S jak malými dětmi jezdíte na dovolenou?

hacenkaaa
23. čer 2015

Maminky, s jak malými dětmi jezdíte na dovolenou, samozřejmě je určitě celá dovolená přizpůsobená potřebám děťátka podle jeho věku... jako cesta, ubytování, termín... jen mě zajímá s jak malými dětmi jste jeli a jak jste to zvládli 🙂 Děkuji...

milmic
23. čer 2015

@hacenkaaa My jsme byli s dcerkou poprvé v půl roce věku na vysočině. Chodili jsme po lese a taková pohoda prostě, měli jsme s sebou kočárek, manducu. A proběhlo to úplně v klidu, v pohodě, cesta byla asi hodinku od domova.

konidana
23. čer 2015

@hacenkaaa víkendové výlety od 2. měsíce - několikrát to byl mazec- moje nervy!, ale manžel mne podržel, tak jsem si zvykla:D. Na dlouhé dovolené jsme byli s dcerkou 9 měsíců na 2 týdny(+cesta) na Korsice, s druhým, když mu bylo také asi 8 měsíců (+druhé 2,5roku) na týden v Polsku. Dovolené byly úplně v pohodě - jeli jsme autem a vše si zařizovali sami, takže jsem se nemuseli ničemu přizpůsobovat-jen sami sobě a dětem:D

barborka09
23. čer 2015

@hacenkaaa My poprvé jeli když měla malá rok a půl. Bylo to k moři, vybírala jsem hotel který co nejvíce vyhovoval potřebám takhle malého dítěte - tzn. aby hotel měl v jídelně dětské židličky, aby byla k dispozici dětská postýlka, nějaké to dětské hřiště, kousek k moři a pozvolný vstup do vody a dětské brouzdaliště, které jsme nakonec využívali nejvíce. U moře totiž řvala jak indián a nechtěla tam být. Samozřejmostí byla pro mě letecká doprava, jelikož jízda v autě delší než půl hodiny je problém i dnes. Celkově jsme si dovolenou užili, akorát nám první dva dny trvalo než jsme posunuli polední spánek, jelikož v době kdy byla zvyklá chodit doma spát, jsme chodili na oběd. Ale jak říkam, povedlo se a malá pak i vydržela dýl večer.

blanka.k
23. čer 2015

@hacenkaaa v 5 týdnech jsem s ním sama jela vlakama k rodičům na pár dní, ve 4 měs. na dovču po ČR (i exkurzi po památkách jsem zvládla...já chodila se skupinou, manžel "kulturní barbar" 50m za náma s kočárkem, kdyby bylo potřeba nakojit 😀 Cesta asi 3hod. autem, hotel 4****, snídaně, večeře, velké pokoje (aby bylo místo na postýlku) s příslušenstvím, kuchyňkou, wellness pro maminky 😀 K moři ve 2 letech,AI, letecky,4*.... Jinak od těch cca 4 týdnů věku, od jara do podizmu, jezdíme víkendy pořád někam,takže syn je zvyklý,že ho furt někde tahám 😀

leniczka23
23. čer 2015

@hacenkaaa Byli jsme loni na 10 dní v Chorvatsku s 10ti měsíčním synem a byla to naprosto dokonalá dovolená..Vyjížděli jsme v noci, takže celou cestu v podstatě prospal, pak se chvilku koukal na Pepinu a pak už jsme byli na místě..Ale my hodně jezdíme už od narození, takže je zvyklý v autě..Je to individuální, každé dítě je jiné..

lucca13
23. čer 2015

@hacenkaaa my se včera vrátili z 12denní dovolené na Kosu - s 20 měsíčním dítětem
malá miluje vodu, tak si tam hodně vyhrála, vedra snášela líp než já a celkově vypadala docela spokojeně 🙂
ale pro mně to bylo stresující, protože malá nechtěla moc pít ani jíst a navíc chytla asi 3denní průjem tak jsem měla strach aby nebyla dehydratovaná

Asi takhle - jela bych klidně znovu ale tak na 5-7 dní max 🙂
v lednu budu mít druhý, tak bych to viděla na Krumlov, tam je krásně 😀

maraida
23. čer 2015

My byli poprvé na týdenní dovolené autem v Itálii když bylo dceři 5 měsíců. Proběhlo vše bez problémů,ráda na to vzpomínám. Letecky jsme byli až loni,v Tunisku,to bylo dceři 2,5 roku

maraida
23. čer 2015

@lucca13 jak bylo na Kosu touto dobou? Už teplo? Voda teplá?
Já tam byla kdysi v červenci,teplo bylo,voda super,ale děsně tam foukalo.

hacenkaaa
autor
23. čer 2015

A letecky s miminkem nekdo zkusenost nema?

