Od kolika měsíců/let se doporučuje létat s dětmi? Známí poprvé letěli s miminkem již v jeho 2 měsících, to se mi zdá strašně brzo. Kde si myslíte, že je ta hranice, kdy už se s dětma může v pohodě a beze strachu létat? Rádi bychom k moři, ale nechceme nic riskovat..
Já myslím ze pro miminko např 2 mes je to totalna blbost. To dítě je chudák v tom letadle a o ty dovoleny, jak si ji užije, ani nemluvim ☹ já bych vzala nejdřív třeba v roce a pul- ve 2 letech.
Letela bych s ditetem kolem roku. To mi prijde prijatelne. Meli jsme to v planu, ale otehotnela jsem o par mesicu driv, takze praktickou zkusenost nemam. Kamaradka tehdy letela s desezimesicni a pry parada.
@beruska252 2mes mi přijde taky kvůli dovolené brzy a zbytečné...my letěli s desetimesíční dcerou a to byla pohoda...zámavaly si obě s pilotem přes sklo (na letišti před nástupem) a i cestu v pohodě daly...dvě hodky teda...
Kvůli dovolené je podle mně fakt kravina tahat dvouměsíční mimčo do letadla (ani ta dovolená u moře mi nepřijde u takto malého úplně vhodná...), něco jiného asi je, když cestují třeba za rodinou a ideálně není let moc dlouhý. Děti mají jinou anatomii ouška a trpí více kvůli změnám tlaku, s tím je taky třeba počítat.
Nicméně lidi lítají s mimči hodně - pracovala jsem v minulosti nějakou dobu jako letuška a nestačila jsem se divit, kolik lidí bere mimčo třeba do Egypta...
Já jsem zatím nezkušená, co se mateřství týče, ale myslím si, že v těch 10 měsících už v pohodě... Některé destinace a vhodně zvolené období (ne moc vedro) se myslím dají i v tom půl roce. Případně se poradit i s lékařem, co by doporučil.
My leteli k mori, kdyz byl prckovi rok. Cesta tam dost desna, blbej cas, prcek pretazenej a protivnej, ale diky kojeni sme to zvladli. Jinak mimin i mnohem mensich tam bylo vic a byl to pekne urvanej let 😀 Cesta zpatky o 100% lepsi, lepsi cas a prcek vysmatej, ale taky dudal. Let trval neco malo pres 2h. Delsi fakt ne.
Jak uz nekdo psal, od 2 tydnu se letat da (i kdyz se radsi doporucuje az po sestinedeli) na tlak pomaha, kdyz das mimcu mliko pri vzletu a pristavani (nase v 9 mesicich byla spokojena i s dudlikem. Jestli to jde, kup si long legroom, on ten prostor navic je hodne znat. Ja radsi nastupuju az skoro na konci, alespon se nemusim s mimcem tesnit pulhodinu navic. A priprav se na vsechno 🙂 muze to byt pohodicka nebo na nervy, zalezi jak to vyjde
jasně, pití do letadla a hračky taky 🙂 dá se to.....po šestinedelí bych myslela, když jedete někam za rodinou, kde budete třeba půl roku (např manžel pracuje v cizině) a na dovču bych já letela od 1roku +-....to si i užijete...
jsem ale často překvapená, kolil rodin jezdí i s malinkými detmi, třeba 2měs.....
My taky leteli ani ne s 2 mesicnim, 9tisic km za rodinou.
Uplne v pohode, 100x lepsi nez cestovat s ditetem co leze, ale jeste nechodi 😉
Z vlastni zkusennosti mohu rici, ze dulezita je delka letu...my leteli s dcerou do Australie, kdyz ji bylo 13 mesicu a bylo to peklo...tedy pro me. Dcera byla uz na vanicku, co maji pro miminka, moc velka a na sedacku jeste nemela narok. Spala tedy na me sedacce...a manzel vedle ni 😀 Kdybych to byla planovala znovu, urcite by sme leteli o nekolik mesicu a velikosti drive 🙂 Hezky vecer!
Dcera poprvé letěla v 5 měsících - tak "pozdě" jen proto, že dřív neměla pas.. Od té doby do dvou let dost často, někdy i jednou měsíčně. Klidně bych letěla už kolem 2., nebo 3. měsíce. Let vždy dvě hodiny, při vzletu a přistání jsem kojila, většinou usnula.. Záleží určitě na délce letu a povaze dítěte. S malým miminkem je to pohoda, většinou spí, nepotřebuje běhat, pohodlně se vejde na klín.. Horší je to pak kolem roku, kdy začne chodit a těžko se vysvětluje, že má sedět. Větší dítě se dá zase zabavit knížkou, pohádkou. Hodně nám při cestách pomohl šátek/nosítko - létala jsem většinou sama, tak jsem ocenila volné ruce a dcera zase blízkost a možnost kdykoli spát 🙂
@kyia např od easyjet je povolen od 14 dnů dítěte...já si myslím, že po šestinedělí už se to dá dobře zvládnout, pokud je to nutne.