Spojené arabské emiráty v 2. trimestru

anniesfibis
13. črc 2015

Ahojte, je tu někdo, kdo byl v těhu v Emirátech? Chtěli jsme původně Fuerteventuru, ale žádný hotel se mi nelíbí (hlavně polohou), ještě uvažujeme nad Malorkou - ale ta už je také dost přebraná a cena stejná jako Emiráty. ...zajímá mě bezpečnost a hygiena a jaké jsou tam pláže - hodláme se jen válet :D
Případně uvítám doporučení na hotel.

Děkuji

whiteswan
13. črc 2015

Emiráty v létě vůbec nedoporučuji. Je tam šílené vedro, proto v létě jsou zájezdy tam levnější. Do emirátů je nejlepší jet v období cca říjen až duben. My tam byli v dubnu 2009, v poledne jsme měli i 40 ve stínu. Moře je tam teploučké. Lepší bylo plavat v bazénu. Hygiena docela dobrá. Hotel už si nepamatuji. Bydleli jsme v Dubaji kousek od té plachetnice. Ne přímo u moře. Teď jsem byla na Kubě, bylo 36 - 40 ve stínu. Snášela jsem to hodně špatně a to mi vedra normálně nevadí.

anniesfibis
autor
13. črc 2015

no ja bohuzel na podzim uz nemohu cekat, leda bych chtela porodit malou Emiratcanku :D ...hodlam lezet jen na plazi, tak kdyz budu pit, myslim, ze by to mohlo byt v pohode...na 8 dnu :D

anniesfibis
autor
13. črc 2015

@whiteswan ted na te kube jsi byla v tehu?

ivis
13. črc 2015

přesně tak, Emiráty ano - já osobně byla v 23tt, ale byl březen, takže bylo příjemně teploučko, voda příjemná. Přes léto bych nejela ani za nic, pokud neplánujete být zavřeni na pokoji...

anniesfibis
autor
13. črc 2015

@ivis ale kam teda?...prosla sjem snad uz vse (krome recka - nechci, Turecka, Egyptu - nemyslim, ze ej dobra hygiena a bezpecnost, Kanary - blbe plaze a nebo nemaji lehatka a slunecniky - tudiz taky na umreni).

Holky a k tem Emiratum - jsou tam na plazich k 5 hvezdovym hotelum slunecniky a lehatka a nebo se to jeste doplaci? -chceme jen all.incl. Dekuji

whiteswan
13. črc 2015

@anniesfibis Ano. Na Kubě jsem byla 3 týdny, 6tt - 9tt. Dozvěděla jsem se o svém těhotěnství těsně před odletem. Zvládla jsem to, ale nebyla to ono. Opravdu přes léto není dobrý nápad jezdit do emirátů nebo někam kde je šílené vedro, ani na ležení. Pár známých jelo v červenci a litovali. Šílené vedro, strašně teplé moře a v bázenu hodně teplá voda, že to ani na ochlazení nebylo. V těhotěnství bych fakt nejela. To radši Kanárské ostrovy.

whiteswan
13. črc 2015

@anniesfibis Vždy jsme měli minimálně 4* hotel přímo u moře. A tam jsou lehátka vždy v ceně. Jinak teď v červenci je super Mauritius. Moc příjemné počasí na válení se u moře na léhátku. Příjemné to bylo také v červenci na Maledivách.

whiteswan
13. črc 2015

@anniesfibis Pardon, k Emirátům. My měli lehátka zdarma. Z hotelu jezdila k pláži kyvadlová doprava (5 min cesty). Ale bylo to v roce 2009. Takže možná se to změnilo.