kaaaczenka7
23. čer 2015

Na týdenní dovolenou jsme jeli až s ročním prckem, bylo to suprovní 🙂 Byli jsme na jižní Moravě, kousek od Mikulova, kde jsme měli ubytování v pronajatém domku 🙂

kaccistar
23. čer 2015

@hacenkaaa to by aj mna zaujimalo, ja by som chcela letiet niekam uz v unoru 🙂 idealne niekam do tepla... 🙂

hacenkaaa
autor
23. čer 2015

@kaccistar no tak to právě řešíme to samé :D my máme totiž malou farmu a jedině jak opustim naše kozičky (aby třeba přijela naši a hlídali a krmili) jde, když se nebudou dojit, takže tak měsíc před porodem, což bude tak unor, ale malinká bude ještě malé miminko. Ale za teplem, to je letadlem docela dlouhá cesta... tak si říkám zda má vubec cenu se těšit...

kaccistar
23. čer 2015

@hacenkaaa no prave neviem, na druhej strane som citala, ze mimi ked je moc malinke, tak spinka, papa, spinka papa a je mu jedno, kde je.. jedine co, tak je ten tlak pri vzlietani, ale tomu sa da predijst (nepamatam si ako).. kamoska ma kamosku s mimi v UK a ona lieta pravidelne, ale je to kratka trasa.. kazdopadne si myslim, ze zvladnut sa to urcite da, keby nie, tak sa predsa ani nepredavaju letenky (su zdarma) pre deti do 1 roka.. je nutne mat ale mimi v autosedacke a pri sebe, nie na sedacke, tak nejak to je.. ja by som letela napriklad tak, ze ak cez Londyn, tak by som najskor 1 den priletela tam, prespala a az dalsi den letela ten dlhy let. To si myslim, ze by sa dalo zvladnut 😉 ale ja som celkom velky optimista 😀

lennus
23. čer 2015

@hacenkaaa My s malým cestujeme od malička, hodně na výlety po ČR, jednou měsíčně za rodičema, bydlí 300 km od nás, ale i do zahraničí. Čím mladší, tím to jde líp - v autě víc spí, super jsou nosítka na cesty, máme Manducu. Poprvé jsme byli v Německu na pár dní, když měl necelých 5 měsíců. Pak v 7 měsících v Rakousku s kolama u Neiderského jezera, máme cyklovozík a v 8 měsících ve Slovinsku u moře. Teď v roce a půl poprvé letěl, byli jsme v Řecku na Kosu. Je dost živý, ale tohle zvládá a pokud rodiče chtějí cestovat a je snaha, trochu se to prckům samozřejmě přizpůsobit musí, tak to jde. 😉

lucca13
23. čer 2015

@maraida byly tam vedra, většinou tam foukal příjemný vítr...ale asi 3 dny v kuse bylo bezvětří a to se moc nedalo 😅
moře krásně teplý 🙂

maraida
23. čer 2015

@lucca13 díky za info. My právě jezdíme taky mimo sezonu,ale v září. Bojím se ,že před sezonou ještě nemusí být teplé moře...

ililina
23. čer 2015

Poprvé jsme byli s dcerou, když jí bylo půl roku na dovolené na Moravě, byli jsme ubytovaní v chatce, zvládla to úplně v pohodě. A my taky 🙂 🙂 🙂

pavly
23. čer 2015

Obě děti jsou na konci června, s oběma jsme byli v 6ti týdnech na týden po Čechách, prodl. víkendy co dva měsíce.
Od roka oba Řecko, od 3 jsme s dcerou létali do Egypta.
Malá byla daleko pohodovější dítě a mimi. S ní to bylo vše jen o tom,abych nezapomněla něco zabalit. Malý jako mimi stále jen plakal a vztekal se-bylo jedno kde. Z letadla jsem teda měla loni hrůzu a vůbec z celé dovolené-a bylo to nečekaně naprosto pohodové! Dokonce vždy v letadle i chvíli spal! Nic hrozného, max. klasika záchvaty vzteku.
Vždy se snažím teda maximálně dětem dopřát to,na co jsou naučení, jejich pohodlí je hlavní. Vždy je to super dovolená a relax (změna prostředí). Snad to tak bude i letos, už zase se začínám děsit letadla 🙂))

pavly
23. čer 2015

Ještě jsem zapomněla,obě děti tráví každý rok v zimě týden v Alpách-lyžujeme.

lennus
23. čer 2015

@maraida My se z Kosu vrátili po týdenní dovolené 5.6., teplo příjemné, vítr mi vyhovoval a moře ještě dost chladné, ale nevadilo nám to. Ale Kos je známý tím, že tam fouká, byla jsem tam už před deseti lety.

