RegioJet - vůz pro matky s dětmi

dydlisek
25. čer 2017

Ahoj,
prosím o zkušenosti s vlaky Regiojet.Údajně mají mít hrací koutek pro děti.O prázdninách mě čeká cesta se synem 7 let a dcerou 16 měsíců,tak ať vím,s čím počítat.Nikdy jsme vlakem necestovali,jenom autem a mám z toho obavy.Nejen,že se bojím jak malá cestu zvládne,ale hlavně,jestli budu mít kam dát kočárek a velkou tašku.
Nerada bych někde překážela apod.Na jejich stránkách mají místenky přímo do toho kupé pro děti.Je tam pouze 6 míst,tak to budu muset zarezervovat co nejdřív.Pojedeme z Prahy do Ostravy,takže cesta trvá 3 hod a 20 min.
Budu ráda za jakoukoliv zkušenost a radu,jak cestu přežít🙂

jullli
25. čer 2017

Deti si vyhraji obe uplne v klidu, tasku si das k sobe nebo nahoru na polici. Ale kocar budes mit muset slozeny to je nejvetsi nevyhoda regia...

My stridame regio a leo ;)

blahova_andrea
25. čer 2017

já mám zkušenost jen s vlakem čd, kde pouští dětem pohádky. jeli jsme brno - praha a zpět. ale my cestujeme vlakem často a různé trasy. děti to baví a zvládají to mnohem lépe než auto 🙂

blaablaablaa
25. čer 2017

Pokud se dostaneš do toho kupé, tak pohoda, jinak by ti, kteří tam mají mistenky museli souhlasit, abyste tam mohli pobýt taky. A rezervuj hoooodně dopředu 🙂

23363
25. čer 2017

Já osobně bych do dětského kupé nešla, ani kdyby mi platili.... budete tam mít děti z celého vlaku a to je teprv tóčo. Hlavně v Regiojetu je problém nechat někde kočár. Pendolíno nebo Leo jsou dle mého lepší na cestování s dětmi...

blaablaablaa
25. čer 2017

@23363 stačí říct, že je tam nechcete 🙂

andelka
25. čer 2017

Jela jsem nedávno Ostrava - Olomouc a zpět, a před 3 lety Ostrava-Pardubice a zpět.Vždycky jedna cesta kousek vedle dětského kupé, tam jsme šli na druhou půlku cesty, vždy po domluvě s "místními" a druhá přímo v kupé. Dětí bylo i dost, ale nebyl problém. Na kočár moc místa není, my jsme už neměli při té první cestě.
Popravdě v tom kupé toho moc není, pár hraček a televizka, kde pouští pohádky. Myslím že příště bude stačit zas místenka jinde a do kupé se jít podívat a pohrát jen na chvilku.

barbara04
25. čer 2017

ja vidím jako hlavní minus ten kocar
jela jsem se synem (1 rok ) pendolinem pha- ostrava a slo to- kocar se narval do vlaku a ja mela sedadlo kousek od nej, ale maji i sedačku u které je misto na kocar/vozicek
syn teda pak rval ale jinak cesta pohodlná ( venku bylo 35 a v pendolinu je největší pravděpodobnost ze pujde klima)
Regio- kocar jsem jak debil skládala a rvala do toho dětského kupé kam se ale pak malem nevešli ostatní- tudíž jsem stala a na mem miste "sedel" kocar
stevard mi nebyl schopen poradit a pomoct- říct tedy ze kocar patří do jiného vozu kde na nej maji misto ... takze to bylo dost nanic ( a to na me koukal na nástupišti jak hledám kudy kam nastoupit ...)
ale zas tam mel maly misto ma lezeni no....
ale on v pendolinu lozil uličkou tam a zpátky a byl taky spokojeny

23363
25. čer 2017

@blaablaablaa to samozřejmě ano, ale na to já nemám sílu... 🙂

jullli
26. čer 2017

Proto jsme vetsinou vzdy volili leo expres. Vzhledem k tomu kocarku kdectam je vylozene prostor pro kocarek a dve sedadla, jezdim s nim od roku 2013 a ikdyz si nekdo stezuje ze tam nejsou hracky rak u nas vzdy fungovalo, kdyz jelo jine dite nebo, pastelky,papir,potom tablet a pohadky. A priznam sd ze maly mi do 2let celou jizdu spal.. Jezdime praha-otrokovice

jullli
26. čer 2017

Regiem jsme nikdy s kocarem nejeli, ale treba jak tady rikate ze je tam mnohi deti, nikdy jsme nemeli vice jak 3 deti tam 🙂

arwen_arina
26. čer 2017

To je pitomy,potrebuju vlak,kde muzu mit dite v kocarku...to v regiojet tady nejde?

zmrzlinka
26. čer 2017

@arwen_arina ja jezdím v business třídě a tam se mi vejde sporťák mezi sedadla.Sice tam pak neni k hnutí ale dítě je spokojené v kočáru 😁

dydlisek
autor
26. čer 2017

Budeme u babičky skoro měsíc a bez kočáru nemůžu jet.Malá chodí teprve 2 měsíce a ještě nikam nedojde.A paní na infolince mě právě ujišťovala,že ty děti do kupé smí jenom s dovolením ostatních cestujících,kteří tam mají místenky.Takže na to tak trochu spoléhám....A do toho kupé chci proto,že mi malá nevydrží sedět.Pořád někde leze chodí a takhle bude v ohraničeném prostoru ze kterého mi nemá kam utéct.Kočárek budu mít samozřejmě složený.

