Ráda bych jela s rodinou příští rok lyžovat do zahraničí. Máme dvě děti, které mají 9 let, lyžují poměrně slušně (jedno opravdu dobře, druhé sjede červenou, i když pomaleji). České hory už nechci, přijde mi to pořád stejně, davy lidí a neupravené svahy. Řeším to už teď, protože potřebuji vědět, co to bude znamenat finančně, případně chci mít dostatek času na přemlouvání někoho z přátel ať jedou s námi 😀
Myslela jsem v Rakousku na Hinterstoder, protože děti by tam jezdec jezdily za 3 Eura denně (těch míst je víc, ale Hinterstoder mi přišel z té nabídky nejlepší). My dospělí cca za 50, tzn.skipas denně 110 pro rodinu.
Ale stýská se mi po italských Alpách, kam jsme jezdili před dětma, podle mě takový Hinterstoder nebude. A prý je tam i slunečného, resp.v Rakousku prý bývá hnusně. Je to pravda? Jen nevím, na jakou cenu bychom se tam vyšplhali s těmi skipasy. Nemá někdo s takto starými dětmi zkušenost? Je lepší vzít něco přes nějakou cestovkou?
Můžeme s polopenzí, ale klidně i apartmán bez jídla. Moje představa je, aby měl areál zhruba tak 25 km sjezdovek, ale možná lépe 30-40 (když vezmu v úvahu, že půlka jich bývá pro nás nepoužitelných). Raději bych jela asi autem.
Kam jezdíte vy? Pokud máte takée takto staré děti?
Posílám jako anonymní příspěvek, úplně nechci, aby mě někdo podle informací vyhledal.
My jezdíme do Itálie i Rakouska, dráž nás co se týče ubytování a jídla vychází Rakousko, ale zase je blíž. Do Itálie jezdíme před hlavní sezónou kdy máme zdarma skipas na týden a do Rakouska jezdíme v půlce března kdy je po sezoně a skipas levnější. Ubytování v Rakousku přímo u lanovky kdy jdu v lyžakach pár metrů nás vychází na týden 25tis, tři dospělí a jedno dítě, včetně wellness, bez jídla. Itálie ubytování týden 15tis se skipasem. Střediska kdyztak napíši večer.
@dandaa to by bylo bezva, děkuji. A jakto že je ten skipas tak levný?
Itálie, madesimo. Sjezdovky jsou tam super a není to drahé.
Koukala jste na Passo Tonale (Italie)? Pro deti super si myslim...ale zkusenost s vlastnimi tam jeste nemam, byli jsme tam jako bezdetni.
Jezdíme Rakousko i Itálie.
Itálie je vetsi jistota co do pěkného počasí 🙂 Máme tam oblíbená místa například Monte Bondone, Cavalese nebo Arabba - ale to už je vzdálenější středisko.
Jinak cenově se to strašně liší. My třeba byli parkrat přes jednoho známého prave kousek od Cavalese a to bylo ubytování s plnou penzi a skipasy se k tomu prikoupily za pakatel 🙂 Mohu pak poslat do SZ podrobnější info