Ahoj, chystáme se s přítelem do Malajsie a na Borneo. Asi na 17 dní +- . Byl jste někdo? Poradíte zajímavá místa a jak jste se na ně přepravovali (letecky, bus, loď)? Pomalu dáváme dohromady nějaký itinerář, tak bychom uvítali vaše zkušenosti 🙂
@ter Děkuji za info 🙂 Všechna místa co jsi psala mám také poznamenaná 😉 ale vypsala jsem toho hodně a nevěděla jsem, čemu dát přednost, protože vše vážně nestihneme. Chtěli bychom asi týden v Malajsii a týden na Borneu, tak uvidíme jak to vyjde 😉 Tak ta doprava je super, já právě nevěděla, jak to tam bude s autobusy a tak. Ale nejdřív zkusíme tu Air Asia, my jsme takhle lítali i po té Jávě loni a na Bali, ceny jsou dost dobré na letenku, většinou do 1000 Kč let, a ta úspora času mluví za vše 🙂 Chtěli bychom si s sebou vzít co nejméně věcí - loni jsme měli každý krosničku a pak se nám zdálo, že toho máme stejně moc, když na každém rohu byla na Bali prádelna 😀 Takže letos to chceme omezit fakt na minimum 😉 Spaní moc neřešíme, přítel je teda preferuje vlastní wc (taková jeho úchylka) 😀 Ale na přespání stačí cokoliv 😉
Prosím tě a měla jsi očkování proti vzteklině? My máme žloutenky, břišní tyfus a tetanus. Ale tady přemýšlím, jak to tam je s opicemi, netopýry a tak, jestli je tam nějaké riziko...? Nerada bych do sebe cpala další věci, pokud by to nebylo nutné.