jullli
26. čer 2017

@arwen_arina vam bych tedy radila jet leo expres ;)

@dydlisek v tom pripade se slozenym kocarkem regio to zvladnete ;)

blaablaablaa
26. čer 2017

@23363 zdravá asertivita 🙂 my teď nedávno museli jet narychlo, takže dětskě kupé zabrané, ani jsme to nezkoušeli, fakt narváno. Ale chytli jsme v tom voze tři sedadla vedle sebe. Nastoupíme do vlaku a naše místa obsazená rodinou dvou rodičů v seniorskěm věku a dvou dospělých potomků. A samozřejmě, jestli si my můžeme sednout jinam, že by byli rádi spolu, že se jim v systému špatně zobrazila sedadla a ani mají dvě v sousedním kupé. Tak ŕíkám ok, pokud jsou tam tři sedadla (měli jsme rezervaci i pro našeho dvouleťáka) - a stevard říká, že to bohužel, tŕi nejsou v žádném kupé. Tak jim říkám, že v tom pŕípadě bohužel, my to místo prostě potřebujeme. No ksichty byly, pak si chodili povídat před kupé a dramaticky vzdychat, že nemůžou být spolu. Tak jsem se mile usmívala a bylo to. Nebudu se jim přece omlouvat, že si tu rezervaci blbě zařídili. No nic, hezky jsem se asertivně procvičila 😀

cinula
26. čer 2017

Leo express 🙂 Jela jsem několikrát Olomouc - Praha a super. Hlavní výhoda je, že kočár má přímo místo u sedaček.

S ČD nemám moc dobrou zkušenost, paní na přepážce mi tvrdila, že kočár nemůžu mít ani v pendolinu, ani v normálním vlaku. Nakonec byl půlku cesty zaparkován mezi balíky a syna jsme měli v kupé pro děti a druhou půlku cesty už byl syn v kočáře, ale na místě pro invalidy. Celkově nic moc, až děs 🙂

dydlisek
autor
26. čer 2017

@cinula Já vlastně nepotřebuju mít kočárek u sebe ve vlaku.Proto jsem nakonec zvolila RJ,dceru vypustím v dětském koutku a nemá mi kam utéct.Takže dám složený kočár pod sedačku nebo někam ke zdi.No,jsem zvědavá jaká bude cesta.

cinula
26. čer 2017

@dydlisek aha. Tak to je potom RJ asi nejlepší volba 🙂

blahova_andrea
26. čer 2017

@arwen_arina v railjet není s kočárem problém 😉

blahova_andrea
26. čer 2017

@cinula vidíš a já jezdím s čd celý život, co mám děti, tak od miminek s kočárek a více potomky a nikdy jsem problém neměla. nemám teda ráda klasické staré rychlíky, kde musíš ten kočár dát jedině do toho balíkového prostoru, ale těch už tolik není. většina vozů už má část pro kočáry, kočárky a invalidy. někde se dá nechat jen kočár a někde jsou i sklopné sedačky a člověk tam může s kočárky a dětmi strávit celou cestu. obvykle je tam i lepší vzduch 🙂

cinula
26. čer 2017

@blahova_andrea to jsem ráda, myslím, že se do budoucna ČD nevyhnu. Je možné, že jsem měla jenom smůlu na vlak 🙂 a nebo na paní na informacích 🙂

jullli
26. čer 2017

@blahova_andrea ja se priznam ze se mi CD prici...

blahova_andrea
26. čer 2017

@cinula no možná jsi měla smůlu na obojí 😀 mým dětem je vcelku jedno čím jedeme, když je to vlak. však je spousta možností, jak děti zabavit i bez dětských koutků. ale jo...ten vagon s pohádkami je fajn. měla jsem místenky hned vedle toho koutku, takže děti koukaly pohádky, já jim cpala do rukou mrkvičky (i ostatním mlsalům) a cesta uběhla fakt rychle. dokonce tam mají na stolcích i omalovánky a nějakou stolní hru. já jsem zvyklá brát i nějakou knížku, tablet u nás nefrčí. no a nejlepší pojistka je jídlo jídlo a jídlo 😀

blahova_andrea
26. čer 2017

@jullli mě ne, já jsem z nádražáckého rodiny a u čd jsem doslova vyrostla 😉

blanka.k
26. čer 2017

@dydlisek u ČD jsem dávala kočár do "úschovy během přepravy", i s věcma pod ním, stávalo to asi 30,-/cesta, takže jsem se nemusela o nic starat a hlídat a hlavně skládat 17kg sporťák (on se mi totiž do dveří rychlíku nevešel :( Většinou byly hned vedle místa pro cestující s dětmi
Teď bez kočárku jezdívám narvanýma rychlíkama, takže jdu za průvodčím a řeknu si,ať mi najde/uvolní místo na vyhrazených místech pro cestující s dětmi do 10let (minule mladý nechápal, co to chci...takže jsme seděli sami v 1třídě :D )