Prosím o doporučení dovolené s 1,5 letou holčičkou - ještě nikdy jsme neletěli (my budeme mít OP, stačí malé pas?)
* letecky Bulharsko nebo Řecko (konkrétně kam?)
* písečná pláž
* ubytování apartmán
* Termínově 2.polovina srpna (září bohužel nejde).
Budeme 2 dospělí + 1,5r. Má cenu brát cestovní postýlku? Malá není zvyklá spát s námi v posteli, ale když je to nutné, tak to nějak zvládneme. Akorát jsem se dívala a váhově se postýlky pohybují kolem 10-15 kg což je při limitech dost když se berou ještě golfky.
Budu ráda za jakýkoli tip co se vám osvědčilo, usnadnilo cestu i pobyt či zkušenost.
My byli vloni se synkem( který měl tehdy 1,5 roku) letecky na Krétě. Nemohu si to vynachválit. Syn má OP i pas, jel na cest.pas. Let zvládi perfektně, vlastně i celou dovolenou. Bydleli jsme v hotelu, all inclusive, jen v cestovce jsme uvedli, že chceme postýlku, na pokoji byla připravena cestovní postýlka. My jsme byli vloni v srpnu a počasí parádní, větrno nebylo, písek, slunečno po celou dobu. Pláž hned u hotelu. Jelikož jsme letěli poprvé s dítětem, nevědeli jsme, jak s golfkami - na letišti v ČR (z Brna) to brali jako zavazadlo, takže jsme na letišti byli celou dobu bez kočárku, bylo to jako zavazadlo. Ale když jsme letěli zpět, tak to Řekové jako zavazadlo nebrali a celou dobu mohl být malý v golfkách a braly se prakticky hned k letadlu. Na to se třeba poptejte, to byla určitě výhoda. Přeji hezkou dovolenou🙂
@barborka09
@moly001
moc děkuji 🙂 na Krétu jsme se taky dívali, jen mám trochu strach z toho větru. Co se týká Korfu tak tam jsem byla 3x ještě za svobodna 😉 a ráda bych se tam vrátila. Jediné co mě trochu odrazuje jsou kamínky. Myslím, že pro malé dítě je lepší hrát si v písku nebo ne? Písečná pláž byla jen v Sidari (byli jsme v Acharavi a v Kassioppi). Malá spí dobře - v postýlce i v autě. Sice než usne je někdy nevrlá, ale pak dokáže spát 2-3 hodiny. Na postýlku se poptám v CK. Ubytování bychom rádi s bazénem kdyby počasí bylo všelijaké.
My měli písečnou pláž, a u hotelu bazén. Je pravda, že syn byl raději v bazénu, moře se bál, a to opravdu nebyly vlny. Já byla jedenkrát v Bulharsku, a už bych tam popravdě nejela - možná špatná destinace, nevím, ale byli jsme v sezonu, byl tam hrozný bordel mi přišlo, na pláži apod...
Ať dobře vyberete🙂
@byra Být tebou tak bych ten písek až tak neřešila. V Řecku jsme zatím na klasickou písčitou pláž nenarazili. I když cestovka psala že pláž je písčitá, tak to byl vždy takový mix písek kamínky. Malá s tím nikdy neměla problém - na nohy jsem dala kroksi, do ruky lopatku a kyblík a stavěla z toho co bylo. Klasickou písčitou pláž jsme zatím měli jenom v Tunisu, ale ten bych nedoporučovala.
Ahoj, tahaly jste s sebou pleny na celý týden? Připadá mi, že se nelze sbalit do dvou kufru 🙂 to
@byra Jen obecně - vzhledem k termínu a stáří dítěte bych z Řecka volila nějakou severnější destinaci, nebo se tam upečete. Takže např. Corfu nebo pevninské Chalkidiki. Bulharsko je severněji než Řecko a snad všude jsou písečné pláže. Nám se moc líbilo v Primorsku (ubytování radím blízko severní pláže), ale dobré jsou i Zlaté písky, Sluneční pobřeží a nová část Nesebru.
Co se týče toho větru na Krétě, my to zažili na jižním pobřeží (Paleochora), na severním to pokud vím tolik nefouká. A když to na tom jihu fouká, tak to fakt není nic moc. Kromě toho, co tu ostatní píšou, bych si ještě dala pozor na délku cesty z letiště do hotelu. Aby třeba cesta autobusem pak nebyla delší než samotný let, i to někdy bývá.
Já byla právě jen na Korfu - kamínky, Leptoška - spíš písek, ale nelíbilo se mi tam (možná Nei Pori, ale dělají to jen na 11 dní a tolik manžel nedostane) a v Bulharsko Sozopol - písek. Líbí se nám Primorsko, ale Řecko mi přijde tak nějak čistčí.
