Ahoj, nemáte někdo zkušenosti, jestli po mě může hotel v ČR vymáhat storno poplatky při zrušení pobytu, když s nimi nemám žádnou smlouvu, jen rezervaci ubytování? Jsem v 7tt a je mi neskutečně zle a nechceme utrácet peníze abych to celé proležela na pokoji, není to úplně levné. Při rezervaci jsem poslala 2 tis zálohu, které jsem ochotná obětovat, ale na www mají storno poplatky 50% z celkové částky pobytu, což už teda je masakr. Nečekám, že budou mít pochopení a proto se chci zeptat, jestli na mě můžou něco vymáhat, když mají jen jméno, email, tel. a teda číslo účtu, z kterého jsem posílala zálohu.
@sarkad2856 je to soukromě, přímo přes hotel, není to zájezd. Jen jsem poslala emailem žádost o rezervaci, oni jí potvrdili a chtěli poslat zálohu. Nemyslím si, že by proto měli nárok na další peníze jen proto, že si to napíšou na www, ale nevím, jestli to třeba v tomto odvětví není ze zákona automaticky.
@rajecka Aha, no tak možná by už snad nic neměli nic chtít,ale jistě to nevím,a na netu nic není pro případ zrušení rezervace tam nic není?Nebo se s někým poradit.Třeba tady někdo poradí kdo má zkušenosti 🙂
nebo ještě zagooglit
@rajecka a odkdy to máte zarezervované?
@suzanna123 asi od konce května
@rajecka já myslím termín, kdy jste měli dorazit 🙂
následující sobotu
@suzanna123
A co se domluvit na jiném, pozdějším termínu? Zkus jim to vysvětlit a snad to pochopí a vyhoví vám... 🙂
@rajecka tak to asi moc vstřícní nebudou... Ale stejně bych se s nimi zkusila co nejdřív domluvit s tím, že máš lékařské potvrzení, že nemůžeš jet. A zároveň bych rozhodila sítě, jestli by tam někdo nejel místo vás (klidně i tady bych to zkusila poptat) a nabídla to za nižší cenu (třeba o ty 2 tisíce, co jste už zaplatili)
@rajecka My jsme měli rezervaci na jaře do hotelu na Šumavě, měla jet i kamarádka s rodinou, ale její děti se týden před odjezdem osypaly a měly neštovice... ☹ Na hotelu byla naštěstí super recepční, úplně v pohodě jim rezervaci na daný termín zrušila s tím, že až budou OK, mají si domluvit jiný termín... ani nebylo potřeba potvrzení od lékaře. Nakonec jeli až teď v srpnu. Určitě bych se zkusila domluvit na jiném termínu, aspoň bys nepřišla ani tu zálohu 🙂
Rozhodla jsem se to nezrušit, mluvila jsem s kamarádem právníkem a podle nového zákona i ústní dohoda, která dává příslib budoucí smlouvě je závazná. Mohla bych se s nimi dohadovat akorát o výši storno poplatků, která je nepřiměřená vzniklé škodě, ale to je to poslední na co bych měla teď náladu 🙂 Snad si to užiju i zvracející 🙂
O té ústní dohodě už jsem taky slyšela, ale docela by mě zajímalo, jak se to potom dokazuje, že ten dotýčny to opravdu řekl 😀 Nebo, že já mu to řekla, i když on tvrdí, že ne 😝
Tulikiss, tys mě nepochopila, u rajecky je to jasné. Tím, že složila zálohu, tak automaticky souhlasí s podmínkami hotelu, tam není o čem diskutovat, ale mě by zajímal případ, kdy je pouze ústní dohoda, protože si nedokážu představit, jak by se postupovalo, kdyby došlo k nějakému sporu.
@rajecka Já bych doporučila tam zavolat. Říct jak se věci mají. Oni Ti hned řeknou co a jak. Předpokládám, že nabídnout jiný termín - to by nebylo řešení? Případně řeknou výši storno poplatku. A pokud Ti to nebude vyhovovat, tak tam prostě příští sobotu přijedeš. Ať je Ti brzo lépe 🙂
@rajecka zaplacením zálohy jsi odsouhlasila smluvní podmínky, takže jestli mají v oficiálních smluvních podmínkách uvedené stornopoplatky a ty jsi měla možnost seznámit se se smluvními podmínkami před zaplacením zálohy (a když jsou na www stránkách tak měla), tak po tobě můžou zaplacení stornopoplatku vymáhat v souladu se zákonem. Ale taky nemusí.
@sisinka74 to už záleží na tom, jestli mají "nahrávané - monitorované" telefonní hovory a většina firem i hotelů to už v dnešní době má, takže pokud existuje nahrávka, je to důkaz smlouvy uzavřené na dálku (distančně).
Teda a nebylo by lepsi jim napsat jaka je situace, ze by to pro vas bylo velmi slozite a zda by to pro ne byl veliky problem rezervaci stornovat nez tu hypoteticky resit co by, kdyby, pravniky a monitorovani telefonu. Obchodni podminky jsou jedna vec. Jestli ale hotel nebyl uplne plnej, ze byste opravdu blokovala moznost unytovani nekoho jineho, tak by to mohli pochopit. Taky jsem takhle rusila ubytovani osmi lidi tyden dopredu a to kvuli predpovedi pocasi a bylo to v pohode. Meli krome nas jeste volnou kapacitu, takze jsme misto nezabirali a pochopili, ze by to pro nas byli tri dni uplne na nic.
@rajecka http://www.dtest.cz/clanek-1747/pozor-na-nezako...
Nevím zda jste si našla přes slev portál či na netu jen soukromě.Co nabídnout zájezd někomu z rodiny,kamarádum atd? Potom bych asi zkusila jim napsat email a něják se s nima domluvit