Ahoj!
V Itálii jsem ještě nebyla, tak nevím jak moc je vhodná pro letní dovču s dětmi.
Koukala jsem na nabídky, zaujala mne Sicílie. Byl tam někdo? Doporučíte?
díky za reakce 😉
Tak zalezi, kam by se presne jelo na te Sicilii. Je to krasny ostrov, docela dlouho jsem tam zila, ale samozrejme jsou tam mista, ktera jsou typicky italsky spinava - predpokladam ale, ze pokud byste vyrazili do nejakeho letoviska s plazi, ze byste byli spokojeni. Krasne plaze jsou mezi Messinou a Catanii, napr. Taormina ci Giardini Naxos. Okoli Palerma bych spise nedoporucila pro rodinu s detmi.
V It jsem docela dlouho žila. Sicílie je nic moc.... Lepší je Sardinie, ta je krásná a fakt stojí za to, ale docela drahá a nebo pak jižní Itálie, tam se najdou krásná místa, ale chce to bez cestovky a musíš vědět kam, což zase s malýma dětma asi není úplně praktické. 🙂 S cestovkou možná tak Vieste a okolí 🙂 (ale i to je rozhodně hezčí než celá Sicilíe dohromady)
Na letní dovolenou s dětmi, rozhodně nejezdíme moc na jih. Když k moři a na jih, tak nejdéle do konce června nebo pak až v září. Méně lidí, levnější sezóna a hlavně menší vedro. Na Sicílii jsme byli 2x. V březnu - to moc teplo nebylo a podruhé teď v prosinci, a to tam bylo báječně i na koupání.
na Sicílii sem byla před pár lety,bylo tam nádherně,ale s dítětem bych tam nejela. I přesto,že sem tam byla v srpnu,moře bylo studený vše bylo do kopce ,voda v lahvích drahá jak blázen a vůbec tam bylo děsně draho.Ale měla sme jen dvouhvězdičkovej hotel a ten se vyrovnal službama pětihvězdičkovímu. Jinak tam bylo opravdu nádherně.
Já byla kdysi na Sicílii a bylo tam moc krásně. To jsem ale hodnotila jako puboška a ne jako matka. Rozhodně ale vybírej letovisko nebo hotel s bazénem. Moře je tam hodně divoké, většina pláží oblázková (takže tak na zlomení nohou při těch vlnách), člověka to semele jak v pračce.