ivis
13. črc 2015

@anniesfibis tak opravdu mrknout po té Mallorce anebo Menorce či Ibize 🙂

ivis
13. črc 2015

@anniesfibis my měli jak u 3hv. tak u 5hv. hotelu lehátka na pláži zdarma 🙂

1kolousek1
Autor odpověď smazal
Zobraz
anniesfibis
autor
13. črc 2015

Dekuji...pojedem teda asi tu Mallorku, Maledivy jsou muj sen, ale mamevted jine priority, co se financi tyka a kdyz uz dovolenou, tak chci se vsim😀 Mauricius mrknu, ale to bude asi podobna palka😀 ...tech emiratu je mi lito, ale tak treba pozdeji i s Viky😉

panda_brnenska
13. črc 2015

@anniesfibis Ahojky, určitě bych ted Emiráty vynechala, je tam strašný vedro a v těhu bys neměla na slunko přímo, takže tam to pro tebe bude peklo, když je tam ted kolem 45 stupnů ve stíhnu. My chtěli letět do Dominikánské republiky, ale dr mi to velmi rychle rozmluvila, 12h v letadle je hold hodně, takže jsme jeli v 18.tt na Kapverdy a v 19. tt zpět. Byla jsem moc spokojená, taky jsme se jeli jen válet a odpočívat, takže mě tam nechybělo vůbec nic a cesta byla 6h letadlem, což jsme se shodli s dr. že je dobrý kompromis. Řecko, Egypt, Turecko a celkově sever Afriky jsme zavrhli hned. Zbyla nám jen Itálie, ostrovy nebo Španělsko, jenže do Itoše a Španělska letos míří děsných Čechů, ostrovy jsou spíš o objevování kultury, takže nám vylučovací cestou zbyly Kapverdy a nelituju. Na Maledivách jsme byli na svatební cestě před 2 lety, byl to ráj a opravdu dokonalá dovolená, ale těhotná bych tam neletěla ze dvou důvodů: 1. strašně dlouhá cesta, 2. nemocnice kdyby se něco stalo je hrozně daleko (bud tě převáží člunem nebo letadlem) a taky bez potápění takhle dovolená nemá cenu, protože tím příjdeš o to neuvěřitelné kouzlo mořského světa.
@whiteswan Jak píšeš, obě dvě destinace jsou úžasné, ale určitě bych je neletěla v 5. měsíci těhotenství nebo už v 6.

andy80
13. črc 2015

@1kolousek1 no to nemůžeš myslet vážně, plod se uvaří jo? 😀 😀 😀 Promiň, ale takhle jsem se dlouho nezasmála 😀 😀 😀

Nevidím žádný důvod, pokud těhulka nemá žádné zdravotní obtíže, aby se vzdala cestování. Těhotenství není nemoc proboha. Doporučuji pročíst tento článek, je to tam pěkně napsané:

http://www.bonella.cz/prubeh-tehotenstvi/tehote...

whiteswan
13. črc 2015

@panda_brnenska Jj, v pokročilejším stádiu těhotěnství bych taky neletěla. Ale třeba ve 4. měsíci na Maledivy klidně za podmínky, že to bude max. 30 min lodí do Malé. Let nebyl nijak dlouhý (aspoň na mě, jsem zvyklá na mnohem větší dálky).

@andy80 Nevidím taky žádný důvod vzdát se cestování v těhotěnství, ale s ohledem na zdravotní stav a lokalitu! Emiráty s 45 stupni ve stínu opravdu nejsou vhodná lokalita pro těhotnou. Projela jsem už mnoho zemí a některé bych těhotné vůbec nedoporučila. Týká se to hlavně hygieny, zdravotní péče, stravy a klimatu (tropy, malarické oblasti, apod.). Ten článek je moc zjednodušený a obecný.

1kolousek1
Autor odpověď smazal
Zobraz
panda_brnenska
13. črc 2015

@whiteswan Jj, to souhlasím, ve 4. bych ještě letěla. Taky jsme zvyklí na mnohem delší cesty, ale letěla bych jen kdybych neměla sebemenší problém, což u nás nebylo, takže jsme volili jak jsme volili.

andy80
14. črc 2015

@1kolousek1 šmarjá a to si našla kde? To je dobrá blbost, dítě je tam tak chráněno, by muselo dojít k brutálnímu přehřátí matky, aby došlo k přehřátí plodu a snad žádná ženská není blbá, aby se plácla na slunce a nechala se přehrát. A to, že by se dítě uvařilo v plodovce, to je takový nesmysl, že se tomu směju ještě dneska 😀 A ten pan doktor, co přednášel, vysmála bych se mu stejně jako tobě, protože by měl evidentně vrátit diplom. Já se dovzdělávat nepotřebuji, já mám vzdělání dost velké a o vývoji těhotenství toho vím víc než si myslíš 😉

Jinak co se horka týče, myslíte, že v zemích, kde je v létě 45 stupňů nežijí těhotné, nebo, že by odjížděli těhotnět do studenějších krajů?

