Chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s cestováním v autobuse s dětmi okolo 2 a 6 let. Používáte nějakou autosedačku? Pokud ano jakou? Nebo jezdíte "naostro" bez připoutání? Zjistila jsem že spousta autobusových dopravců si s tím vůbec neláme hlavu a sedačku prostě nemají. Našla jsem na internetu toto http://www.autembezpecne.cz/cz/s40/c1461-Spodni...
nevíte někdo zda se to dá koupit, popřípadě kde a za kolik?
@mambav - našla jsem jen toto, cena je na optání http://www.busdesign.cz/cs/vybaveni/kidy-bus-ha...
Záleží na tom, jak daleko jezdíte ?? Já jela loni s 2letým k moři - cca 10 hodin cesta. Autobus měl pásy, takže jsem tam přikšírovala naši sedačku z auta, máme polohovatelnou, naklopila jsem ho a celou noc spal 😵
Pokud máš na mysli jen nějaké přejíždění a potom pěškobus, tak tam máš asi smůlu. Dopravci na to kašlou. Přitom autobusy vyrobené po 1.4.2004 by měli mít dětské zádržné systémy...ale kdo to kontroluje, že ?? Ještě se mi nestalo, že bych jela autobusem a zastavili nás policajti 😅
Tak u nás má většina autobusů pásy,takže to řešíme tak.
Myslím dlouhou cestu k moři s cestovkou. Vždycky jsme jezdili autem, ale letos se manžel obává že nedojedeme ... nebude příznivá konstelace hvězd ... a dalších milion důvodů.... Já se naopak děsím být zavřená deset hodin s učitelkami v důchodu v jedné pojízdné "bedně", kde řidič nezastaví podle potřeby, ale podle rozvrhu. Navíc ta bezpečnost ale málo prostoru na autosedačku nebo naopak nebezpečnost bez autosedačky.
Taky jsme zvazovali,az jsme nejeli.Realnejsi se jevi letet letadlem.Autosedacka do autobusu me taky napadla.Tak bych to taky resila.Kdo se s tim ma, pak nosit😢Zajimala bych se zdali nas zavezou az tesne k ubytovani.
Take podle toho,jak Vase deti zvladaji cestovani.Nase by zlobila
@mambav - my jeli docela velkým autobusem, byl tam i záchod, takže v nejhorším se dalo použít ten. Jinak se stavělo každý 2 hodiny, místa na nohy bylo dost..... a ten autobus tam s námi zůstal celou dobu na parkovišti, používali jsme ho na výlety, nákupy apod....Takže jsem tam sedačku nechala celou dobu, což byla výhoda.....Malej cestu zvládnul líp, než jsem čekala, bála jsem se, že bude chtít chodit, ale první 2 hodiny fascinovaně čučel z okna ( z auta toho tolik nevidí) a pak to prospal až do Itálie 😅 Koukni na zájezdy vlakem....taky možnost - a dost pohodlná. Učitelek bych se nebála, beztak budou chrnět 😀 U každý cestovky se můžeš informovat, čím se jezdí, jaký jsou přestávky, jestli se jede na noc, apod...dneska už jsou ty autobusy docela luxus a malýmu dáš na cestu kynedril, to ho taky trochu "zpomalí" 😀
Jezdíme naostro a je mi to pěkně nepříjemné, proto jezdíme málo.Nicméně nemáme auto a v mhd se pohybujeme často☹.S dvouletým dítětem bych ještě hodně daleko třeba 2 hodiny a víc, nejela. Nevydrží v klidu, pásy moc nepomohou. Taky autobusák nepřeruší jízdu podle dítěte, v osobáku ano. My volíme vlak, kde necháváme dítě volně běhat.