ahoj holky, celý červen pojedeme ze synem do HR do apartmánu, samozřejmě už si píšu seznam těch běžných věcí, na co nezapomenout, ale poradí zkušené maminky, které už byly s ratolestmi u moře, na co nezapomenout, co je tam důležité? moc děkuji 😉
... 😒 hm....tak vidím, že pokec o chorvatsku nikoho moc nebere... 😠
ahoj, pokec me bere, jen nestiham 🙂 ja jsem byla loni s 9 mes. synem v chorvatsku, kojila jsem-takze vyhoda, dle me, tam jsme leteli letadlem a muz s druhy synem jeli autem...co jsme meli s sebou?docela dost olbeceni pro maleho-čepice, kloboucky apod., hodne balonku, hracek do pisku-kybliky, lopaticky, serepeticky, hracek oblibenych na doma-v apartmanu, do vody kruh, balon a takovou nejakou vec-jako ryba ci co to bylo, v tom se semtam vozil, krem 50 faktor, nejake dvd ci oblibene cd.... jo a jinac tycovy mixer-na mixnuti potravy 😀 , no jinac me fakt nenapada nic specialniho...vse ostatni se da koupit-maji tam kaufland, liedl-jako u nas a dalsi... 😉
Co se nám u moře osvědčilo:
- plážový půlstan (mají teď v Jysku za dvě stovky)
- paraplíčko s otočným kloubem na kočár
- nafukovací člun (koupili jsme v kauflandu za stovku) - dovnitř jsme dali složenou osušku, na ni dítě a mohli jsme do vody všichni najednou na dlouhou dobu - synáček se pohupoval na vlnách, pádloval lopatou nebo jsme si ho posílali - byl nadšený 🙂. Na břehu jsme ho používali jako bazének.
- kus lehké silonové záclony - hodili jsme ji přes postýlku jako moskytiéru proti komárům
babalala: ten půlstan je dobrý tip, díky za něj 🙂 určo koupím 😉
ahoj holky, u nás padlo definitivní rozhodnutí - na dovču jedeme na přelomu srpna a září 🙂 ikdyž přiznám, že v tom počasí co tady teď panuje bych nejraději sedla do auta a za 10hod byla u moře 😉 ...aspoň se máme na co těšit. Tak vy, které se budete z chorvatska postupně vracet, přidávejte užitečné info...díky 😀
limin: vem s sebou babicku 😉 me se minule osvedcila, v letadle jsme oba chytli nejakou hnusnou virozu a to bylo peklo...jenik byl naprosto na me zavisly, furt na me visel, jsem nemohla ani na zachod..takze tchyne-super napad 🙂
Ahoj holky, opráším toto staronové téma - termín odjezdu na dovču se nám blíží - za 14 dnů už jedem, jupíííí 🙂 už teď mám cestovní horečku a dlouhej seznam co s sebou. Určitě už se hodně z vás z letošní dovolené vrátilo, tak prosím pisnětě, na co nezapomenout a co se osvědčilo, přece jen jedeme na dovču s mimčem - vlastně spíš už batolátkem poprvé .... dík moc 😀 .
ahoj Ia. potkávaly jsme se v diskuzi před porodem, vzpomínáš 🙂 ...
my taky plánujeme cestu do chorvatska - ale nevíme, jestli v červnu nebo v září. Já jsem spíš pro červen - je blíž a září je daleko, ale v září bude teplejší voda, tak ještě uvidíme..My pojedeme na týden, max 10 dnů a už se hrozně těším. Já už nekojím, takže řeším hlavně jídlo a léky. Teď by mi to kojo bodlo - nemusela bych nic tahat s sebou. No a léky beru ty základní - chorvatsko je snad poměrně civiliovanou zemí, takže předpokládám, že kdybych nááááhodou něco neobvyklého potřebovala, tak tam seženu. Navíc jedeme autem, takže kdyby nastala nečekaná situace, můžeme se kdykoliv vrátit domů - nejsme vázání letenkami....Hm....ale co všechno s sebou na měsíc, to nevím.......No každopádně ten měsíc zááávidím - to bude relax, co??? Člověk potřebuje občas z toho kolotoče vypadnout. My jedeme ještě se známýma, co mají 118-ti měsíční holčičku, takže už se těšííííííím, jupíííí 🙂. No a ještě opalovací krém - to nevím, asi 50 faktor. Teď mám 30 ladival a jsem s ním spokojená 🙂 ale k moři je 30málo....