Prosím o tipy na dovču na Šumavě

pessi
6. dub 2017

Ahoj maminky, rádi bychom vyrazili na Šumavu o letních prázdninách. Může mi někdo z Vás doporučit ubytování? Děkuji za tipy.

soleilll
6. dub 2017

@pessi Jestli je pro vás Horní Planá ještě Šumava (je to u Lipna), pak doporučím penzion U Méďů.

janika224
6. dub 2017

Holky,jestli mate i typ na pronajem bydleni kdekoliv na sumave,dejte vedet..... Shanim,koukam,a neni nic k mani. I bez tr.pob. 😉

pessi
autor
7. dub 2017

@soleilll o tomto penzionu vím a je na něj samá chvála, ale mají už plno. Láká mne Železná Ruda a výlety na Velký Javor, černé a Čertovo jezero...tak nejlépe nějaké ubytování v těchto lokalitách.

marienam
19. dub 2017

tak mrkni sem amazingplaces.cz, mají tam zajímavé tipy na ubytování v různých lokalitách a je u toho i hodnocení od lidí, co místo navštívili, takže by ses neměla "spálit". Já podle toho třeba i hledám náměty na výlety s rodinou, protože nikdy moc nevíme, kam chceme jet 🙂 někdy mívají i vochery

kockopes2724
19. dub 2017

http://www.hotelgradl.cz/gradl/ bydlíme nedaleko a na Šumavu jezdíme často tak jestli máš nějaké speciální požadavky a konkrétní místo kam bys chtěla tak poradím i jiné hotely, výlety po okolí apod. tenhle hotel je moc pěkný na klidném místě v lese, ne velký luxus, ale mě osobně se tam líbí

pessi
autor
19. dub 2017

@kockopes2724 Ahoj, velice děkuji. Budu ráda za doporučení penzionů a nebo nejlépe apartmánů v lokalitě Železná Ruda a blízké okolí. Je toho už dost zarezervováno, takže výběr je obtížný...

pessi
autor
22. dub 2017

@kockopes2724 Ahoj, chtěla bych se Tě zeptat, zda nevíš, jak je to s cestou na Pancíř nahoru. Lanovkou jet nechceme, popravdě, se hrozně bojím výšek a na lanovku bych asi nevlezla. Tak se chci ještě zeptat, zda se nahoru dá například vyjet autem? Máme v plánu hodně chození a na děti toho bude za ty 4dny strašně moc, tak zvažujeme i jiné alternativy jak se na určitá místa dostaneme tak, aby děti vše uchodily. Dá se dojít v pohodě na Špičák s dětmi pěšky? A nebyli jste na Groser Arberu, ocením všechny vaše poznatky z tůr, případně budu ráda i za doporučení na restauraci nebo cukrárnu. kam jít a čemu se vyhnout. Děkuji, Petra.

kockopes2724
22. dub 2017

@pessi silnice na Pancíř vede, ale nevím jestli není jen pro hotelové hosty a personál ,ale mezistanice lanovky jsou Hofmanky a tam se dá autem určitě jet, pěšky to pak už není daleko. Na Špičák pěšky je to něco kolem 4km z parkoviště na Špičáckém sedle, zpět se dá po sjezdovce nebo to spojit s návštěvou nějakého jezera Čertova nebo Černého. Cesta je to trochu náročnější, ale dá se to zvládnout i s malými dětmi, u rozhledny nahoře na ně čeká dlouhá skluzavka, alespoň trochu kompenzace za tu cestu do kopce🙂 a pro dospělé stánek s občerstvením. G. Arber čili Velký Javor už pěšky nedáte, je tam kabinková lanovka, to se celkem dá když je pod nohama podlaha. Ještě je tam Velké a Malé Javorské jezero, Velké je hned u silnice a na Malé jezdí vláček, pohádkový les, sklárna Zwiesel, muzeum vycpaných zvířat...... V Železné Rudě je vyhlášena cukrárna Charlotte a kdo má rád pivo tak hotel Belveder je tam minipivovar, kde dobře vaří nevím možná na tom Belvederu a které restauraci se vyhnout také nevím, snad tam žádná taková není 🙂 Když by jste jeli někam dál doporučuji Turnerovu chatu, je tam pěkná cesta při řece Vydře a ve výběhu mají vydry, ne vždy jsou, ale vidět. Nebo ze seriálu policie Modrava známé Kašperské hory s hradem Kašperk kde se točil první díl Anděl páně.

pessi
autor
23. dub 2017

@kockopes2724 Moc děkuji, plánujeme si pěšší tůry a G.Arber letos vynecháme, chcem dát jezera Černé a Čertovo, Špičák a Pancíř a láká mě ten hrad Kašperk, je tam toho kolem opravdu dost a G.Arber si necháme na příští rok, až pojedeme na týden. Teď by ty 4dny byly moc hektické. Aspoň se budeme mít nač těšit za rok. Tvé informace jsou velmi cenné, děkuji.

terkavil
22. čer 2020
Uživatel terkavil je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od terkavil.

Zdravím! Mohu doporučit - http://www.nadrybnikem.eu/ 🙂 Jezdíme tam s rodinou už třetím rokem a jsme velice spokojení 🙂)