Plážový stan nebo slunečník, máte zkušenost?

vrabcak0007
1. čer 2015

Dobre rano damy, mam dve otazky a rada bych znala vase zkusenosti. Chystame se na dovcu. Budeme na piscite plazi. Chtela bych koupit takovy ten stanovy pristresek, prijde mi stabilnejsi a lepsi nez slunecnik s dekou..ale nekde jsem zaslechla, ze to zas takova vyhra neni. Jake mate zkusenosti s obojim? A dale..ohledne koupani maleho..more v miste, kde budeme je hodne melke a to v hodne sirokem pasu..takove morske brouzdaliste...k dispozici bude i bazenove brouzdaliste. Je potreba uz pro takhle maleho cvrcka poridit treba rukavky? Normalne do bazenu je zatim nema, ale tam ho vetsinou drzim a blbneme spolu, protoze je tam hluboko..dekuji za odpovedi. 🙂

konidana
1. čer 2015

@vrabcak0007 polostan asi Ok, chrání i před větrem, což tedy na jihu může být i mínus - ve vedru pak ani vánek neochladí. Za mě rukávky ne. My pro děti měli plavací destičku, které se mohly držet a plavací pásek kolem pasu. Nebo kruh na blbnutí. Ale stejně většinou do vody chodily bez ničeho a na mě to bylo je ohlídat. Dítě se stejně musí hlídat ať má rukávky nebo ne. A případně pár vteřin pod vodou mu neuškodí🙂

betelgeuzz
1. čer 2015

@vrabcak0007 rukávky samy o sobě moc nedrží. My holkám dáváme plavací pás/ježek a k tomu rukávky. Je to lepší, než kruh, z kterého může dítě vypadnout.

vrabcak0007
autor
1. čer 2015

@konidana tak jasný, že i tak mě bude mít pořád za zadkem a budeme se cachtat spolu 😀 za mě rukávky taky spíš ne..nebo nějaký pomůcky...důvod pro je, aby si už zvykal, ale proti, že je na to ještě celkem maličký a má čas a může si to užít bez čehokoliv..jen člověk nemůže myslet na všechno, tak jsem se radši zeptala, třeba by měl někdo nějaký zajímavý názor nebo zkušenost 😉

lucieandrlova
1. čer 2015

Se stanem zkušenosti nemám, měli jsme vždy slunečník. Ale dcera je neposeda, takže by mi do stanu ani nešla... Navíc chce pozorovat vše kolem sebe, což je lepší pod slunečníkem.
Od malička měla vestu Konfidence. Měla ji pořád na sobě a já jsem nemusela mít strach. A ona nemusela čekat, až ji dáme rukávky. Prostě běhala, jak se jí líbilo - k moři a k lehátku... Jinak má od miminka UV obleček.
(Jak vypadá vesta se můžete podívat u nás v nabídce).

konidana
1. čer 2015

@vrabcak0007 Zvykal na to že má plavací pomůcku, takže klidně může beztresně kamkoli? Lepší když bude zvyký, že na hloubku se nemá, protože tam jaksi nestačí a jde pod vodu. My měli ty pomůcky spíš na učení plavání, ten pásek tedy i pro jistotu, ale dcerka mi stejně v roce a půl vlezla do rybníka z hráze bez toho pásku. Ta se divila! ale nic, když se vynořila otočila se a vydrápala se ven. Dcera od 4, syn od 5 let už nic nepotřebují, s hloubkou si poradí, styl nemají(na kurzy plavání nemáme časoprostor a mě neposlouchají) ale bezpečně se dostanou ke břehu vzdálenému 10 - 30 m.

janinkaves
1. čer 2015

Tak slunečník jsme jeden rok vyměnili za stan a museli jsme na místě koupit slunečník, ve stanu je totiž hodně horko a dusno, navíc je hamatný a blbě se posunuje, protože slunce pořád cestuje a když chceš mít stín jdeš proti němu, mi tak teda 3x za den předěláváme slunečník, aby jsme měli na dece stín, navíc když budete na písku tak ten bude naprosto všude a ze stanu se v průběhu dne špatně vytřepává, deku prostě vezmeš a jemně ji vyklepeš. A naši malý měli odjakživa rukávky, mi máme doma hluboký bazén a od roku s nima jezdíme po mořích a pro mě bylo důležité, aby se rychle naučili, že rukávky je nad vodou udrží, ale musí u toho umět správně kopat, samotné rukávky nad vodou dítě neudrží, ale utopit ho nenechají (musí být ale správná velikost rukávků aby z ruky nesjely) a dávala jsem jim je ať jsme byli kdekoliv, duše naprosto odmítám, už se nám stalo že měl známý v duši syna a chvilku se s náma zakecal, malého měl u nohy tak co že a malý jakoby vyplul hlavou pod vodu a ta duše ho nepustila zpět a to u něho stál, když už teda duši tak i s rukávkama zaráz, to milovali děti, že se té duše drželi a točili se sami dokolečka ve vodě a já na břehu v klidu, že je rukávky nepustí pod vodu ! A taky jsme dětem vozili malý nafukovací bazének, takový ten nejmenší a děcka se s tím hodně zahráli, když je moře omrzelo, nevím kam jedete ale v Chorvatsku je voda třeba dost studena, tak se pěkně ohřála a na Mallorce malý ten žár písku na noze nesnesl a ani vlastně ten mokrý písek na noze :D tak měl svoji vodu pořád ve stínu u sebe a pořád se umýval 🙂 a taky jestli můžu doporučit tak si vemte kapky do očí, to obě děti nezvládli ty první dny to jiné ostřejší sluníčko a slaná voda, tak měli hodně podrážděné oči, ale parkrát jsem jim kapla do očiček a dobré.

verjanja
1. čer 2015

Slunečník - dá se vrazit na okraj moře a dítko je ve stínu
Rukávky - už od "prvního" moře ve 2letech (malá od 1,5r.), ve 2-3 letech plavaly bez /malá později, její muší váhu jaksi moře a následně ani bazén na zahradě nenadnášel). 😀