Holky, příští týden máme v plánu prodlouzeny víkend v Praze. Budu moc ráda za rady na netradiční výlety, hospudky, kavárny vlastně cokoliv co by jste doporučily. 🙂 Zatím jsem našla Lom Velká amerika + Karlštejn jako jeden výlet. Ale dál? 🙂 (auto máme takže klidně i vzdalenejsi mista, pokud to stojí za tu cestu 🙂) no cokoliv co vás napadne prosím...i nějaká netradiční divadla? Ale nejlépe nekuracka 🙂) děkuju za nápady.
Ahoj, nevím, zda s dětmi nebo bez? Je toho tuna, tak jen namátkou a na první dobrou... A i přímo Praha? Nějaký tipy dávám! Okoř a okolí, kousek je strašidelný hřbitov (myslím, že Noutonice?), dvě bezvadné restaurace – Family hotel Okoř a Penzion v polích Malé Číčovice, kousíček jsou Lidice, památník s parkem. Další mě napadá Křivoklát a Beroun, se zastávkou v pivovaru Medvěd🙂 Mníšek pod Brdy a okolí, Dobříš včetně zámku. Přímo v Praze, nádherná je pražská zoo, ale o víkendu dost nacpaná, to spíš ve všední den. Klasika procházka z Pohořelce přes Hrad na Malou stranu, buď přes Jelení příkop a nebo úvozem na Petřín. Zakončit If Café ve Werichově vile... nebo pokud hezká a luxusnější večeře, tak Cafe de Paris.
@janickaruzicka to už by byla teda veliká cesta ale děkuji 🙂 šumavu necháme zase na příště
@lindikova jeee to je spousta super nápadů, děkuji mooc, no má to být výlet pro chlapa k svátku takže jsem se právě chtěla vyhnout klasickému Václaváku a Karlovu mostu protože to ho neba, prcka máme jednu hodnou holčičku v nosítku 🙂) chlap je docela punkáč takže jsem chtěla najít něco spíš neformálního ale zase vhodného pro návštěvu s malou 🙂 šílené požadavky já vím :D klidně Praha tam budeme ubytování takže čím blíž tím líp 🙂
@baju66 jestli je alternativní, tak zkuste https://www.kasarnakarlin.cz/cs, a vůbec celý Karlín je posetý hospůdkami a podniky, nekuřácké jsou snad už dnes všechny. Jestli kultura, doporučuju Dox a pak výstavku před klubem Cross, to je kousek od té zoo, procházku podél Vltavy... moje srdcovka je Vyšehrad. Když půjdete pěšky z Palackého náměstí podél řeky po Náplavce, dojdete až do Podolí a z Podolí po schodech na Vyšehrad (vše na mapce snadno čitelný), pokud bude fajn počasí, bezvadná pankáčská hospůdka na Hradbách, je to vlastně pod širým nebem (ale mají i uvnitř), nádherný výhledy, z Vyšehradu dolů, kudy vás napadne. Stromovka a Planetárium, když vyjdete až v Dejvicích, dejte si něco dobrého na Puškinově náměstí Na Urale nebo v Kabinetu... je to ho fakt hodně🙂 Snad poslední, Jiřák a farmářský sobotní trhy, Žižkovská věž, oběd v Martyho bistru nebo asi tisíci jiných, které tam jsou...
Směrem na Beroun ještě Koněpruské jeskyně. V Praze prosecka bobova dráha, prosecke skály a podzemí(to ale neni zpristupneno) park Podvinní procházka podél Rokytky, třeba až k Vltavě.
jsme od Karlstejna, osobne bych na vylet sem jela tak max na hrad a pak do prirody kolem, hospudky jsou zde priserne a navic je po sezone, takze vsechny obchody zavrene...
Koukni na Streamu nebo FB na Honest Guide - příjemný kluci se zajímavymi tipy na pražská zákoutí, jiné než klasické cíle, kavárny, obědy. Co bych vypisovala, dost bych opakovala po nich.
Já vyrazím na Šumavu, mám to tam hrozně ráda.... Kvildy, Modrava, Srní a tak, to je moje srdcovka 🙂.