Pokud někomu v těhotenství dělá horko dobře, nevidím důvod, proč si to neužít 😉 . Horší je pak cestovat s maličkým miminečkem, ano tam potom hrozí přehřátí dítětěte, protože malé mimčo nemá termoregulační schoponosti, takže holky užívejte dokud to jde 😉

andy80
14. črc 2015

@1kolousek1 Jinak s oběma dětma jsem jako těhu byla na 14 dní v Chorvatsku, normálně jsem se opalovala a představ si, děti uvařené nejsou, narodily se zcela normální a jsou zcela zdravé.

everunka
14. črc 2015

Emiraty tehu klidne ano, ale rozhodne ne ted! Jak uz bylo napsane vyse, sezona je od rijna do dubna, ted to na plaz ani nahodou neni a voda ma 40 stupnu take. (Vim naprosto presne o cem mluvim)

hanih
14. črc 2015

@1kolousek1 Já bych souhlasila s tím, že pokud se přehřeje matka (úpal, úžeh a já nevím co ještě), může to ublížit miminku. Taky souhlasím s tím, že těhotné vedro hůře snášejí (vidím to na sobě) a že s opalováním by to neměly přehánět. Ale že by se maminka vesele opalovala a miminko se jí uvařilo v břiše? Myslím, že kdybys měla v břiše vařící vodu, všimla by sis toho... 🙂 Navíc matce funguje nějaká termoregulace, což chrání i to nenarozené miminko.
@anniesfibis Jinak co se týká emirátů, zvážila bych, jak dobře či špatně snáším vedro. Mě třeba teď ta horka vůbec nedělala dobře (špatně se mi dýchalo, bylo mi i nevolno). Ale jsem tedy už ve 27. týdnu...

ty_na
14. črc 2015

Ahoj, nechci tady přidělávat zle, ale o,,uvaření" či dokonce ,,ugrilování" plodu jsem se bavila s mým lékařem a ten mi tuto skutečnost zcela vyvrátil. Máš dělat všechno tak, jak se na to cítíš a co ti je příjemné, nic si nezakazovat, ale naopak nepřehánět a dát na svůj rozum.
@1kolousek1

reniiisek
14. črc 2015

Jela bych raději na Mallorcu...=))

princina
14. črc 2015

Ještě moho doporučit Menorcu - je to trochu klidnější ostrov než třeba Mallorca, je tam taky krásně.
Ja na začátku těhu byla v Egyptě, z toho sluníčka jsem byla unavená,takže jsem se mu vyhýbala. Ale věřím,že si tělo samo řekne jak je mu co příjemné.

lorreine
14. črc 2015

Doporucujem Maltu alebo Kapverdske ostrovy. Ak su Tvojim snom Maledivy, tak Kapverdy sa Ti budu pacit. Nadherne piesocne siroke plaze s jemnym bielym pieskom a tyrkysovou vodou. Teplo tak akurat, maju tam vlastne cely rok tak isto. Akurat teda tam fuka vietor, co mne osobne nevadilo ani trochu. Hotely super a s all inclusive. Z Prahy je to 6 hodin letu, este trochu nizsie pod Kanarami.

anniesfibis
autor
15. črc 2015

@lorreine mrknu i na ne...nechci nic prehnat, ale citim se dobre...extremni vedro nemam rada, ale ja se neopaluji na slunci bez slunecniku, tak to bych snad dala-jinak teplo rada mam, ale o ne ted tolik nejde...na druhou stranu, mam tu moznost ted a nevim, zda jeste nekdy v blizke budoucnosti budu moci. ...ach jo a vaha k tomu 😉