Žádnou "exotiku" neplánujeme, já se popravdě bojím o své zdraví v zemích jako Turecko, Tunis.
Tak malá spotřebuje asi 6 plenek za den, počítám, že budeme často u vody a tam plenky nepotřebuje.
@byra Ahoj, my letos letíme prvně s dítětem (také rok a půl) do Řecka na Zakynthos. Ale kvůli vedru letíme už v červnu. Co jsme se dočetla, golfky se na pražském letišti jako zavazadlo neberou, takže je bereme až k letadlu. Dále o cestovní postýlku jsme si napsali do cestovky a teda doufám, že ji najdeme i na pokoji 🙂 Plenky beru tak zpola, zbytek tam koupím.
Jinak já jsem jednoznačně pro Řecko. Jezdíme tam hodně (Chalkidiki, Kréta, Rhodos, Thassos - ten bych možná i doporučila vám, je klidný a na severu). Je tam průzračné moře a krásné písčité pláže. Ale i kamínky pro děti nejsou špatné,naše malá má kámen za jednu z nejoblíbenějších hraček. V Bulharsku se mi nelíbilo moře, ani ty dlouhé pláže. Byli jsme u Varny.
Jinak my letíme na OP do Řecka.
Já bych dala přednost Řecku před Bulharskem, protože v Řecku je prostě lepší moře. Písečnou pláž najdeš např. na ostrově Rhodos v oblasti Kolymbia. Je to tam klidné a po děti ideální. Naši mladí byly už vloni s malou, to jí byl sotva rok a letos taky letí. Hezkou dovolenou. 🙂
Ahoj vyletnice, tak jsme se nakonec rozhodli a zítra letíme do Bulharska do Sozopol. Nějaké tipy z cest? Budu ráda, malý má 1,5 roku a letí poprvé.
Ahoj, moc doporučuju hotel Louis Zante beach na Zakynthosu, písek, dlouho mělké dno, zelvy v nadherném moři přímo u areálu a family friendly hotel.. na děti se všichni smějí, rozveselují atd.. byli jsme s rok a čtvrt starým synem.. tam jsme si navařili na druhého, tak letos za týden letíme na Korfu s 2,5letým a půlročním 😉
@lisianne tak to vám závidím. My jsme byli nakonec s malou v Bulharsku Primorsko. Nějak mi k srdci nepřirostlo - jsou tam v centru jen obchody. Jediné plus, že jsme našli 4 volně dostupná dětská hřiště a že jme se všude domluvili česky.
Zlatý Sozopol 😀 tam můžete na procházku do městského parku, který odděluje starou a novou část města,- + je tam hřiště, do přístavu, potulovat se v uličkách starého nebo procházet hradby...
@byra Asi neporadím úplně vše, ale aspoň něco z mých zkušeností. Takže pas malé určitě stačí, nic dalšího se vařídit nedá, pro vás jsou taky Op dostačující. Jestli Řecko nebo Bulharsko nedokážu poradit - byli jsme jenom v Řecku a to na Krétě (2x), Rhodos (2x), Kos, a na Korfu. Všechny ostrovy byly úžasné a líbilo se mi tam. Akorát jak jsem byla poprvé na Krétě tak celý pobyt strašně foukalo. Při druhé návštěvě už to bylo v pohodě. Z těchto ostrovů bych doporučila všechny. Nejblíž je Korfu, let z Ostravy trval necelé dvě hoďky tak to i celkem v letadle uteklo. Typ na ubytování nemám - my jezdíme do hotelů s all inclusive - nechce se mi na místě nic řešit a vše mám po ruce. Co se postýlky týče, tak jsme si ji vždy objednali v cestovce při vyřizování zájezdů a vždy byla bez problémů připravená. Ale netuším jak to bývá u apartmánů. Jinak s tk malým dítětem bych si dala pozor na vzdálenost ubytování od pláže - čím blíž, tím líp. U cesty letadlem asi bude záležet v kolik poletíte a jak vám malá spí. Poprvé jsme letěli ve čtyři ráno tak to skoro celou cestu prospala no a když nespala, tak jsem měla sebou oblébené knížky, plyšáky a nějak jsme ji vždy zabavili. Jo a na všech dovolených ať jsme byli kdekoliv se nám zatím nejvíc osvědčil přípravek do zásuvky na komáry. To opravdu využíváme v každé destinaci. Takže moc jsem neporadila, ale aspoň trochu snad jo. Užijte si dovolenou a šťastný let!