
Neumím si představit jet do na dovolenou jinak než pod stan. Jezdíme 4x po sobě do kempu Baško Polje od cestovky do vybavených stanů a i sociáky jsou čisté
Jezdili jsme s rodiči do Chorvatska, Ruskamen, kousek na jih od Splitu.
Osobně bych raději volila bungalov, ve stanu jsme byli v Chorvatsku jednou a nic moc (ono jak je tam v létě teplo, tak se tam nedalo moc spát, přes den nebylo, kam se schovat a sociální zařízení bylo ve stanové části kempu otřesné). Pak jsme začali jezdit do bundalovu a to už bylo fajn. Jednou nám taky dovolená v létě v Chorvatsku propršela a to by se pod stanem moc nedalo - my zažili pod stanem akorát bouřku a i tak bylo všechno plné té jejich oranžové hlíny. Navíc jsme jako 5 člená rodina obvykle platili za bungalov méně než za stan+osoby.