Řecko KOS - KARDAMENA. Je tam písek na stavění s dětmi?

ivis_b
10. črc 2023

Holky, nebyl jste někdo s dětmi na dovolené v Kardameně? Potřebovala bych vědět, jak je to tam s pískem 😀 Cestovky většinou píšou, že na pláži je hrubý písek - to ale nevim, co je... potřebujeme, aby šly stavět hrady z písku, jinak budou děti otrávené a my s nimi 😀 Nemáte někdo zkušenost? Případně jak je to tam s větrem, se vstupem do moře a jestli v moři není mořská tráva (byla jsem kdysi na severním pobřeží Kosu a tam právě byla, na jihu u Kefalosu ale zase nebyla). Díky!

ileni
10. črc 2023

@ivis_b doporučuji na fb skupinu Milujeme Řecko

ellyem
10. črc 2023

My byli v Kardamena v r. 2014. U more byly kaminky.

mickey100
10. črc 2023

My byli asi tři kilometry od Kardameny. Písek byl o trochu hrubší, ale pořád to byl písek. Ale na mimčo teprve teď čekáme, takže hrady jsme nestavěli. 😀 Foto co jsem našla 😀

ivis_b
autor
11. črc 2023

@mickey100 diky a kde presne jsem byli, ktery hotel?

mickey100
11. črc 2023

@ivis_b Porto Bello Royal. Původně jsme měli být na opačné straně od Kardameny, ale až po zaplacení nám z cestovky napsali, že hotel co jsme vybrali je plný a že nám za tu stejnou cenu nabídnou tenhle 🙂 a bylo to moc pěkný 👍

mickey100
11. črc 2023

@ivis_b a myslím, že po cestě do Kardameny byl písek celou dobu. Párkrát jsme tam šli pěšky.

ivis_b
autor
11. črc 2023

@mickey100 Diky a vstup do more byl taky piscity a pozvolny?

mickey100
11. črc 2023

@ivis_b tady u nás byl pozvolnější a většina písčitá. Bylo to po kouskách rozdělený hroudama kamenů. Kousek je vidět na ty jedny fotce. Akorát jeden ten kus byli v moři velký šutry, zbytek byl písek. Vezli jsme si s sebou i boty do vody, ale vytáhli jsme je asi jednou, když jsme u těch kamenů pozorovali rybky.

helinkaaa
12. črc 2023

byli jsme v roce 2017 (Hotel Akti Palace), byl tam písek a jestli hrubý nebo jemný? To jsme nerozlišovali 😀 tenkrát jsme ještě neměli rodinu a musím upozornit, že jsme tam jeli konec srpna začátek září a dost foukalo (i když bylo teplo). Nedalo se být ale dlouho v moři, když jsme vylezli tak nám bylo opravdu chladno, než jsme oschli od vody. Manžel se nachladil a sháněli jsme tam něco na bolest v krku.