Ahoj,
Za pár dní letíme se skoro 4 letou holčičkou do Řecka. Chtěla jsem se zeptat na vaše rady ohledně oušek, bolela ouška vaše děti v letadle? Co byste prosím doporučili, abychom tomu předešli?
Toho se trošku bojím, jinak se těšíme a všechno určitě zvládne.
Děkuji
@marketa1218 při vzletu a přistání dávám dětem lízátko nebo cucat bonbon. Na uši se to doporučuje
Každé dítě to má jinak. Naše starší si občas na lehkou bolest při přistání stěžuje, mladší vůbec. Pomáhá něco cucat/žvýkat.
Celkově je to ale v pohodě, vůbec bych se nebála 🙂
4 uz je velka, pokud nema rymu, neni duvod k obavam. Takze tam bych to skoro spis neresila, kdyz na to budes upozornovat, tak ji bolet budou 🙂 Pri startu bych ji udelala radost a dala lizatko (bonbonu bych se trochu bala, aby nezaskocil) a spustila spolecne prohlizeni knizky nebo samolepky nebo tak neco - kdyz bude hodne zabavena a bude mluvit, tak si tlak prirozene vyrovna sama, ani o tom nebude vedet. Kdyby si postezovala, ze boli ousko, tak zivani pomaha nejvic
Díky za reakce, třeba si ani nevzpomene, uvidíme. Já bych s mladší neletěla, letos to bude její poprvé
Letěli jsme s dětmi několikrát. 7 z osmi cest bylo ok. Obvykle vydám balíček bombonů nebo tak a je to v pohodě. Bývá to v pohodě, i když nejedí, protože třeba spí.
Při jednom přistání se ale stalo, že syna vzbudila bolest v uchu a nebyl schopný vůbec žádných rozumných reakcí jako "zívej", "polkni", "napij se"... pomohlo mačkat takový ten "přední val" zvukovodu - ten výrůstek zepředu do středu ucha.
ALe velmi pravděpodobně to bude zcela ok. Užijte si dovču.
Mám pro deti i pro sebe špunty do uší a doopravdy pomáhají https://www.earplugs.cz/spunty-pro-deti-do-leta...
Synovi beru věci na cucani, spis tak pro svůj klid, ale jeho uši ho nebolí
@marketa1218 Ousek jsem se taky bala, ale naše půlroční i dvouleta byly naprosto v klidu. Jedna to prospala a ani nekvikla, druha půlku cesty svacila a o bolavych uších ani řeč 🙂 Bude to dobrý, užijte si dovolenou 🙂