veverka.terka
25. čer 2015

ahojky, píšu čerstvé info 😉 :včera ste se vrátili z dovolené v Bulharsku s 2,5 letou dcerkou a já si teda nepřijdu vůbec, že sem na nějaké dovči byla. bylo to opravdu přizpůsobené celé jí a jejím potřebám, navíc počasí nic extra, takže v hotelovém pokoji být zalezlí celý den bylo dost náročné 😠 . jinak cestu letadlem zvládla v pohodě, transport na letiště v noci autem a pak z letiště do hotelz busem taky. ale jinak byla pořád taková umrčená, nespokojená. jeli sme jen sami s manželem a ona, bez dalších dětí, takže ty děti jí chyběly. jako asi příští rok bych se toho klidně vzdala, bylo to pro mě docela dost náročné a neužila sem si to. a obdivuju ty, které jezdáte už s malýma prckama 😉 🙂

lennus
25. čer 2015

@veverka.terka Jenže čím mladší, tím to zvládají líp. 😉 Když jsme jeli s 8mi měsíčním do Slovinska, tak většinu cesty prospal, teď už by to přes den nešlo. Ale zvládá taky furt dobře cestovat, nato že je to divoch.
S našim taky byly mouchy, v roce a půl furt nechodí, narodil se dřív a v kočáře už taky nevydrží, ale příští rok už by to zas mohlo být lepší a souhlas, že je lepší jet s někým, kdo má děti, že se prťata zabaví.
Prostě je to hodně o tom se dětem přizpůsobit, já třeba teď na dovči na Kosu bych si ráda udělala výlet do Bodrumu do Turecka, ale s malým by to nemělo smysl. Kdybysme jely dvě rodiny, tak třeba můžeme jet holky a chlapi děcka pohlídají. Příští rok právě zvažujeme dovolenou s kamarády. 😉

veverka.terka
25. čer 2015

@lennus jj, určo, dkyž jede víc dětí, tak se zabaví, to na 100% souhlasím, naší malé tohle horzně chybělo, protože je dost zvyklá na děti. no, u nás je to právě na prd, že jaksi manža nechce s nikým jet, chce jet dycky jen sám a je teda fakt, že už sem byla docela na nervy i z něho za ten týden 😀
jj, já sem taky chtěla jet na výlet do Turecka z toho místa, kde sme byli, ale nešlo to, chlap by s malou nebyl tak dlouho a jak píšeš, když je víc rodin, tak se dají děti,mamky, tatci dohromady a nějak se to dá dycky udělat 😉 🙂 no, já ybch si nejvíc užila dovču bez chlapů, jen kamošky s dětma 🙂 😉
jooooo, no, naše malá sice chodí, ale zase pro změnu lítá jak das a nechce se držet za ruku, takže třeba na letišti prostě musela sedět v kočáře i s přes brečení, protože jinak ybch tam za ní lítala furt jak blázen a hlavně by se tam ztratila. a s tím držením za ruku máme právě hrozný problém všude na vycházkách, na výletech, nevím, ajk jí to vysvětlit, že sou situace, kdy je nutný, aby se držela za ruku, ona se úplně vyškubává, řve, jak kdybysme ju týrali

terka_85
25. čer 2015

Se synkem jsme byli, když mu byl 1,5 v Tunisu.

hacenkaaa
autor
25. čer 2015

Všem Vám moc děkuji za příspěvky do diskuze 🙂

heduska82
25. čer 2015

@hacenkaaa Ono v zásadě nezáleží na tom, jak velké je dítě, ale jestli je to cestovní typ - což naše starší teda ani náhodou není... 😉

maraida
25. čer 2015

Já si myslím,že dovolená s dítětem není o tom se mu podrobit,ale najít kompromis,zlatou střední cestu. Není třeba s dítětem sedět na pokoji.Může se jít na procházku,jet na výlet.Konkrétně třeba v tom Bulharsku je delfinárium kde to děti baví.Ani toho Turecka není třeba se vzdát,cesta lodí je pro děti taky dobrodružství.My třeba chodíme s dcerkou už od 1,5 roku i na hrady a od 2,5 let i na zámky s komentovanou prohlídkou.Jí to baví,ale dítě se k tomu musí přivést.Vlastně když to tak vezmu tak dělá všechno s námi.

mamkamarketa
25. čer 2015

@hacenkaaa mladsi lita od necelych 2 mesicu a starsi od 4mesicu. Litame dalkovy lety. Uplne v pohode

yildiz
25. čer 2015

S prostredni dcerkou jsme cestovali na 10dni na dovcu po CR kdyz ji byly 2mes...a kazdy den byly i vylety...hrady zamky atd a pohoda...hodne prospinkala ....ted jedeme v srpnu do Chorvatska a nejmladsi dcerce bude cca 16mes..moc se tesime...

katerina1106
25. čer 2015

Na první dovolenou jsme jeli hned po šestinedělí 🙂 Rodila jsem 1.7. a starší měl prázdniny, tak jsme vyrazili ke konci srpna na dovolenou. Ale jen cca 100km a do apartmánu. Ve 2,5 měsíci jsme zvládli 3denní autobusový zájezd po ČR, celou dobu spal. Jezdíme každý rok a s bezva partou lidí 🙂
Spíš letos to vidím na problémy 🙂 V létě dovolená v ČR (chalupa) + do kempu pod stan (uvidíme jak to půjde 🙂 ). A v září opět autobusový zájezd 3dny - a to asi bude zabíračka jak ho udržím na fleku v autobusu 😀